П'ятниця, 26.04.2024, 01:34




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 115 116 117 118 119 ... 121 122 »

За матеріалами журналіста та фоторепортера

Олени Білозерської  http://bilozerska.livejournal.com/

О 12-ій 26 лютого 2010 року  ВО «Свобода» розпочала пікетування Міністерства закордонних справ - на захист громадянки України Наталії Шпачинської, у якої в Італії відібрали 2-річного сина Володимира Сергієнка. 

Долучитися до цієї акції «Свободу» запросили Загальноукраїнський трудовий рух «Солідарність» та Міжнародна громадська організація українських заробітчан «Четверта хвиля».


Як розповів мені голова «Солідарності» Віктор ГОРОБЧУК, він же – директор представництва центру про ... Читати далі »
Переглядів: 678 | Додав: sv_nad | Дата: 27.02.2010 | Коментарі (1)

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" готується до вшанування жертв польського терору 1930 року. Про це повідомив на прес-конференції член комітету Львівської обласної організації ВО "Свобода", історик Андрій Холявка.


Андрій Холявка, зокрема, зазначив: "У вересні цього року виповнюється 80 років від початку так званої пацифікації – масових репресій уряду Польщі щодо українського населення. Ми не можемо собі дозволити забути хоч щось про ті події 80-тирічної давності. Та бачимо, що українську історію намагаються писати не тільки у Москві, а ще й у Варшаві. На жаль, зараз ми стикаємося зі спробою частини польського політикуму знову оживити давні антиукраїнські упередження і стереотипи. Бачимо спроби оживити стародавні криваві міфи, приписати українцям особливу схильність до жорстокості і терору. Дуже часто такими засобами, створюючи міфи щодо українців, намагаються виправдати власний терор. Коли наші сусіди намагаються ... Читати далі »

Переглядів: 757 | Додав: Патріот | Дата: 26.02.2010 | Коментарі (1)

Історична назва нашої країни – Русь, бо ми, українці, є прямі нащадки Київської Руської Держави, її законні спадкоємці. Ця назва "Русь” з’являється у східно-римських літописах у VIII столітті. Відтоді, впродовж сторіч світ знав Україну як Русь, а українців як русичів. Історично в різні епохи різні терени йменувалися Руссю, але всі вони виключно розташовані на етнічній території проживання сучасних українців, в Україні: „Руська земля” (Київщина), „Червона Русь” (Галичина), „Срібна Русь” (Закарпаття), „Біла Русь” (Західна Білорусія, яка насправді є споконвічною українською територією – Берестейщиною), „Новоросія” (південна Наддніпрянщина1). У всіх документах польско-литовської Речі Посполітої наша країна офіційно зветься або Русь (Rus), або на латинський кшталт Рутенія (Ruthenia). З іншого боку, Московщина зветься виключно Московія або Татарія (Tartaria), ... Читати далі »

Переглядів: 1784 | Додав: sv_nad | Дата: 26.02.2010 | Коментарі (0)


Служба безпеки України відкрила в'їзд в країну депутатові Держдуми РФ Костянтину Затуліну. Він по запрошенню новообраного президента України Віктора  Януковича візьме участь в церемонії інавгурації.

Про це повідомив директор українського філіалу Інституту країн СНД Володимир Корнілов.

Костянтин Затулін сьогодні, 25 лютого, вранці вже прибув до Києва. Він відправився в Києво-Печерську Лавру, де пройде урочистий молебень патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Корнілов пояснив, що Затулін був запрошений на інавгурацію новообраним президентом України, і у зв'язку з цим СБ ... Читати далі »

Переглядів: 626 | Додав: Націоналіст | Дата: 25.02.2010 | Коментарі (6)


...У багатьох її віршах часто повторюються два слова: "крила" і "пісня". Може бути, від того, що найдужчою мрією її завжди було злетіти, переборюючи окови слабкого тіла, а рядки її віршів, наповнені м'якими і сумними наспівами рідної землі, де б вона не знаходилася: під жарким сонцем Єгипту, чи сірим і дощовим небом Німеччини чи на березі Середземного моря в Греції...

Леся Українка народилася 25 лютого 1871 року в м. Новоград-Волинському, у тій частині України, що входила до складу Російської імперії.

У родині не ворожій високим духовним інтересам: мати - письменниця, що писала під псевдонімом: Олена Пчілка ( Її поезію та оповідання рідною мовою для дітей, добре знали на Україні), батько - високоосвічений поміщик, що надзвичайно любив літературу та жи ... Читати далі »

Переглядів: 1792 | Додав: Націоналіст | Дата: 25.02.2010 | Коментарі (2)

Європарламент висловлює жаль стосовно рішення колишнього президента України Віктора Ющенка присвоїти звання Героя України лідерові Організації українських націоналістів Степану Бандері, який "співпрацював з нацистським режимом".

Про це йдеться в резолюції, схваленій сьогодні на сесії Європарламенту у Брюсселі.

Депутати Європарламенту висловили надію, що новий Президент України перегляне це рішення.

"Сподіваємося в цьому контексті, що нове українське керівництво перегляне такі рішення, і буде дотримуватися відданості європейським цінностям", - написано щодо цього в проекті резолюції.

Як повідомлялося, депутати з фракцій Блоку Наталії Вітренко та Партії регіонів в Одеській обласній раді просять новообраного Президента України Віктора Януковича "знайти механізм і скасувати укази" Віктора Ющенка про присвоєння звань Героя України провіднику Орган ... Читати далі »
Переглядів: 630 | Додав: sv_nad | Дата: 25.02.2010 | Коментарі (3)

До Києва прибуває предстоятель Російської православної церкви патріарх Кирило, щоб 25 лютого «возвести на престол» нового главу держави Україна Віктора Януковича. Московський патріарх благословлятиме його під час урочистого молебня у Києво-Печерський лаврі, а у Верховній Раді України він має бути свідком присяги новообраного Президента України на Пересопницькому Євангелії, що його придбав і відтак подарував церкві у Переяслав-Хмельницькому гетьман Іван Мазепа, якого в православних храмах Росії й досі піддають анафемі. Цікаво, які почуття у зв’язку з цим можуть виникнути у патріарха РПЦ?

Вітаючи торік наприкінці липня Московського патріарха Кирила з нагоди його офіційного візиту до України біля трапу літака в аеропорті Бориспіль, лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив: «Цей знаковий візит об’єднає український народ та прав ... Читати далі »

Переглядів: 670 | Додав: Націоналіст | Дата: 24.02.2010 | Коментарі (5)

Москва вимагає від Януковича припинити контакти СБУ з ЦРУ й повернути ФСБ у Крим. Про це пише російський журнал «Власть».

Видання нагадує, що напередодні Київ відвідав голова адміністрації російського президента Сєргєй Наришкін, який провів 6-годинні переговори з Януковичем.

Посилаючись на джерело в МЗС України, журнал пише, що «РФ приготувала цілий список конкретних кроків, які нова влада в Києві могла б почати в знак поновлення колишньої дружби між братніми народами».

«Москві хотілося б, щоб Служба безпеки України (СБУ) і український МЗС відмовилися від послуг консультантів зі ЦРУ. Досить сказати, що влітку 2008 року дипломи випускникам Академії СБУ вручав тодішній посол США в Києві професійний розвідник Вільям Тейлор», – цитує видання неназваного українського дипломата.

Він також заявив, що російська сторона вже за ... Читати далі »

Переглядів: 611 | Додав: Націоналіст | Дата: 23.02.2010 | Коментарі (7)

В Українській православній церкві Київського патріархату вважають некоректним запрошення патріарха Московського і вієї Русі Кирила на інавгурацію новообраного президента Віктора Януковича. Позицію УПЦ КП озвучив керівник інформаційно-видавничого управління церкви єпископ Васильківський Євстратій (Зоря).

«Враховуючи ті політичні обставини, якими завершилася виборча компанія, а саме те, що не можна говорити про впевнену перемогу або впевнену поразку, що тягне за собою необхідність переможцеві знаходити взаєморозуміння з тією частиною України, яка за нього не голосувала, – враховуючи це, безумовно, запрошення російського патріарха на інавгурацію президента незалежної України – крок не зовсім коректний», - заявив єпископ.

За словами Євстратія, позиція, яку займає Кирил, і висловлювана ним концепція «Російського світу» передбачають, що Україна повинна знаходи ... Читати далі »

Переглядів: 776 | Додав: Націоналіст | Дата: 23.02.2010 | Коментарі (7)

«Десять кроків назустріч людям» обіцяв зробити Віктор Ющенко, балотуючись на посаду Президента у 2004 році.

Перше, що зробив Ющенко, – це збільшив допомогу матерям при народженні дитини. Тепер на первістка мати отримує понад 12 тисяч гривень, на другого малюка – 25 тисяч гривень, а на третю і наступну дитину – 50 тисяч гривень.

Українки відреагували. Народжуваність почала рости. Рекорди народжуваності фіксувалися щороку. Торік у країні народилося 515 тисяч дітей, що є найбільшим показником за весь період незалежності України.

Указом президента України засновано одноразову винагороду у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму «Матерям-героїням».

Також запроваджено державну підтримку національного усиновлення. Наразі в Україні знаходять родину практично всі здорові малюки віком до 1 року. Щороку за каденції Ющенка зрост ... Читати далі »

Переглядів: 750 | Додав: Патріот | Дата: 23.02.2010 | Коментарі (2)

22 лютого 2010 року депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода", лауреат премій імені О. Гірника та Б. Грінченка, доцент кафедри української мови Національного університету "Львівська політехніка" Ірина Фаріон звернулася до Верховної Ради з приводу загроз державному статусові української мови.

У зверненні Ірини Фаріон йдеться про наступне:

"Суверенітет і міцність кожної держави визначається не лише її економічною та політичною спроможністю, а передусім ставленням її проводу і всіх громадян країни до визначального духовно-культурного чинника суверенітету – державної мови. Неналежне утвердження статусу державної мови свідчить про незрілість державної еліти. Українська мова здобула свій найвищий статус усупереч трагічним історико-політичним обставинам не лише втрати державності, але й геноциду її носіїв. З огляду на це, вона потребує особ ... Читати далі »
Переглядів: 672 | Додав: sv_nad | Дата: 22.02.2010 | Коментарі (4)

Кремлівська прес-служба повідомила, що президент Росії Дмитро Медведєв підписав розпорядження провести 9 травня о 10 годині за московським часом військові паради. Пройдуть вони у містах-героях: Владикавказі, Воронежі, Ростові-на-Дону та Севастополі. Парад у Севастополі пройде начебто за узгодженням з українською стороною. Аби відзначити 65-ту річницю перемоги, російські війська пройдуться українським містом у всеозброєнні. На параді буде також залучена військова техніка.

Цікаво, хто з наших високопосадовців дав згоду на те, щоб вулицями нашого міста марширували озброєні іноземні військові? І чи взагалі їхньої думки хтось питав? Чому Медведєву не стукнуло в голову провести такий парад у Берліні? Це теж "місто слави”. Та він обрав Севастополь. Такий крок – демонстрація того, що після 2017 року їхній флот нікуди не вступиться. З такою владою, яку м ... Читати далі »

Переглядів: 885 | Додав: Патріот | Дата: 22.02.2010 | Коментарі (9)


В українськй історії, без сумніву, забагато трагічних сторінок. Українці надто часто приспускають національні прапори, відзначаючи знакові дати свого минулого. Проте в українському історичному календарі є дати, які, незважаючи на трагічний контекст, пробуджують відчуття національної гордості. Скажімо, роковини смерті Симона Петлюри і Євгена Коновальця ніколи не супроводжувалися «плачем Ярославни». Навпаки, це дні, коли образа і несправедливість поступаються відчуттю героїчності духу, ореолом якого овіяні згадані постаті.

21 лютого виповнилось 68 роки, як у Бабиному Яру німецькі окупанти розстріляли відому українську поетесу, члена Організації Українських Націоналістів Олену Телігу. Роковини трагічної смерті Олени Теліги — це аж ніяк не роковини смутку. Люди, що в цей день приходять у Бабин Яр, кладуть к ... Читати далі »
Переглядів: 847 | Додав: Націоналіст | Дата: 21.02.2010 | Коментарі (2)

20 лютого 2010 року об 11-40 розпочалася загальноукраїнська партійна конференція Всеукраїнського об’єднання "Свобода", метою якої є обговорення і аналіз президентських виборів 2010 року та подальша діяльність "Свободи" на теперішньому політичному етапі.

У конференції беруть участь 484 делегати з усіх областей України.

Голова Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олег Тягнибок повідомив, що у залі знаходяться троє уродинників. "Гараздів, многая літа і нашої спільної перемоги!" побажав Олег Тягнибок та всі учасники конференції іменинникам - члену Броварської "Свободи" Наталі Музиченко, депутату Тернопільської обласної ради Олегу Любінському та голові Сумської обласної організації Ігору Мірошниченку.

"Історія нам не дає рік чи більше часу займатися реструктуризацією організац ... Читати далі »
Переглядів: 904 | Додав: sv_nad | Дата: 21.02.2010 | Коментарі (1)


Голова Тернопільської обласної ради, голова Секретаріату Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" Олексій Кайда направив звернення до Прем‘єр-міністра України Юлії Тимошенко із вимогою відмінити розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 року про вилучення Почаївської Свято-Успенської Лаври із складу Кременецько-Почаївського заповідника і повернути її як безцінну історико-архітектурну пам’ятку українському народу. Наводимо текст звернення повністю:

"Шановна Юліє Володимирівно! Нікому не потрібно доводити, що Почаївська Свято-Успенська Лавра є духовною святинею українців і безцінною історико-архітектурною пам’яткою нашого народу.

Проте нині, на превеликий жаль, Почаївська Свято-Успенська Лавра перетворилася на центр антиукраїнських сил, які здійснюють антидержавну пропаганду, паплюжа ... Читати далі »

Переглядів: 703 | Додав: Націоналіст | Дата: 19.02.2010 | Коментарі (1)

Надвірнянська СВОБОДА
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
01:34
 
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0