Субота, 20.04.2024, 11:01




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 116 117 118 119 120 121 122 »

Прага – Низка європейських видань звертають увагу на активізацію діяльності в Україні, саме після президентських виборів, проросійських осередків і сил. Зокрема, оглядачі інформують про провокаційні рішення парламенту автономного Криму, котрі порушують Конституцію України, а також антиукраїнську діяльність православних проросійських ченців в Почаївській Лаврі на Тернопільщині. Газети також інформують про початок судових слухань за позовом Юлії Тимошенко на результати президентських перегонів у Вищому адміністративному суді України в Києві.

Польська «Жечпосполіта» інформує про перебіг подій довкола православної Почаївської Лаври в Тернопільській області, як «стала центром антиукраїнської пропаганди». Польська газета інформує, що у 2003 році уряд Віктора Януковича вивів Почаївську Лавру рішенням уряду з під юрисдикції місцевих ор ... Читати далі »

Переглядів: 655 | Додав: Націоналіст | Дата: 18.02.2010 | Коментарі (0)

На Дніпропетровщині 15 січня розпочався судовий розгляд резонансної справи про звільнення 18 працівників однієї з будівельних фірм. Звільнені заявляють, що втратили свою роботу, бо розмовляли українською, і це не подобалось російськомовному власникові компанії. Люди сподіваються, що Павлоградський міськрайонний суд, де триватимуть слухання, розв’яже конфлікт і поновить їх на роботі. Власник же компанії стверджує: на підприємстві розгорівся не мовний конфлікт.
«Ідейний» конфлікт у ВАТ «Павлограджитлобуд», як розповідають самі працівники, бере початок з 2005 року. Саме тоді робітники і керівництво ухвалили нову стратегію розвитку компанії, вирішивши, що віднині вона буде позиціонувати себе як українська, а товар випускатиме під україномовним брендом і оформлений в українському стилі.

У тім рішенні, стверджують робітники, був і економічний інтерес, ... Читати далі »

Переглядів: 701 | Додав: Націоналіст | Дата: 18.02.2010 | Коментарі (0)

16 лютого 2010 року в Івано-Франківську, під час прес-конференції, голова Івано-Франківської обласної організації, заступник голови ВО "Свобода" Олександр Сич заявив про створення національної опозиції режиму Януковича. Її ядром стане Всеукраїнське об’єднання "Свобода".

Аналізуючи результати виборів Президента України, Олександр Сич зауважив, що головною причиною перемоги антиукраїнського кандидата В. Януковича є постійна політична гризня між В. Ющенком та Ю. Тимошенко. На переконання Олександра Сича, діючий Президент "воскресив" Януковича після його поразки у 2004 році Універсалами та поданням на найвищі державні посади. У свою чергу, Ю. Тимошенко, намагаючись утворити коаліцію "ПРиБЮТ" у червні 2009 року, також "відбілила" лідера Партії регіонів. Саме політика В. Ющенка вивела у другий тур двох проросійських кандидатів.

Очільник прикарпатських "свободівців" наголосив, що ВО "Свобода" стала єдиною політичною сил ... Читати далі »

Переглядів: 705 | Додав: Націоналіст | Дата: 17.02.2010 | Коментарі (1)

Верховна Рада України скасувала постанову про призначення виборів до місцевих органів влади на 30 травня.

За постанову про визнання недійсною постанови парламенту Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році у вівторок проголосували 250 депутатів з 420, що зареєструвалися в залі. 

Як повідомив перший заступник голови парламенту Олександр Лавринович, депутати повинні протягом тижня визначитися з датою проведення місцевих виборів.

Раніше рішення про відстрочення виборів було ухвалене на засіданні погоджувальної ради у зв'язку з тим, що відповідно до законодавства вибори повинні проводитися виключно за кошти державного бюджету. У той же час держбюджет на 2010 рік не прийнятий.

Переглядів: 648 | Додав: sv_nad | Дата: 16.02.2010 | Коментарі (3)

Товаришу Янукович!

Ці значною мірою сфальсифіковані президентські вибори підтвердили Ваш статус регіонального лідера найбільш зросійщеної частини України. Вона стала такою унаслідок страшних катаклізмів, які пережила наша нація за Московського панування через винищення етнічних українців голодом, репресіями і завезення натомість представників соціяльного дна з Росії. Такі патологічні обставини на цих теренах можуть продукувати лише окупанти, заганяючи свідомих і вільних українців у гето. Бо саме окупанти агресивно не приймають мови, культури та релігії автохтонної титульної нації, напихаючись благами нашої рахманної землі, де вона зберігає і збереже назавжди своє неповторне мовне і духово-культурне обличчя. Чи не здається вам, що українська земля безмовно, але страшно протестує прот ... Читати далі »
Переглядів: 824 | Додав: sv_nad | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (1)


До Одеси повернеться Боделан і особисто ломом наробить ям в асфальті і відключить гарячу воду, повернеться Білоконь і змусить міліцію «три дні пити» на честь перемоги свого колишнього клієнта. Кивалов знову вкраде санаторій «Мирний» і знову подарує його донечці.

Повернеться Бакай і віддасть Паханові трубу, а Льовочкин, став управсправами Президента, знову звозитиме малолітніх дівчаток в палац на оргії а-ля Кучма. Посадять Гонгадзе (мати) за наклеп, а в Міттала відберуть «Криворіжсталь» і повернуть Пінчуку. Чечетова нагородять зіркою Героя України «За вдалі крадіжки держмайна».

... Читати далі »

Переглядів: 814 | Додав: sv_nad | Дата: 15.02.2010 | Коментарі (0)

Віктор Янукович не виключає, що Чорноморський флот Росії залишиться в Криму після 2017 року. Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Вести тижня" каналу "Росія".

"Я не виключаю, що Чорноморський флот залишиться після 2017 року", - сказав Янукович. Він додав, що має намір повернути російсько-українські відносини в дружній історичний формат.

"Наші відносини повинні бути, насамперед, дружні, прагматичні. Ми їх повернемо у формат, я б сказав, історичних відносин українського і російського народів", - заявив Янукович в інтерв'ю програми "Вести тижня".

Відповідаючи на питання про майбутнє російської військово-морської бази в Севастополі, Янукович сказав, що це питання "буде розглядатися в пакеті з іншими питаннями безпеки".

"Я думаю, що ініціатива президента Росії Дмитра Медведєва ... Читати далі »
Переглядів: 668 | Додав: sv_nad | Дата: 14.02.2010 | Коментарі (1)

Міністерство освіти та науки України виступає проти повернення до 10-річної середньої школи.

11 лютого колегія Міносвіти міністерства прийняла звернення до Верховної Ради України, у якому зазначає, що дванадцятирічний термін навчання зберіг здоров’я дітей, унормував навчальне навантаження, дозволив запровадити п’ятиденний навчальний тиждень, а десятирічка передбачатиме повернення до шестиденного навчання, що загрожує здоров’ю школярів.

Крім того, на переконання авторів звернення, понад 100 тисяч вчителів автоматично стануть безробітними, а міжнародна спільнота не визнаватиме атестатів про середню освіту і дипломів про вищу освіту, оскільки це є порушенням рекомендацій ЮНЕСКО про мінімальний 12-річний термін здобуття середньої освіти.

У Міносвіти зазначають, що вже витрачено 1,5 млрд. грн. на підручники, і д ... Читати далі »
Переглядів: 671 | Додав: sv_nad | Дата: 13.02.2010 | Коментарі (0)


Спробуймо розібратись із ініціативами Партії регіонів щодо російської мови. Відразу прошу утриматись від противсіхо-срачу в коментах: на нерідних чекає бан, на рідних і близьких – нічого, але я сподіваюсь на вашу нормальність. Писатиму досить банальні й несвіжі речі. Отже:

Що вони збираються зробити: Замість внесення змін до Конституції, на яке ПР фізично неспроможна, ухвалити законопроекти які розширять сфери і можливості застосування російської в освіті, судочинстві, ЗМІ.

Навіщо це їм: Хочуть формально виконати передвиборну обіцянку щодо узаконення російської мови, водночас не надавши їй статусу державної, аби в майбутньому мати можливість користуватись мовною заманухою у виборчих кампаніях. Також є інформація, що в середовищі регіоналів, принаймні, є думки про те, що партія таким чином ... Читати далі »
Переглядів: 700 | Додав: sv_nad | Дата: 12.02.2010 | Коментарі (2)


Ольга Басараб народилася 1 вересня 1889 року в с. Підгороддя на Рогатинщині в родині шляхтича гербу "Рогаля” Михайла Левицького, помічника пароха Вербилівців, її діда отця Івана Стрільбицького, та вчительки приватної української школи в Рогатині. 

Навчалася в приватному пансіоні для дівчат у Вайсвассері (Сілезія), ліцеї Українського інституту для дівчат у Перемишлі (1902-1909) та однорічних курсах у Віденській торговій академії. З 1910 р. працювала в страховому товаристві "Дністер”, Земельному іпотечному банку.

1914 року вийшла заміж за студента "Політехніки” Дмитра Басараба, який очолював студентське товариство "Основа”. Подружнє щастя виявилося недовгим: 22 червня 1915-го Дмитро загинув на італійському фронті в першому своєму бою.

У 1918-1923 рр. О. Басараб працювала бухгалтером посольства України у Відні, водночас була українською розвідницею. З метою збору військово-стратегічної та політичної інформаці ... Читати далі »

Переглядів: 746 | Додав: Націоналіст | Дата: 12.02.2010 | Коментарі (1)

10 лютого 2010 року голова Волинської обласної організації ВО "Свобода" Анатолій Вітів взяв участь у програмі "Точка зору" на телеканалі "Нова Волинь".

В ефірі телепрограми Анатолій Вітів, зокрема, зазначив:

"У другому турі виборів між собою змагалися представники двох олігархічних кланів, один з яких переміг. У тому, що Янукович виграв вибори, значною мірою, є вина прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та Президента України Віктора Ющенка. Адже "після 2004 року Янукович мав піти з політичної сцени". Проте за останні 5 років як Ющенко, так і Тимошенко неодноразово з ним домовлялися, чим фактично і легітимізували Януковича в очах виборців.

Обидва претенденти на президентське крісло у своїх передвиборчих програмах та агітації використовували обіцянки. Проте виконання цих обіцянок, внаслідок кучмівської політичної реформ ... Читати далі »

Переглядів: 668 | Додав: Націоналіст | Дата: 11.02.2010 | Коментарі (0)

Політвиконком Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" ухвалив заяву щодо результатів виборів Президента України. Подаємо текст заяви повністю:

"Перемога на виборах Президента України Віктора Януковича (ставленика донецького олігархічного клану) – закономірний і неминучий наслідок повного виродження пострадянської бутафорної "демократії". Сталося те, до чого так вперто тягли Україну т.зв. демократичні сили, які 5 років тому отримали небачений кредит народної довіри. Не маючи навіть наміру здійснювати обіцяні докорінні перетворення, свідомо відмовившись від побудови справжнього відповідального народовладдя, вони вкотре поставили українське суспільство перед вибором без вибору. Замість втілювати власні передвиборчі обіцянки, фальшиві "патріоти" вважали за достатнє від виборів до виборів лише залякувати українців ... Читати далі »
Переглядів: 664 | Додав: sv_nad | Дата: 11.02.2010 | Коментарі (2)

Якби вибори до Верховної Ради України проводились найближчої неділі, за Всеукраїнське об’єднання "Свобода" віддали б свої голоси 3% виборців. Такий результат показало соціологічне опитування, оприлюднене студією "Шустер Live" 7 лютого 2010 року у прямому ефірі ТРК "Україна".

Опитування було проведене 22 січня – 5 лютого 2010 року. Обираючи з пропонованого соціологами списку як сформованих, так і ще не сформованих політичних сил, респонденти розподілили свої симпатії таким чином: Партія регіонів – 28,3%, БЮТ – 17%, "Сильна Україна" (партія Сергія Тігіпка) – 10,3%, "Фронт змін" (партія Арсенія Яценюка) – 9,7%, ВО "Свобода" – 3%.

Не мають шансу потрапити до парламенту: Блок "Наша Україна" – 2,7%, "Громадянська позиція" (віртуальна партія Анатолія Гриценка ) – 2,7%, КПУ – 1,3%, Блок Литвина – 1%.

11,3% респондентів щ ... Читати далі »

Переглядів: 644 | Додав: Націоналіст | Дата: 10.02.2010 | Коментарі (3)

Президентські вибори відкривають нову сторінку в історії України. Це буде непроста сторінка. Владу отримали проросійські, олігархічні сили, що автоматично означає згортання процесів національного відродження та європейської інтеграції. Отже, на патріотичні сили чекатиме новий етап боротьби за українські цінності.

Янукович - перший в історії новітньої України президент, який отримав менше 50% голосів у ІІ турі. Це значно зменшує його народну легітимність. Якщо до цього додати факт невеликого розриву між ним і Тимошенко, то можна стверджувати, що Янукович змушений буде відмовитись від різких антиукраїнських дій та рахуватиметься з думкою виборців.

Однак, цього замало, щоб втримати Україну від нової хвилі колонізації. Потрібна ефективна національна опозиція, яка мислитиме не політтехнологічними категоріями, а українськими інтересами. Досвід минулих років показав, що «опозиційні» сили, створен ... Читати далі »
Переглядів: 671 | Додав: sv_nad | Дата: 09.02.2010 | Коментарі (0)

    Безперечно, кожен з нас має на це свою власну, окрему думку. Але кожен з нас напевне зупиниться і одразу не підбере ємного і вичерпного визначення, бо важко знайти у світі країну більш химерну, більш містичну, більш несподівану і разом із тим більш чудову, прекрасну, ніж наша Україна. Ми часто навіть і не уявляємо, де саме ми живемо, хто самі ми є. А між тим ми, можливо, найдавніша eвропейська нація, наша генетична пам’ять зберігає тисячолітню інформацію цієї землі, яку наші предки перетворили з дикого степового ґрунту на родючу світову житницю, ми нізвідки не прийшли на ці терени, нікого не прогнали і нікому не нав’язували ... Читати далі »

Категорія: Дописи | Переглядів: 827 | Додав: sv_nad | Дата: 05.02.2010 | Коментарі (2)

Надвірнянська СВОБОДА
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
11:01
 
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0