Субота, 20.04.2024, 15:55




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Січень » 4 » Батальйон особливого призначення "Крук" відбув на східний фронт
11:24
Батальйон особливого призначення "Крук" відбув на східний фронт

3 січня 2015 року  на східний фронт україно-російської війни з місця постійної дислокації частини вирушив 4-й батальйон особливого призначення "Крук", щоб приєднатися до своїх побратимів, які захищають нашу землю від російського агресора.

Вояки добре підготовлені, з високим бойовим духом, налаштовані захищати України від окупанта. Хлопці незабаром застосують набуті навички у реальних бойових умовах.

"Пройшовши спеціальний вишкіл, що тривав понад два місяці, ми вважаємо себе повністю готовими вступити у військову боротьбу. Це наша друга поїздка у зону бойових дій. Від часу повернення на ротацію, у тренувальному таборі наставники перетворили нас зі звичайних мирних людей у справжніх спецназівців, за що ми їм безмежно вдячні, адже без їхніх настанов, підтримки, досвіду і порад ми б не стали тими, ким зараз є. Ще задовго до того, як  добровільно вступити до лав батальйону, кожен зрозумів, що ніхто війни не хоче, але найкращий мир – це виграна війна над російським окупантом. Після навчань у тренувальному таборі зрозуміли та зробив висновок на майбутнє – тільки перемога над ворогом принесе мир та спокій в оселі всіх українців. Ми будемо боротися до переможного кінця!" – так прокоментував сьогоднішню подію командир підрозділу розвідки батальйону «Крук» Андрій Ласканюк.

До складу підрозділу, що вирушив сьогодні на фронт входять свободівці Олег Туєшин, Ярослав Сушириба, Андрій Ласканюк та надвірнянці  Андрій Семчук зі Стримби, Андрій Гнипюк з села Заріччя та ще сотня наших земляків з усіх районів Прикарпаття.

Бійці розповідають, що надіятись сьогодні на керівництво держави марно. Сили духу надає тільки підтримка рідних, земляків та краян, наших волонтерів.

«Ми бачимо, що ситуація на сході з кожним днем ускладнюється. Зупинити агресію можливо тільки давши рішучу відсіч. Для цього наша армія повинна бути забезпечена усім необхідним. Бійців батальйону «Крук» волонтери доукомплектували бронежилетами, захисними шоломами, зимовим одягом та взуттям та іншою амуніцією. З собою ми також повеземо продукти харчування та речі першої необхідності, які передали громади сіл та міст нашого району», - зазначив свободівець Олег Туєшин.

      

      

«Весь час, коли бійці батальйону перебували на ротації та доукомплектуванні в Івано-Франківську, надвірнянські свободівці взяли наших бійців під свою опіку. Всі сили, засоби, кошти, які змогли зібрати, зосередити, сконцентрувати були направлені на підготовку до відправки батальйону на фронт. Потреб у бійців є багато, адже вони будуть перебувати у вкрай складних польових умовах, відірваних від нормального постачання, на бойовому чергуванні, у безпосередньому військовому протистоянні з ворогом. Тому максимально всі наші зусилля ми направили на те, щоб укомплектувати наших бійців всім найнеобхіднішим, розпочинаючи від засобів особистої гігієни та харчів до всього необхідного, щоб воювати в зимових польових умовах. Це і зимова військова форма і зимове взуття, спідня білизна і бронежилети і каски,  приціли до гвинтівок, генератори та ще безліч необхідних речей. Всі ці найнеобхідніші речі ми змогли дістати, закупити та передати бійцям при допомозі та підтримці наших краян, небайдужих патріотів, підприємців. Багато в цьому нам допомогли надвірнянці, які зараз перебувають на кордоном, українська діаспора», - розповідає голова Надвірнянської РО ВО «Свобода» Михайло Іваночко.

Осоливо Михайло Іваночко відмітив активність громади Білі Ослави. Жителі цього гірського села ніколи не залишалися байдужими до всіх подій, які відбувалися в країні. Саме вони, одні з перших долучилися до протестних акцій під час революційних подій минулої зими та допомагали і фінансово і теплими речами та продуктами. Тепер село активно допомагає українському фронту. Неодноразово з села Білі Ослави коплектувалися та загружалися вантажі для відправки на фронт. Фінансово громада внесла великий вклад у потреби всіх військових підрозділів. Тільки за останній місяць за кошти громади села було закуплено для батальйону "Крук"  5 утеплених балаклав, 15 теплих підшоломників, 5 розгрузок , 10 зимових маскхалатів та 5 зимових вушанок до маскхалатів, зварювальний апарат, пусково-зарядний пристрій, електроди зварювальні, ланци до бензопил, щиток зварювальний, набір ключів для ремонту машини, зимові шини для автомобіля, масло автомобільне, фільтр автомобільний, антифриз, рідину для омивання скла, планшети для безпілотників. Крім цього місцевими свобівцями В.Івасишиним та Ю.Поварчуком було доставлено до батальйону більше двох тонн продуктів, які зібрані жителями цього чудового патріотичного гірського села Білі Ослави. Велика подяка від всіх вояків цим чудовим людям.

      

      

До батальйону "Крук" йшли всі за переконанням, за своєю волею. Всі знають куди прийшли і для чого. Найперше для того, щоб підставити плече нашій Вітчизні, своїй рідній країні. Доля розпорядилася так, що прийшлося взяти зброю до рук. Всі бійці батальйону в попередньому мали звичайні мирні професії. Серед них є і вчителі, інженери, будівельники, водії, підприємці, а всіх їх об’єднує бойовий дух та святий обов’язок оборони країни та боротьби з ворогом та готовність до виконання всіх бойових завдань.

Розповідає боєць батальйону свободівець Ярослав Сушириба: «Ми зробили самий відповідальний крок у своєму житті, коли прийняли рішення добровільно йти на передову східного фронту. Але в той же час ми відчуваємо справжню радість від того, що наш бандерівський край виховав таких  мужніх та відважних хлопців, які  беруть відповідальність за нашу країну, за мир та спокій всіх українських родин. Ми впевнені, що всі хто взяв збою до рук для захисту від агресора, з честю виконають свій обов’язок перед нашою Вітчизною, перед матерями, батьками та дітьми, заради спокою яких тисячі українців стали в стрій борців за «Волю народів, за волю людини». Ця війна з нашим споконвічним ворогом – імперською Московією, розпочалася не сьогодні. Це визвольна війна цілих поколінь українців, які сотні років борються за свою незалежність від азіатської орди. І сьогодні чи не найвідповідальніший час за майбутнє нашої країни, наших прийдешніх поколінь лягли на наші плечі. Прийшов наш час продовжити боротьбу за наше з вами визволення, перемогти та зруйнувати імперію зла та мракобісся, яка щосили намагається повернути Україну під своє панування», - переконаний Ярослав Сушириба.

«Наша війна за Україну розпочалася ще з вулиці Грушевського, з палаючого Майдану Незалежності, з розстрілу Героїв Небесної сотні. Всі бійці нашого батальйону перебули та пережили події Майдану, провели не один день в буремних подіях Революції Гідності. Ще взимку ми всі розуміли, що наша боротьба проти режиму Януковича – це в першу чергу боротьба проти кремлівських параноїків, проти московського самодурства та російського імперського шовінізму, проти їхнього бажання відновити імперію та тюрму народів. Ми все здолаємо, вистоїмо в цій війні, переможемо та повернемося  до мирного життя, до розбудови нашої країни, нашої любимої квітучої та вічної України», - відзначив перед від’їздом на фронт Олег Туєшин.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 1029 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
15:55
 
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0