П'ятниця, 29.03.2024, 10:04




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Травень » 6 » Два дні роботи парламентської групи, яка вивчає корупцію в уряді: нові факти, більші суми, саботаж урядовців
21:23
Два дні роботи парламентської групи, яка вивчає корупцію в уряді: нові факти, більші суми, саботаж урядовців

Цього тижня відбулося два засідання. Інформація, яку вдалося отримати, вражає.

У середу, 29 квітня робоча група заслухала представників Держфінінспекції, зокрема її колишнього очільника Миколу Гордієнка, та керівників таких держпідприємств: "Укргазвидобування", "Нафтогаз України", "Укртрансгаз", "Енергоатом". Керівник "Укрнафти" не з'явився. Вдалося з'ясувати, що заявлена Гордієнком інформація про корупцію в цих установах підтверджується. Ба більше, виявлено нові зловживання. Зокрема, в "Укргазвидобуванні" зафіксовано збитки на суму 358 мільйонів гривень, які підтверджує і Гордієнко, і Держфінінспекція. Однак цю цифру підприємство оскаржує в судах, а Генпрокуратура проводить досудове розслідування.

У "Нафтогазі України" зафіксовано порушення, але суму буде з'ясовано згодом, бо тривають перевірки. Однак там зупинено ризиковані операції на 4, 6 мільярда гривень. Це кошти, які навіть не входять у ті 7, 6 мільярда, про які говорив Гордієнко. В "Укртрансгазі", окрім задекларованих Гордієнком порушень на 219 мільйонів гривень, додатково виявлено зловживання ще на 151 мільйон гривень, а загалом на 370 мільйонів.

На засіданні, яке відбулося в четвер, ми заслухали представників Держфінінспекції, її колишнього очільника Миколу Гордієнка, заступника міністра інфраструктури, керівників таких держпідприємств: "Укрпошта", "Укрзалізниця", "Укрзалізничпостач", "Украерорух" та Адміністрація державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

У результаті особистих наполягань на засідання групи з'явився представник Генпрокуратури, який зобов'язався надати нашій групі до 15 травня попередні дані розслідувань фактів, озвучених М.Гордієнком.

Загалом за два дні вивчення матеріалів підтверджено корупційні дії в урядах Азарова та Яценюка на близько 3, 2 мільярди гривень, серед яких - 151 мільйон гривень додаткових збитків до заявлених раніше Гордієнком.

І найголовніше: з'ясовано, що є всі підстави розпочати процес повернення в державну власність "Укртелекому", оскільки покупець акцій не виконав приватизаційних умов, бо не передав Держспецзв'язку обладнання телекомунікаційної мережі спеціального призначення. На це з державного бюджету незаконно витрачено 220 млн. грн.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 540 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
10:04
 
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0