Субота, 20.04.2024, 01:41




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Лютий » 22 » Як ігнорує чинне законодавство КП «Надвірнянський житловик», вимагаючи оплату за ненадані послуги
15:10
Як ігнорує чинне законодавство КП «Надвірнянський житловик», вимагаючи оплату за ненадані послуги

Проблема, вирішенням якої я займаюся  з березня 2011 року, здається зайшла у безвихідь через свавілля чиновників КП «Надвірянський житловик», які мають прикриття в Надвірняській міській раді. Від того страждають жителі будинку №12, що на вул. Визволення у Надвірні.

Жителі даного будинку 30 березня 2011р. звернулися з заявою до мене, як до депутата Надвірнянської міської ради, щоб допомогти встановити справедливість щодо вимагання від них незаконних проплат за послуги з обслуговування будинку, які їм ніколи не надавало КП «Надвірнянський житловик».

У своїй заяві на моє ім’я вони стверджують, що КП «Надвірнянський житловик», ніколи не ремонтував будинок, фекалії із дворового туалету не викачував, криницю, яка у дворі, не чистили ще жодного разу, прибудинкову територію працівники підприємства не прибирають, –  усе це, пишуть мої виборці далі, виконуємо власними силами за свої кошти.

Як видно із поданої заяви жителі будинку №12 по вул. Визволення, в усній формі зверталися до Надвірянського міського голови Зіновія Андрійовича на предмет припинення вимагати проплату за ненадані послуги Надвірнянським житловиком. Однак відповіді з Надвірнянської міської ради чекають на свою усну скаргу ще й досі. Людям вже увірвався терпець, адже вони одержують мінімальну пенсію. Сьогодні на ці гроші проіснувати не можливо, а не те щоб прожити, сплативши при цьому надумані суми за ненадані послуги з обслуговування будинку,  на які надходили платіжки щомісячно на протязі трьох останніх років.

Тому у травні 2011 року, на сесії Надвірнянської міської ради я подав депутатський запит на ім’я голови Надвірнянської міської ради Зіновія Андрійовича з проханням розібратися та вплинути на КП «Надвірнняський житловик» щодо незаконного вимагання грошей з жителів буд. №12 по вул. Визволення за ненадані послуги.

Звісно, попередньо я обстежив прибудинкову територію, стан будинку, включаючи  твердження його жителів, пересвідчився в тому, що за останні роки і до сьогодні відсутні будь-які ознаки того, що КП «Надвірнянський житловик», опікувався будь-коли даним будинком. Тому на підставі фактів та чинних Законів України жителі і відмовляються оплачувати гроші за ненадані їм послуги.

Я звертався до міського голови Надвірної посприяти у вирішенні даного питання, зокрема: припинити нарахування грошей за ненадані  послуги, скасувати незаконно нараховані жителям суми, роз’яснити особам, які вимагають незаконно в людей гроші, що їх дії не відповідають чинному законодавству України.

Однак, готуючи відповідь на мій депутатський запит,  перший заступник Надвірнянського міського голови Олег Йосипенко, доводить, що з десяти послуг, які надає КП «Надвірнянський житловик» з обслуговування будинків та прибудинкових територій від будинку №12, по вулиці Визволення тільки вивозять тверді побутові відходи, здійснюють їх утилізацію, обслуговують димовентиляційні канали та готують будинок до роботи в осінньо- зимовий період.

Припускаю, що Олег  Йосипенко готуючи відповідь, сподівався, що все минеться, тому і не думав дати розпорядження комунальному підприємству зняти нараховані суми за ненадану послугу. Свідченням цьому є той факт, що КП «Надвірнянський житловик», в особі начальника Миколи Свідрука, направив до районного суду позовну заяву про примусове стягнення заборгованості, яка нарахована за житлово-комунальні послуги, у т.ч. за підготовку житлового будинку до роботи в осінньо- зимовий період, яка, згідно з  інформацією Надвірнянської міської ради, повинна була б бути знята, як така, що її КП «Надвірнянський житловик» жителям будинку №12 по вулиці Визволення не надавав.

Дослідивши матеріали справи суд констатує, що «не доведене належним чином факт проведення у 2008-2011 роках поточного ремонту житлового фонду, обслуговування димовентиляційних каналів, освітлення місць загального користування (без заміни ламп), а також підготовку житлового будинку до експлуатації в осінньо- зимовий період».

Отже, понад три роки КП «Надвірнянський житловик» вимагав оплату за не надані послуги, а саме обслуговування димовентиляційних каналів та за підготовку будинку до експлуатації в осінньо- зимовий період. Щоб добити жильців морально, справу скеровують до суду.

Хіба це по - людськи?

Виходячи з наведених фактів можна стверджувати, що доля жителів похилого віку міського голову на протязі трьох років не хвилювала і доказом цьому є постійний трирічний рекет жителів будинку 12 по вул. Визволення з боку КП «Надвірнянський житловик».

Для того, щоб остаточно поставити крапку в цій до кінця не вирішеній проблемі, я підготував на чергову сесію міської ради, яка відбулася 31.01.2012року, ще один депутатський запит в якому порушив низку важливих питань, пов’язаних з тією ж проблемою оплати за ненадані комунальні послуги жителям м. Надвірна.

Я був дуже здивований тим, що один із депутатів запропонував даний депутатський

запит на виконання не направляти так як є вже судове рішення і депутатський запит не був підтриманий сесією. Дане голосування треба розуміти так, що більшій частині депутатів, байдужа доля наших громадян – виборців, байдуже, що порушуються Закони України.

Відхиливши депутатський запит депутати навіть не підозрюють, що вони своїм голосуванням задовольнили та узаконили свавільні дії чиновників міської ради та її структурних підрозділів. Ці депутати усунулися від прямих своїх обов’язків, найпершим з яких є захист людей – своїх виборців. В результаті до винних осіб у вимаганні коштів за не надані послуги жодних мір не прийнято  і ніхто не може гарантувати, що аналогічна ситуація не виникне в майбутньому з іншими жителями міста.

Хіба можуть бути такі  народнообрані  депутати, які не переймаються проблемами громадян, байдужі, черстві, безвідповідальні до наболілих питань людей, а горою стоять на захисті благополуччя голови міста, його заступника та начальника КП «Надвірнянський житловик».

Думаю, що може ця інформація пробудить в депутатів відчуття відповідальності перед людьми, тим паче, що комунальне підприємство «Надвірнянський житловик» разом з міською радою готують нове підвищення комунальних тарифів, яке не має під собою ні економічного обґрунтування ні здорового глузду.  А якщо відчуття відповідальності в депутатів не прокинеться, то наші виборці повинні мати можливість знати кого вони обрали депутатами і чи ці депутати захищають їхні інтереси чи відстоюють інтереси чиновників.

Звертаюся до всіх громадян дати відповідну оцінку  тим, хто причетний до житлово-комунального рекету і щоб в майбутньому уникнути таких ганебних випадків.

Не повинно відбутися і кількаразового підвищення комунальних платежів при зубожінні найбільш вразливих верств населення та зменшення реального зростання доходів громадян.

                                              

                                    Депутат від ВО «Свобода»  в Надвірнянській міській раді

                                  Дмитро Зеленчук

Категорія: Звернення | Переглядів: 1077 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
01:41
 
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0