Четвер, 25.04.2024, 11:03




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Жовтень » 13 » Люстрація та антикорупційні закони приняті
12:02
Люстрація та антикорупційні закони приняті

16 вересня прийнято довгоочікуваний закон про люстрацію, 7 жовтня депутати проголосували  за антикорупційні закони – це реалізація вимог Майдану, вимог Революції гідності.

Люстрація (очищення через жертвопринесення) — заборона діячам високого рангу, які  скомпрометували себе, впродовж певного часу або по-життєво працювати на державній службі. 

Як стало відомо, першим люстрацію має пройти Міністерство юстиції. Після свого очищення, воно буде організовувати очищення інших органів влади. Буде створене Антикорупційне бюро та громадський орган, куди повинні увійти журналісти і представники громадських організацій, який має контролювати, як проводиться люстрація.

Закон передбачає включення в люстрацію всієї державної машини і суспільства. Дуже важливо, щоб люди не думали, що завтра органи влади очистяться самі по-собі. Для цього потрібна багаторічна важка робота.

Ми матимемо справу з суддями, прокурорами, СБУшниками, міліціонерами, працівниками мерії та РДА і райради, іншими посадовцями, які тісно об’єднані корупційними зв’язками і будуть робити все, щоб залишитися при владі, яку вони використовують як свій бізнес.

Щоб боротися з корупцією, недостатньо ухвалити рішення про створення Антикорупційного бюро чи ухвалити ще якісь антикорупційні закони.

Потрібно ще скасувати депутатську, суддівську і президентську недоторканості – це теж частина боротьби з корупцією, але, очевидно, це вже буде в наступному парламенті. Потрібно зобов'язати усіх чиновників проходити через "детектор брехні" – на причетність до корупційних дій та співпрацю з іноземними спецслужбами. Потрібно домогтися, щоб у кримінальному законодавстві була чітка норма, згідно з якою чим вища посадова особа – тим вищий рівень кримінальної відповідальності особи за скоєний злочин.

Також потрібно забезпечити норму про право для громади відкликати народних депутатів, чиновників, держслужбовців. Це все – елементи боротьби з корупцією, яка є основним внутрішнім ворогом української держави. Маємо розуміти, що боротьба з корупцією допоможе нам перемогти і у війні з Москвою, яка споконвіку зазіхає на Україну. Крім того, досі ціла низка чиновників здають інформацію Кремлю про місця дислокації наших військових. Антикорупційне законодавство допоможе поставити їм заслін і зберегти життя багатьом українцям.

Система боротьби з корупцією передбачає не тільки один закон – має бути ціла низка відповідних документів. Якщо говорити образно, то люстрація – це генеральне прибирання, а боротьба з корупцією – це щоденне дотримання чистоти.           

Наші керманичі вийшли з системи, яку ми маємо знищити, і тому основним люстратором має бути кожен український громадянин.

Очищення влади буде супроводжуватися революційними потрясіннями, величезним саботажем, необхідністю ще більше тиснути на посадовців, які будуть цей саботаж допускати або організовувати.

Але у будь-якому випадку ми їх дотиснемоГоловне - не вважати зараз, що ми ухвалили закон, і люстрація терміново почнеться. Без нашої волі, без нашого тиску, без нашої одержимості цією ідеєю нічого не буде. Закон – це просто зброя.

Але ж цю зброю нам лише видали. Ще треба навчитися користуватися нею та застосовувати. Все залежить від нас, бо якщо хтось буде сидіти, нічого не робити і казати: "Закон не працює, ніякої люстрації не відбувається, нас знову обманули", то нічого не зміниться.

Кожен громадянин має відчути, що саме від нього залежить очищення влади у його місті, селі, на підприємстві.
Багато країн Східної Європи, що зробили люстрацію, або Західна Німеччина, що люструвала Східну Німеччину, мали перевагу - нову владу, яка викидала стару. В Україні так не відбулося.

В результаті Майдану не прийшла нова влада, в результаті президентських виборів — також.

І не треба розраховувати, що люстрацію зроблять президент або прем’єр-міністр. Люстрацію в Україні маємо провести ми самі.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО "Свобода" 

Категорія: Новини | Переглядів: 516 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
11:03
 
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0