Четвер, 25.04.2024, 20:52




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Листопад » 7 » Михайло Іваночко дав прес-конференцію за підсумками піврічної роботи на посаді голови
02:23
Михайло Іваночко дав прес-конференцію за підсумками піврічної роботи на посаді голови

6 листопада 2014 року голова Надвірнянської РДА свободівець Михайло Іваночко провів прес-конференцію для місцевих журналістів, на якій він прозвітував про роботу на посаді керівника виконавчої гілки влади Надвірнянського району.  Основний акцент був зроблений на соціально-економічні та політичні сфери життя району та України загалом. Голова Михайло Іваночко поділився  також зі своїми роздумами та планами на майбутнє.

Коментуючи нинішню ситуацію щодо воєнних дій на сході України, свободівець наголосив, що керівництву держави потрібно в першу чергу визначитися, що насправді відбувається на сході України. Якщо це війна, то потрібно на окупованих територіях водити військовий стан. Це означатиме, що ми офіційно визнаємо агресію проти нас сусідньої держави, а країни-гаранти Будапештського договору повинні гарантувати нам безпеку.

«Не для цього ми 4 грудня 1994 року відмовилися від статусу ядерної країни з третім на Землі потенціалом. На разі наше керівництво заявляє що в нас АТО і світ не хоче вмішуватися у конфлікт, який виник на території України», - роз’яснює Михайло Іваночко.

Для України, зокрема і для Надвірнянщини війна приносить збитки. Як зазначає націоналіст, сьогодні немає фінансування з державного бюджету на цивільні проекти. «Ми не можемо відремонтувати дороги, забезпечити підвищення заробітної плати працівникам бюджетної сфери, забезпечити в повній мірі хворих ліками за пільговими цінами,  не можемо завершити будівництво, яке роками ведеться в нашому районі.  З кожним днем, звичайно, економічна ситуація погіршується».

Незважаючи на складні суспільно-економічні умови та війну на сході України, районна влада працює злагоджено й результативно. «Нам вдається зберігати економічний розвиток району, забезпечувати проведення соціальних виплат, не допускати заборгованості по виплаті заробітних плат працівникам бюджетних установ та сплаті комунальних послуг.

З позитиву хочеться згадати те, що нам вдалося налагодити співпрацю з орендарями землі, які працюють в нас в районі, заключити договора з місцевими фермерськими господарствами для постачання сільськогосподарської продукції бюджетним установам, що дало змогу також залучити додаткові кошти до місцевого бюджету», -  зазначив голова райдержадміністрації.

Мова йшла і про допомогу військовим в зоні проведення АТО. Зараз з Надвірнянського району понад сто бійців беруть участь у визвольних змаганнях на сході України. Націоналіст зазначає, що громада району, як матеріально так і фінансово бере активну участь в допомозі військовим.  Виконавчою владою розроблено програму для допомоги бійцям та їх сім’ям.

«Згідно з цією програмою, сім’я кожного військовослужбовця отримує по 1000 грн., а також кожна родина забезпечується дровами для опалення на зиму». Михайло Іваночко додав, що в районі створений «Благодійний фонд сприяння армії», яким займаються депутати районної та міської ради. «Волонтери вже вісім разів їхали в зону АТО та 3 рази їздили на полігони в Яворів, Костопіль, куди доставляли продукти харчування, екіпірування для бійців, теплі речі. Загалом громада району допомогла українській армії більше ніж на 10 млн. грн. Для батальйону «Січ» надвірнянці доставили спецавтомобіль ЗІЛ-131. В свою чергу бійці висловлюють глибоку подяку громаді Надвірнянського району та волонтерам Фонду за допомогу.

Михайло Іваночко висловив своє бачення щодо проведення «люстрації» та виконання Закону «Про очищення влади». Свободівець переконаний, що за цей період на посаді голови РДА роботи в цьому напрямку можна було зробити ще більше, якщо б швидше ввійшов в дію цей закон.

«Багато з тих, хто сьогодні говорить про очищення влади, ще вчора нам заперечували та казали, що не на часі проводити люстрацію. Сьогодні ж, під час парламентських виборів, усі почали кричати про люстрацію та подавати себе чи не найбільшими прихильниками цієї ж люстрації. Можемо стверджувати, що Закон не спрацює для всіх. До Верховної Ради зараз знову пройшли запроданці та перевертні, які голосування за диктаторські закони 16 січня, винні у побитті та розстрілі молоді на Майдані, приклали свої руки та розпалили війну на сході, відкрито закликали до анексії Криму. Потрібно позвільняти з посад колишніх співробітників КГБ та компартійних працівників, кучмістів, регіоналів та тих, хто співпрацює з ФСБ. Це буде непростий та тривалий процес. Але в нас іншого шляху немає. Державу мають розбудовувати патріоти та націоналісти», - наголошує Михайло Іваночко.

На запитання про плани на майбутнє, націоналіст відповів з оптимізмом, що нас чекає кропітка, щоденна праця над собою та над розбудовою Української державності. 

«На жаль, нам не вдалося зробити все те, що хотіли зробити, що запланували, але і надалі продовжуватимемо ту боротьбу, яка розпочалася під час Революції Гідності. «Свобода» зробила велику роботу  для української нації. Ми були «чорноробами» на Революції Гідності, а сьогодні на війні з агресором  відстоюємо Україну разом з тисячами добровольців у складі армійських підрозділів, Національної гвардії та добровольчих батальйонів».

Як голова Надвірнянської районної організації ВО «Свобода» Михайло Іваночко зазначав, що націоналісти ніколи не здаються, вони про шанси не питають, а стають та й роблять, бо це потрібно Україні.

Хто як не ми!

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 459 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
20:52
 
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0