Четвер, 25.04.2024, 05:44




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Квітень » 10 » Михайло Іваночко «Грабувати державу в умовах війни не припустимо»
00:02
Михайло Іваночко «Грабувати державу в умовах війни не припустимо»

Нещодавно із зони бойових дій повернулися активісти Надвірнянської районної організації ВО «Свобода». Це вже не перша поїздка націоналістів на Схід, кожного разу нові враження, події. Про події на передовій та настрої бійців надвірнянські-свободівці розповіли в своєму інтерв'ю місцевому телеканалі голова районної організації ВО «Свобода» Михайло Іваночко та боєць Національної Гвардії Олег Туєшин. 

Націоналісти відвідали військових 93 бригади, Дружківці, де знаходяться лікарі з Івано-Франківської області. Відвідали Костянтинівку, зокрема земляка Василя Гриціва, побували у священика, який родом із Надвірної, має свою парафію в Димитрів, кінцевою точкою стала добровольча чота «Карпатська Січ».

Як зазначив Михайло Іваночко, «Волонтерський рух в районі розвинутий на достатньо високому рівні. Ще влітку ми розпочали активно працювати, доставляли вантажі військовим батальйонам. За цей час було зроблено дуже багато. Тепер намагаємося забезпечити сезонними речами, амуніцією, засобами маскування, продуктами і автомобілями. Наша основна мета зробити так, щоб Україна була цілісною і єдиною, а окуповані Росією території були найскоріше звільнені. З такою громадою і таким підходом перемога обов'язково буде за нами», – зазначив свободівець.

Най більше, що вразило з цієї поїздки зазначив Михайло Іваночко це зустріч з о. Іваном Василенком «Віра та сила о. Івана, наскільки велика, що її вистачило на всіх людей міста.  Приїхавши 13 років тому з м. Надвірної, підняти населення та побудував з нуля церкву не всім вистачить всім сили. – переконаний свободівець. - А сьогодні в місті стоїть Божий храм, до якого щонеділі сходять українці для спільної молитви за своїх захисників та Україну»

Кінцева точка добровольча чота бійці «Карпатської Січі».  Свободівець Михайло Іваночко розповів, що Піски одна з найгарячіших точок, і тут воюють кращі сини та дочки української нації. Цей  добровольчий підрозділ, не є в складі Національної  Гвардії чи Збройних Сил України. Як зазначалося попередньо добровольчі батальйони не відчувають державної підтримки. «Здається вже рік іде війна, але добровольчі батальйони, які не в складі Національної  Гвардії чи Збройних Сил України, не відчувають державної підтримки. Нам говорять про перемир'я та про тишу. Зі слів наших побратимів, які воюють в Пісках обстріли не припиняються 24 години на добу і завдання військових тут вижити, виконавши бойове завдання. Ці хлопці які стримують ворожу навалу, вони  повні духом свої предків та загартовані війною Тому наше ж завдання - забезпечити добровольців всім необхідним.» - наголосив націоналіст.

Боєць Національної Гвардії, Олег Туєшин поділився побаченим. «З дня на день нам немає чим радуватися. В очікуванні перемир'я ситуація іде не на користь українців. В той час коли ми вичікуємо в сторону батальйонів ідуть обстріли з важкої техніки. Перепочинку немає, постійно потрібно бути на посту і проводити бойову роботу.» - наголосив свободівець.

Націоналіст зазначив, що під час бесіди з командиром добровольчої чоти «Карпатської Січі» Олегом Куцином, який розповів, що у Пісках не було ніколи тихо. Завжди обстріли, вороги хочуть підійти як найближче, тим самим відтиснути українські позиції. Але хлопці не здаються, тримають оборону своїх блокпостів, проводять розвідку. «Там Хлопці не стоять, постійно в русі. Копають землянки, роблять бліндажі. Все це з допомогою волонтерів. Хотілося, що б у таких відважних бойових українців була  бойова техніка. Січовики завжди готові до наступу противника. Як говорить побратим Олег Куцин – «Не потрібно ніколи давати ворогу відчути твої слабкі місця, адже він тільки цього й очікує».

Михайло Іваночко поділився думками щодо ситуації, що сьогодні склалася на державі. «Сьогодні ситуація в державі над складна. Після повали режиму Януковича вся не чисть, яка чотири роки була в державі переодягнувшись знову прийшли до крісла, і грабують державу, кожного українця.  Вони прикрившись національною ідеєю, викрикуючи національні гасла прийшли до влади. І грабують державу до останньої нитки. Пікети, які проводили в Києві були організовані з вимогою щоб люди які розкрадають державу, понесли покарання. Адже грабувати в умовах війни не припустимо. Не за те загинула Небесна Сотня, щоб продовжувати розкрадали український народ, сьогодні гинуть українці на сході, не за те, щоб роздавати московському окупанту українські території. Українці зуміють повернути Крим та відстояти український Донбас, адже це споконвічна наша земля.» наголосив Михайло Іваночко.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 524 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
05:44
 
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0