Середа, 24.04.2024, 08:20




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Жовтень » 15 » Михайло Іваночко «Коли б ми мали таку силу як УПА зараз – не було б агресора на сході України»
11:11
Михайло Іваночко «Коли б ми мали таку силу як УПА зараз – не було б агресора на сході України»

14 жовтня 2014 року з нагоди відзначення 72-ї річниці створення Української Повстанської Армії та Дня Українського козацтва біля могили «Борцям за волю України» в усіх великих населених пунктах району проведено панахиду та велелюдні віча.  Наймаштабніші заходи відбулися у  Надвірна та селищах Ланчин та Делятин.

Розпочалися урочистості з покладання вінків та квітів, після виконання українського Славня - Гімну України, священики традиційних конфесій  відправили поминальну панахиду за тими, хто поклав своє життя на жертовний вівтар української державності. Хвилиною мовчання було вшановано всіх, хто поліг за визволення свого народу.

Слова вітання та подяки тим, хто життя своє поклав за Україну, висловив голова рда Михайло Іваночко виступаючи в селищі Ланчин.

«Сьогодні ми вшановуємо українських Героїв, воістину тих, які захищають нашу землю з далеких козацьких часів. Ми вшановуємо бійців Холодного Яру, вояків УНР, Січових Стрільців, вояків УПА, Героїв Небесної сотні та всіх вояків, які сьогодні захищають нашу українську землю від московського окупанта. Ми пам’ятаємо та шануємо їх всіх. Українська держава була, є і буде! З нами Бог. І ми переможемо!» –  наголосив свободівець.

Виступаючи у Надвірній перед громадою району Михайло Іваночко зазначив: «У кожного з учасників визвольних змагань за Україну був девіз: Бог та Україна понад усе! Пройшли роки, а вимоги українського народу не змінні».

Націоналіст зазначає, що саме 14 жовтня, в день великого християнського свята  за рішенням політичного проводу ОУН для захисту мирного населення України від знущань Німецької окупаційної влади, для боротьби з диявольським більшовизмом, для захисту церкви на Західноукраїнських землях від безбожного комуністичного режиму, в ім'я віри, правди, справедливості було створено Українську Повстанську Армію. Націоналіст зауважив, що коли б ми мали таку силу зараз – не було б агресора на сході України.

«Це була армія нескорених, дух якої й до сьогодні витає серед українців. Це дух свободи та боротьби, аби українець був господарем на своїй Богом даній землі. Подвиг наших Героїв – приклад сучасним українцям, які нині борються з ворогом на сході України. «Здобудеш Українську державу, або згинеш у боротьбі за неї» - це гасло з Декалогу зараз на прапорі добровольчих батальйонів, які воюють на східному фронті проти московського агресора», - переконаний Михайло Іваночко.

Після вітальних слів нагороди з нагоди свята отримали ветерани братства ОУН-УПА. Громада  привітала голову районного братства вояків УПА Михайла Юркевича з 85-річним ювілеєм та побажала  довгих років життя.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 604 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
08:20
 
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0