Вівторок, 23.04.2024, 14:42




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Грудень » 19 » Михайло Іваночко: «Україна переможе, адже ми боремося за майбутнє наших дітей»
19:23
Михайло Іваночко: «Україна переможе, адже ми боремося за майбутнє наших дітей»

Надвірнянщина постійно допомагає українським військовим спорядженням, зимовим одягом, продуктами, а волонтери відвозять вантажі в зону АТО, де служать наші земляки. Про чергову поїздку на схід розповів голова Надвірнянської районної організації ВО «Свобода» Михайло Іваночко.

Сьогоднішня поїздка надвірнянських волонтерів-свободівців, як і попередні, залишила по собі глибокі враженнями від навколишніх руйнувань, знищеної військової техніки та інфраструктури, яке не можна передати словами, а також нескінченними підтвердженнями байдужості державної влади щодо матеріального та технічного забезпечення бійців.

В дорогу вирушив бус, вщент заповнений зимовою формою, теплим одягом, ковдрами та продуктами харчування. Екіпаж складався з шести свободівців: голова РДА Михайло Іваночко, депутат міської ради Олег Туєшин, Михайло Голіней, бійці 4–го батальйону оперативного призначення Національної Гвардії Андрій Лисканюк, Ярослав Сушириба та Зарічанський сільський голова Михайло Вацик. 

Шлях видався досить довгим та важким. Далися взнаки зимові дороги, низька температура.

«Ми проїхали більше тисячі кілометрів та незважаючи ні на що, ввечері прибули до Слов’янська. Там заночували в будинку місцевого сільського голови, який знайомий з Михайлом Вациком. Під час розмов та бесід з місцевими жителями ми помітили, що вони зовсім не знають історії Української держави. Вони читають книги про історію Російської імперії, знають совєтско-большевицьку історію та тужать за «совковим» минулим. На моє запитання чи знають вони про історію нашого державотворення, про Українську визвольну війну 1917-1921 років, про Холодно-Ярську республіку, про тих хто боровся за Українську незалежну Державу, про провідників української нації Міхновського, Петлюру, Коновальця, місцеві жителі ніяковіли і просто знизували плечима», - розповідає Михайло Іваночко

Свободівець зауважив, що ситуація на сході залишається доволі складною. Впродовж 23-х років Незалежності, керівництво держави не робило жодних кроків щодо патріотичного виховання жителів сходу та молодого покоління. В школах досі не вивчають історію України, натомість вивчають історію сусідньої, ворожої держави. Націоналіст запевнив, що наступного разу надвірнянські свободівці обов’язково привезуть до шкільних бібліотек Донбасу книги «Холодний Яр», твори про визвольні змагання за Україну, про криваві діяння большевиків, що в сьогоднішніх умовах є, як ніколи, актуальним.

Наступного дня надвірнянці відвідали побратимів підрозділу «Карпатська Січ» у селищі Піски, поблизу Донецького аеропорту, куди завезли гуманітарний вантаж та водночас спільно з військовими копали та облаштовували бліндажі для бойового чергування. Як зазначив Михайло Іваночко, що «Карпатська Січ» - це свободівський спецпідрозділ, в якому зараз нараховується 25 бійців. Поруч дислокується батальйон Національної Гвардії «Січ», в ньому несуть військову службу понад 400 свободівців».

Михайло Іваночко зазначив: «Найперше, що приємно вразило - це дисципліна у «Карпатській Січі». Кожен підрозділ по черзі несе бойове чергування. Хлопці, які заступають на чергування, одягають вишиванки як оберіг. Цих бійців варто називати не кіборгами, а «козаками-характерниками», адже ці хлопці мають не тільки силу духу, а й силу духовості, силу волі. Тільки завдяки таким духовним якостям наших бійців, ми здолаємо ворога, здобудемо перемогу та відновимо мир на Україні», - наголосив націоналіст.

Наступними волонтери відвідали блок-пости в Констянтинівці та Дебальцевому, там де дислокується 80-та аеромобільна бригада. В Констянтинівці воює надвірнянець Василь Гриців, якому свободівці передали індивідуальну посилку з рідного дому. Націоналісти відвезли та вручили всім нашим краянам передачі від рідних, для бійців привезли зимову форму, теплий одяг, ковдри, продукти харчування.

Як зазначив Михайло Іваночко, після спілкування з нашими військовими, держава зовсім не дбає про бійців. Єдина надія приходить від волонтерів, допомога яких підтримує, підіймає бойовий дух української армії.

«Бойові дії на території нашої держави розпочалися ще в березні, але чомусь до сьогодні в Україні, не відновлено військового призову. Адже молодь, пройшовши військову підготовку та маючи за плечима певний досвід, була б готова в сьогоднішніх умовах протистояти чужоземній агресії. Чомусь досі на окупованих територіях не оголошено військового стану, продовжується економічна підтримка цих районів, а тобто терористів. Забезпечення війська від держави на передовій, практично відсутнє. Тільки завдяки масовому волонтерському рухові, який охопив всю Україну, наша армія ще воює та протистоїть потужній військовій агресії Московії».

Михайло Іваночко переконаний, що найперше, що може змінити державу, це – люстрація, викорінення корупції не методами вмовлянь та переконань, а безапеляційним кримінальним переслідуванням. Судячи з того, що зараз відбувається на сході  України, то корупція серед найвищого керівництва Міністерства оборони - це наше найбільше лихо в умовах війни, це зрада. Коли очистимо військові та силові структури від зрадників та агентури кремля, тоді й переможемо московського окупанта», - наголосив націоналіст.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 635 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
14:42
 
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0