П'ятниця, 29.03.2024, 02:08




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Листопад » 12 » Мінекології вже цього року виділить 12 млн. грн. на облаштування системи водовідведення у Надвірній
20:14
Мінекології вже цього року виділить 12 млн. грн. на облаштування системи водовідведення у Надвірній

У своєму листі від 27 серпня ц. р. на адресу міністра екології та природних ресурсів України Андрія Мохника голова Надвірнянської РДА Михайло Іваночко звернувся з проханням виділити кошти з державного фонду охорони навколишнього природного середовища (ОНПС) для здійснення природоохоронного заходу «Реконструкція центрального каналізаційного колектора та будівництво каналізаційних мереж у районі вулиць Комунальна-Мельничука у м. Надвірна».

У листі, зокрема, йшлося, що у згаданому мікрорайоні налічується майже 1600 домогосподарств. За відсутності централізованого водопостачання та водовідведення велика кількість цих домогосподарств облаштували індивідуальні джерела водопостачання (криниці та свердловини) та каналізування (септики та вигрібні ями), що спричинило забруднення навколишніх грунтів і підземних вод, у результаті чого суттєво погіршилась якість питної води. Для зняття складної екологічної ситуації, яка постійно погіршується, виготовлено комплексний проект з облаштування водовідведення та водопостачання згаданого масиву загальною вартістю 19 млн. 983 тис. грн.

З огляду на те, що водопостачання не входить до природоохоронних заходів, запит голови на виділення коштів з державного фонду охорони навколишнього природного середовища (ОНПС) подавався тільки на влаштування водовідведення цього мікрорайону під назвою «Реконструкція центрального каналізаційного колектора та будівництво каналізаційних мереж у районі вулиць Комунальна-Мельничука у м. Надвірна». Вартість водовідведення за проектом, виготовленим у 2011 році, склала 14 млн. 500 тис. грн. Після проведеного коригування кошторисної частини проекту 16 липня ц. р. вартість водовідведення зросла до 25 млн. 175 тис. грн. Для влаштування водопостачання КП «Надвірнаводоканал» Надвірнянської міської ради вишукує інші джерела фінансування.

За кошти обласного фонду ОНПС у 2012-2013 роках, виділенню яких сприяв депутат обласної ради Андрій Троценко, уже прокладено частину каналізаційних мереж, але більша частка з них і будівництво центрального колектора діаметром 1600 мм ще не виконано.

«Реалізація такого заходу уможливить якісне та своєчасне відведення стоків централізованою мережею водовідведення від жителів згаданого масиву та запобігти подальшому забрудненню навколишніх грунтів через септики та вигрібні ями, покращить екологію і здоров`я людей», - підкреслено у листі голови РДА Михайла Іваночка до Міністерства екології України.

«Повною мірою до вирішення згаданої проблеми доклався особисто колишній голова ОДА, депутат обласної ради Андрій Троценко. Тільки за його наполегливій та послідовній роботі в цьому напрямку за останні роки вдалося добитися виділення з держбюджету такої значної суми на потреби екологічного спрямування для жителів Надвірної», - відзначив голова РДА Михайло Іваночко.

Директор департаменту охорони природних ресурсів Мінекології та природних ресурсів України М. Томахін направив лист від 17 жовтня ц. р. до голови Надвірнянської РДА М.Іваночка, в якому мовиться, що із загальної вартості на влаштування водовідведення в 30 млн. 557 тис. грн., передбачено залучити у 2014 році на виконання робіт 16 млн. 204 тис. грн., у т. ч. 12 млн. 185 тис. грн. із державного фонду ОНПС  і 4 млн.  019 тис. грн. з місцевого фонду ОНПС та інших джерел. Тобто Мінекології спрямовує цільові кошти в розмірі 12 млн. 185 тис. грн. на потреби водовідведення згаданого району м.Надвірна.

В Надвірнянській міській раді повідомили, що на сьогодні за кошти обласного екологічного фонду виконали робіт на 2 млн. 314 тис. грн. Водовідведення зроблено на вулицях Мельничука, Польова, Молодіжна, Новопроектна.  Ініціатором усіх проектів та звернень в обласний і державний екологічні фонди виступала Надвірнянська міська рада, яка намагається для реалізації проекту залучити фінансування із різних джерел.

Проблема складна, багаторічна і надто гостро важить для інтересів доброї півтора тисячі надвірнянських домогосподарств. Очевидно найправильнішим і найсправедливішим у цій ситуації стануть зусилля всіх гілок влади та міської громади, аби передбачені кошти стали реальністю у виконанні робіт з водопостачання і водовідведення у цьому році.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 609 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
02:08
 
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0