Четвер, 25.04.2024, 13:57




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Жовтень » 15 » На честь армії нескорених УПА в с. Красна провели смолоскипний марш
14:18
На честь армії нескорених УПА в с. Красна провели смолоскипний марш

14 жовтня 2014 року з ініціативи районної організації ВО «Свобода» в с. Красна націоналісти та активісти провели ряд заходів на честь армії нескорених, вшановуючи всіх учасників визвольних змагань за Україну.

Розпочалися урочистості святковим Богослужінням біля могили «Борцям за волю України», які відправив порох села о.Іван Бойко. Учні місцевої школи підготували виховний захід на вшанування всіх Героїв України: крутівців, січовиків, бандерівців, вояків УПА, Небесній сотній та бійців  східного фронту.

«Сьогодні краснянська громада велелюдно зібралася тут аби вшанувати тих, хто віддав своє життя за волю і незалежність України. Завдяки жертві кожного з них, ми маємо незалежну Україну. Але це ще не така держава, за яку віддавали життя вояки легендарної Української повстанської армії. Наша боротьба триває. Справжні патріоти сьогодні відстоюють незалежність України, з споконвічним московським ворогом. Ворог у нас на протязі століть один, ворог у нашій боротьбі незмінний,підступний, підлий та кровожерний. Але в нас такий шлях, який нам даний для випробування, для нашого згуртування. І ми переможемо агресора коли згуртуємося, коли відродимо на повну дух української нації», – наголосив Михайло Іваночко.

Відбулося цього дня урочисте відкриття пам'ятника Провідника української нації – Тарасу Шевченка. До спорудження долучалися жителі села, благодійники та небайдужі краяни. Цієї події громада з нетерпінням очікувала і від сьогодні в їхньому селі є свій Шевченко.

Близько сотні краснянців пройшли маршем від символічної могили «Борцям за Волю України» головною вулицею до центра села. Націоналісти із запаленими смолоскипами пронесли головною вулицею національний синьо-жовти прапор та червоно-чорний прапор боротьби та визволення.

 

Йдучи вулицею, учасники смолоскипної ходи вигукували українські націоналістичні гасла: «Слава Україні!», «Героям слава», «Слава Нації», «Україна понад усе». Цією акцією учасники ходи пробуджували зі сплячки байдужих, тих хто до сьогодні сидить вдома, не виходить на підтримку наших патріотів, наших націоналістів. Тільки гуртом, об’єднавшись, ми зможемо змінити нашу державу. 

Активний організатор всіх патріотичних заходів в Красній, депутат районної ради, директор місцевої школи Федір Кухарчук розповів про історію створення та непростої боротьби УПА за незалежність України, яка постала в 1991 році.

«Українці в неймовірно важкому протистоянні змогли подолати злочинний режим Януковича, змогли перемогти, здавалося нездоланну владу, яка опиралася на півмільйонну армію міліціянтів та жандармів. Сьогодні боротьба продовжується. Завоювання Революції можуть бути знівельовані через нашу байдужість. Влада через нашу пасивність переходить до рук іншої олігархічної групи. Не можна допустити в Україні контрреволюції, українські націоналістичні сили  мають отримати переважаючу більшість у Парламенті. Більшість політичних партій створилися перед самими виборами, щоб приховати в своїх списках прислужників попереднього режиму. Тільки націоналісти-свободівці послідовно, твердо та самовіддано борються  за Україну, за українців. Маємо обрати і не помилитися, щоб потім в чергове не розчаровуватися. Наші Герої нам цього не пробачать», - переконаний націоналіст Василь Білоус.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 615 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
13:57
 
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0