Вівторок, 16.04.2024, 22:10




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Квітень » 29 » На відзначенні річниці Холодного Яру представлено об'єднання комбатантів-свободівців "Легіон Свободи"
07:11
На відзначенні річниці Холодного Яру представлено об'єднання комбатантів-свободівців "Легіон Свободи"

25 квітня 2015 року на Черкащині в місті Чигирин розпочались офіційні заходи зі вшанування героїв Холодного Яру. Цьогоріч урочистості відбуваються вже удвадцяте. У заходах беруть участь кілька тисяч українців, зокрема бійці добровольчих батальйонів, Нацгвардії, ЗСУ. На вшануваннях офіційно представлено "Легіон Свободи" - об'єднання усіх комбатантів-свободівців, які беруть участь у війні за Україну в різних військових формуваннях. Від імени побратимів до учасників відзначення річниці Холодного Яру звернувся очільник "Легіону Свободи" Олег Куцин.

Відкриття заходів на честь героїв Холодного Яру розпочалося спільною молитвою на чолі із Патріярхом Київським і всієї Руси-України Філаретом.

Відтак до присутніх звернулися представники влади та командири батальйонів. Представляючи "Легіон Свободи", командир об'єднання свободівців-комбатантів Олег Куцин зазначив, що війна за Україну лише розпочалася і завдання українського народу - перемогти ворога у світлу пам'ять про лицарів, які склали голови у війні за Україну та на славу прийдешніх поколінь українців.

"До об'єднання "Легіон Свободи" входять усі свободівці, які захищають Україну в складі добровольчих батальйонів, ЗСУ, Нацгвардії та в инших формуваннях. Ми є продовжувачами справи холодноярців, бо нам зараз доводиться виборювати незалежність України у протистоянні з російським окупантом. Ця війна лише починається і триватиме, доки ми не переможемо - боротьба може закінчитися або у Чопі, або у Владивостоку. Завершенням війни має стати не припинення, замороження конфлікту, а повне знищення ворога. Справа холодноярців не завершена, допоки існує імперська Росія, яка прагне загарбати Україну. Та ми зупинимо цю навалу в пам'ять про загиблих лицарів та на славу майбутніх поколінь українців!" - зазначив під час виступу очільник "Легіону Свободи" Олег Куцин.

Під час заходу партіях Філарет освятив зброю, бойові та державні прапори. Представники Черкаської влади нагородили відзнаками "Холодний Яр" учасників російсько-української війни, зокрема і Олега Куцина.

Довідка: "Легіон Свободи" - комбатантське об'єднання усіх свободівців, які в складі Збройних Сил України, Національної гвардії, спецпідрозділів МВС та добровольчих батальйонів беруть участь у російсько-українській війні. Очолює "Легіон Свободи", до складу якого входять понад 1000 свободівців, командир добровольчого підрозділу "Карпатська Січ" Олег Куцин.

До "Легіону Свободи" входять 127 депутатів різних рівнів рад, держслужбовці, науковці, партійні керівники; 5 народних депутатів України VIIскликання (Руслан Кошулинський, Юрій Сиротюк, Олексій Кайда, Маркіян Лопачак, Андрій Тягнибок), 48 депутатів міських рад, 45 депутатів районних рад, 13 депутатів обласних рад, 4 керівники фракцій, 5 голів РДА, 1 голова ОДА.

На війні "Легіон Свободи" втратив 13 бійців. Це Олексій Коновалов (13 БТРО), Володимир Зюзь ("Айдар"), Віктор Голий (42 БТРО), Антон Цедік ("Донбас"), Віталій Коломієць ("Донбас"), Микола Томак (34 БТРО), Віктор Лавренчук (І ОТБ), Віктор Цимбал ("Січ"), Ігор Каплуненко (НГУ), Володимир Степанок (57 ОМБ), Анатолій Чупилка (95 ОАМБ), Олександр Чирцов ("Карпатська Січ"), Дмитро Коряк ("Азов").

69 бійців "Легіону Свободи" дістали поранення різного ступеню тяжкости.

48 бійців нагороджено найвищою партійною нагородою - золотим значком. Із них десятеро - посмертно.

15 бійців "Легіону Свободи" нагороджено державними нагородами. Антона Цедіка із батальйону "Донбас" - посмертно.

Прес-служба ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 706 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
22:10
 
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0