Середа, 24.04.2024, 02:18




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Березень » 8 » Націоналісти прозвітували перед жителями Надвірної
20:09
Націоналісти прозвітували перед жителями Надвірної

7 березня 2015 року відбувся звіт депутатів фракцій ВО «Свобода» в Надвірнянські районній та міській радах. На звіті був присутній екс-віце Прем’єр Міністр та депутат XXII скликання Верховної Ради Олександр Сич. З роботою обласної ради надвірнянців ознайомив голова фракції ВО «Свобода» Василь Попович.

У своєму виступі свободівець Михайло Іваночко розповів про роботу за час перебування його на посаді голови РДА, про економічні зрушення в районі, про ремонт доріг, наповнення бюджету, про кадрові зміни, яких вдалося досягти за цей період.

Враховуючи, яка ситуація склалася в нашій державі, втеча банди Януковича, анексія Криму, війна на Донбасі, працювати довелося в складний для країни час.

«Тільки по вчинках можна зробити висновки, який господар в районі», – переконаний Михайло Іваночко. «Нам вдалося оновити на 40 відсотків кадровий склад РДА, всі прислужники попередньої влади повинні були піти геть з посад, але не так сталося, як гадалося. В нашій державі немає чіткого законодавства в цій сфері. Застарілу та прогнилу систему потрібно докорінно міняти. Без люстрації ми не зможемо кардинально нічого змінити, а вона сьогодні стоїть на місці, закон про люстрацію  не працює, його пробують обійти», - зазначає націоналіст.

Свободівець повідомив присутнім, що за період роботи на посаді голови РДА чи не вперше в районі, за скільки років, вдалося розпочати ремонт доріг на самих складних ділянках.

«Разом із побратимами ми відновили роботу нашого асфальтного заводу, в якого борги залишилися від попередньої влади. Відремонтували дороги в напрямку Бистриця-Зелена, Делятин-Добротів, Заріччя-Білі Ослави».

За цей період вдалося наповнити бюджетну сферу району. «Ми єдиний в області район, який  потребував найменше дотацій з державного бюджету, завдяки тому, що ми домоглися  наповнення районного та місцевих бюджетів власними силами. Так, наприклад, від інвесторів по оренді земель «Оскар» та «РайсПрикарпаття», які сплачували раніше за оренду невідомо кому, провівши з цими фірмами нараду, вдалося ці кошти направити до бюджету сільських громад».

На завершення свободівнць наголосив, що націоналісти завжди відкриті перед громадою, готові вислухати проблеми та стати на захист українців.

З роботою депутатів-свободівців у районній раді надвірнянців ознайомив голова фракції ВО «Свобода» Андрій Крицький. Свободівець розповів, що націоналісти найдисциплінованіші та найвідповідальніші депутати в районній раді. Питання завжди попередньо обговорюються, а на сесії націоналісти виступають монолітно і голосують одноголосно. За період каденції депутати подали більше 70 депутатських запитів та більше 140 депутатських звернень.

«Ситуація в районі залежить і від ситуації в державі. Тому десятьом свободівцям в районній раді кардинально щось змінити не так просто. Ми були одні із перших, хто вийшов на надвірнянський Майдан та висловили непокору владі. Депутати на Революції Гідності стояли в перших рядах на барикадах. Свободівець Іван Гурмак у районі очолив Штаб національного спротиву та кожного дня виводив людей на надвірнянський Майдан. Ми одні із перших висловили недовіру РДА, яку очолювали регіонали», - розповів Андрій Крицький.

Депутат-свободівець Володимир Гринішак, голова фракції ВО «Свободи» у Надвірнянській міській раді, зупинився на найпроблемнішому питанні для всіх надвірнянців – це генеральний план міста, який до сьогодні не є затвердженим.

«Коли ми вступили на поріг міської ради, ми найперше заявили, що не будемо голосувати за виділення земельних ділянок поки не буде затверджено генеральний план міста. Пройшло майже 5 років, а план й до сьогодні немає. На жаль ця процедура настільки довга, що на один висновок з Міністстерства культури  ми вже чекаємо 1 рік та 6 місяців. То уявіть собі коли таких висновків потрібно аж 18».

Але не зважаючи на труднощі, свободівець назвав позитивні зміни, яких добилися депутати в міській раді для жителів міста. Так було введено в дію програму електронних черг в дитячих садочках, програма допомоги постраждалим під час Революції Гідності та учасникам АТО, добровольчих батальйонів. На численні запити свободівців по ремонту доріг відремонтовано центральні вулиці міста, дороги в мікромістечках Руднєва та Ломоносова.

Володимир Гринішак зазначив, що багато програм, які принесуть користь громаді міста, не вдається прийняти, оскільки частина депутатів міської ради їх не підтримує, маючи на них свої плани.

«Щороку депутати-свободівці звітують про свою діяльність у радах. Це не просто юридична норма, якої мають дотримуватися всі без винятку народні обранці. Постійний контакт із громадою – це передусім наш обов'язок гідності», – зауважив, розпочинаючи звіт, голова обласної організації ВО "Свобода" Василь Попович. У рамках звіту націоналіст розповів про діяльність фракцій ВО "Свобода" в обласній раді, їхню позицію в голосуваннях щодо тих чи інших ключових питань. 

Заступник голови ВО "Свобода" Олександр Сич  поділився з виборцями досвідом роботи в уряді,  охарактеризував роботу націоналістів  Верховній Раді, участь націоналістів у подіях Революції Гідності та в умовах російсько-української війни на Донбасі.

Олександр Сич наголосив на важливості політичної відповідальності.

«Контролюйте голову, депутата міської, районної, обласної, Верховної Ради. Будете контролювати – він буде працювати. Якщо ні, то він дбатиме про свій особистий, а не суспільний інтерес. У виборах 2014 року люди, до прикладу, не хотіли чути відповідальних речей, не вимагали жорсткої правди, а шукали солодкої брехні та красивого популізму. Одні обіцяли за лічені дні припинити війну, інші, маніпулюючи, закликали голосувати за Прем'єр-Міністра, а не за реформи чи за стратегічний політичний курс країни. Слід бути відповідальними і чим швидше ми до цього дійдемо, тим більшого поступу досягнемо у трансформації наших суспільно-політичних реалій", – відзначив Олександр Сич.

Як резюмував свободівець, державна машина ще не зазнала кардинальних змін, нам потрібне докорінне очищення влади, залучати енергійну молодь, яка не знає страху та готова змінити країну.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 525 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
02:18
 
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0