Четвер, 28.03.2024, 15:43




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Лютий » 22 » Надвірнянці вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні
01:28
Надвірнянці вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні

20 лютого 2015 року у Надвірній пройшли заходи присвячені пам'яті Героїв Небесної сотні. До акції долучилися активісти Надвірнянської районної організації ВО «Свобода».

Події 18-20 лютого 2014 року назавжди залишаться в пам’яті українців, а імена цих Героїв записані золотими літерами на сторінках історії українського народу. На вшанування річниці пам’яті Героїв Небесної Сотні, які загинули за європейське майбутнє України у місті Надвірна відбулось урочисте зібрання за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, представників організацій, підприємств, установ району. Надвірнянці поклали квіти до Могили борцям за волю України та помолилися за Україну. Продовжився захід маршем вихованців Прикарпатського військово-спортивного ліцею та громадськості до меморіальної дошки пам'яті Героям Небесної сотні.

Священики відправили поминальну панахиду за Героїв Небесної Сотні, героями, які загинули на сході у війні з московським окупантом. Захід розпочався з хвилини мовчання за загиблими Героями Небесної сотні.

      

 

До присутніх з промовою звернувся заступник голови райдержадміністрації, свободівець Андрій Крицький, який у своєму виступі зазначив:«Минув рік з тих буремних подій. Це багато чи це мало? Не можна сказати. Рік тому прості люди вийшли на Майдан, щоб захистити європейський вибір України, опісля вони змушені були захищати своє життя і життя інших. Сьогодні, вшановуючи пам'ять героїв Небесної сотні, варто не забувати, що кількість загиблих героїв збільшується щодня. У боротьбі за Україну на Донбасі знову гинуть українські бійці. Вони стали символом відновлення українського духу, підняття гідності Україні!» - наголосив свободівець.

      

Згадати події минулорічної зими також прийшли активні учасники Революції Гідності. Так перед присутніми виступив свободівець Іван Гурмак, який в період Революції Гідності очолив районний штаб національного спротиву, активний учасник акцій протестів як на Майдані в Києві так і на Надвірнянському євромайдані.

«Відкрита війна Росії і України розпочалась не з Криму, Донецька чи Луганська. Вона розпочалась 18 лютого минулого  року з міста Києва. Російські спецслужби керували розстрілами учасників Революції Гідності.  Тому Героїв Небесної Сотні, пам’ять яких ми сьогодні вшановуємо, можемо  назвати першими жертвами українсько-російської війни. Пройшов рік, але жоден кат не покараний, жоден вбивця не засуджений. Окрім пам'яті про кожного, хто поклав свою голову в боротьбі за Україні, ми повинні зробити усе, щоб була досягнута справедливість, а злочинці засуджені. Український народ є згуртованим, готовий до самопожертви. Ми, українці, повинні набратися сміливості, обирати українців та стати керманичами у власній державі,»- наголосив Іван Гурмак.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 681 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
15:43
 
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0