Субота, 20.04.2024, 14:32




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Грудень » 11 » Надвірнянські свободівці забезпечують нагальну потребу військових у теплих речах
00:01
Надвірнянські свободівці забезпечують нагальну потребу військових у теплих речах

Свободівці Надвірнянської районної організації від самого початку не залишалися осторонь воєнних подій, які охопили схід нашої держави. Націоналісти, як матеріально так і фінансово допомагають доукомплектовувати українські батальйони. Для своїх земляків, які сьогодні несуть службу в зоні АТО, закуповують та доставляють необхідне спорядження, засоби захисту, продукти харчування, медикаменти. Крім того не залишаються осторонь родини, члени яких перебувають на передовій, допомагають тим бійцям, які потребують лікування або реабілітації. Сьогодні свободівцями створено благодійну організацію «Надвірнянський благодійний фонд сприяння армії», яка працює на волонтерських засадах та допомагає українським військовим.

Днями свободівці здійснили чергову поїздку на східний фронт та доставили військовим  черговий гуманітарний вантаж.

Депутат районної ради, свободівець Віталій Котляров, який і є засновником благодійного фонду зауважив, що сьогодні «Українські військові, які перебувають на передовому рубежі боротьби з російськими загарбниками, надзвичайно потребують нашої допомоги. В умовах, коли корумпований державний апарат виявився нездатним забезпечити усі потреби армії та добровольчі частини, лише масова волонтерська підтримка українського суспільства здатна вирішити їхні проблеми».

Волонтери відвідали бійців, наших земляків, з 24-тої, 44-тої, 128-тої бригад Збройних сил України. Батальйонам було передано дизельні електрогенератори, пічки-“буржуйки”, теплий одяг, зимове взуття, 2 тонни продуктів, засоби гігієни та обігріву, медпрепарати, вояки отримали іменні передачі з рідної домівки.

До збору вантажу долучилися громади сіл Саджавка, Добротів, Молодків, Пасічна, Середній Майдан, селищ Битків та Делятин, міста Надвірна, працівники НГВУ «Надвірнанафтогаз».

Вже не перше нашим військовим допомагають українці закордонної діаспори. Так Білоруська Греко-католицька церква м. Антверпен‎ (Бельгія), де перебуває потужна українська діаспора, частина з яких вихідці з селища Ланчин та навколишніх сіл, які зібрали кошти, закупили та передали для військових теплий одяг.

До збору пожертв до благодійного фонду на підтримку армії долучилися творчі колективи Надвірнянського району. За ініціативи та активної участі працівників культури та музичної школи, в Надвірній було проведено два благодійні концерти. Натхненником та організатором концертів виступив депутат районної ради від ВО «Свобода» Володимир Черленюк, який є керівником народного вокального ансамблю «Черлені пацьорки».

Відправка гуманітарного вантажу стала можливою за сприяння керівників районної адміністрації свободівця Михайла Іваночка, керуючому справами Миколи Кравчука та благодійників, що надали кошти для закупівлі пального. Окрема подяка за надану допомогу голові Стримбівського осередку ВО «Свобода» Зеновії Дробасі.

Волонтери відправилися у дорогу двома вантажними автобусами. Свободівець Василь Сенатович, житель смт. Битків розповів, що по дорозі їх зустріли труднощі створені зимовими умовами. Вантажівки рухалися по заметених дорогах та при температурі повітря –17 Со. Та незважаючи на непрості погодні умови та неблизький шлях, допомога військовим доставлена вчасно.

«Я допомагаю бійцям, які перебувають в АТО, тому, що вважаю це своїм громадянським обов’язком. Це мій конкретний внесок у встановлення миру і спокою на нашій землі. Наші солдати повинні нести бойове чергування у комфортних умовах і обов’язково повертатися додому живими. Тут їх всіх люблять і дуже чекають», - зазначив Василь Сенатович.

Націоналісти побували на передових позиціях у військових частинах, доставили вантажі на всі блок-пости та дислокації батальйонів, в яких воюють наші земляки.

«Впевнено засвідчуємо, що на Сході іде повномасштабна війна без перемир'я та, на превеликий жаль, щоденними жертвами. Бойовики продовжують обстрілювати позиції наших бійців. Від куль російських військових продовжують гинути наші патріоти. Тут, на лінії вогню, не вірять в перемир’я і завжди наготові до удару російських окупантів, яке можна очікувати будь-якої миті», – розповідає Віталій Котляров.

В процесі спілкування з бійцями та за особистими враженнями робимо висновки про нагальну потребу військових у  теплих речах (шапки, рукавиці, шкарпетки, штани, куртки, зимове взуття), спідній теплій білизні, засобах обігріву (пічки, електрогенератори, обігрівачі, теплові пакети, теплоізоляційні матеріали, матраци, каремати), висококалорійних та вітамінних продуктах харчування, одноразовому посуді, протизастудних  медичних засобах, батарейках та акумуляторах.

Волонтери потребують, для здійснення поїздок, коштів на пальне.

«Наразі важливо підтримати у наших військових той незламний патріотичний дух, на якому тримається оборона всієї країни. Адже головне питання сьогодні – зберегти цілісність України, захистити нашу землю. Жителі району об'єднали свої зусилля для потреб військових. Тому ми й надалі будемо доправляти вантажі та  допомогу нашим бійцям на передову східного фронту тому, що саме там вирішується сьогодні доля України», - наголосив свободівець Віталій Котляров.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 612 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
14:32
 
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0