Середа, 24.04.2024, 22:52




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Жовтень » 15 » Назар Ільків: "Завдяки боротьбі вояків УПА, відродилася Українська держава"
13:02
Назар Ільків: "Завдяки боротьбі вояків УПА, відродилася Українська держава"

14 жовтня біля пам'ятника Героям УПА в с. Білі Ослави Надвірнянського району відбулося вшанування героїв, полеглих у боротьбі за Україну.

Величний пам’ятник учасникам визвольних змагань українського народу за свою Волю постав ще у 1992 році на обійсті Поварчуків за кошти родини. Дев’ятеро братів та сестер Поварчуків загинули в криївках та боях з радянськими загарбниками, в тюрмах та на засланні.

На гранітній плиті увіковічено імена й інших білоославських патріотів, які віддали життя у боротьбі за становлення Української держави.

"Сторінки історії є надзвичайно трагічними, є надзвичайно важкими для кожного з нас. Саме сьогодні ми прийшли віддати шану, прийшли вшанувати честь цих Героїв. Бо саме героєм є той, хто не жаліє себе, як і вони, як і багато інших, які є знані і незнані. Вони віддали своє життя, полягли у часи визвольних змагань, стали жертвами репресій, стали жертвами поневірянь, стали жертвами безбожного режиму, який намагався знищити й патріотичні почуття людини, і почуття релігійні, християнські", – наголосив Михайло Поварчук.

До вшанування пам’яті українських Героїв в Ославах долучилися надвірнянські свободівці. Прес-секретар Надвірнянської районної організації ВО «Свобода» Назар Ільків звернувся до святочної громади: «У День свята Покрови Пресвятої Богородиці ми згадуємо українське лицарство, яке віддано боронило свою землю від хижих загарбників, і схиляємо в шані голови перед героїчним чином вояків-повстанців. У скрутний для нашого народу час цвіт української нації – найвірніші сини і доньки України – постали на смертельний поєдинок з лютим і нещадним ворогом. Але нескорених лицарів Повстанської Армії не зламали ні довгі роки жорстокої боротьби, ні катування і тюрми, ні табори та заслання», - зазначив свободівець.

«Вояки УПА без вагань зі зброєю в руках ішли в бій за те, щоб Україна стала незалежною. Вони поклали на вівтар свободи своє життя, але ідея, яка піднімала їх на боротьбу із ворогом, стала невмирущою. Провідник української нації Степан Бандера говорив: "У кожному ідеологічному чи політичному русі найважливішу роль відіграють два чинники: ідея і людина". Завдяки боротьбі вояків УПА, відродилася Українська держава. Тепер наша справа – відвоювати її знову, перемогти і прогнати з української землі одвічного ворога", – наголосив Назар Ільків.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 1820 | Додав: sv_nad | Теги: Покрова, УПА, Білі Ослави, ВО Свобода, Назар Ільків | Рейтинг: 5.0/101
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
22:52
 
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0