Четвер, 28.03.2024, 14:36




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Квітень » 7 » Олег Тягнибок: Об'єднання територіальних громад – лише за згодою місцевих мешканців
19:22
Олег Тягнибок: Об'єднання територіальних громад – лише за згодою місцевих мешканців

ВО "Свобода" категорично засуджує спроби влади адміністративними методами змусити місцеві громади до об'єднання. Такі дії є черговою профанацією реформ і за суттю не мають нічого спільного з посиленням місцевого самоврядування та децентралізацією.
Ухвалений парламентською коаліцією закон "Про добровільне об'єднання територіальних громад" не передбачає обов'язковості проведення місцевого референдуму під час об'єднання громад. Це створює можливості для тиску обласних і районних державних адміністрацій на місцевих депутатів та ігнорування позиції та інтересів місцевої громади в процесі об'єднання. Саме тому "Свобода" наполягає на обов'язковості місцевого референдуму з цього питання. Рішення про об'єднання громад мають ухвалювати всі мешканці громад, а не лише часто корумповані місцеві ради.
Згідно з ухваленою урядом Яценюка "Методикою формування спроможних територіальних громад", саме обласні державні адміністрації розробляють так званий "перспективний план" об'єднання громад, а Кабінет Міністрів його остаточно затверджує. Таким чином, уряд планує зверху нав'язати місцевим громадам єдину модель об'єднання, що не залишає для громад альтернативного вибору. Такий централізований підхід до питання об'єднання місцевих громад не відповідає риториці про децентралізацію, яку ми постійно чуємо від влади.
Урядова "методика формування спроможних громад" передбачає кількаразове укрупнення місцевих громад з тим, що в об'єднану громаду увійдуть населені пункти, які розташовані за 20-25 км від її адміністративного центру. Саме в цьому центрі мають надаватися більшість публічних послуг, включно з первинною медициною та початковою і середньою освітою. Така модель соціального розвитку територій створює загрозу прискорення занепаду малих сіл та погіршення умов життя сільського населення.
Ще в кінці минулого року уряд Яценюка та парламентська коаліція п'яти фракцій ухвалили зміни до Бюджетного кодексу, які фактично змушують місцеві громади до об'єднання. Цими змінами села, селища, малі міста були позбавлені найвагомішого джерела бюджетних доходів – податку на доходи фізичних осіб, який становить більше 70-80% надходжень місцевих бюджетів. Водночас об'єднаним громадам обіцяно 60% цього податку. Такі дії влади нагадують методи большевиків, які відбирали у селян їхній врожай, аби змусити вступити в колгоспи.
"Свобода" вважає, що об'єднання місцевих громад має відбуватися виключно за згодою і в інтересах їхніх мешканців шляхом проведення місцевого референдуму та сприяти розвитку соціально-економічному розвитку цих територій, зокрема покращенню якості адміністративних і соціальних послуг, які надаються владою та бюджетними установами на місцевому рівні. Тільки за таких умов концепцію добровільного об'єднання громад як спосіб посилення їхньої соціально-економічної спроможності може бути реалізовано.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 424 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
14:36
 
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0