Середа, 24.04.2024, 03:31




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Червень » 24 » Олег Тягнибок: Відповіддю на енергетичний імперіалізм Росії має стати об’єднана політика країн транзитерів
10:18
Олег Тягнибок: Відповіддю на енергетичний імперіалізм Росії має стати об’єднана політика країн транзитерів
"Реакція української влади на газовий конфлікт між Росією та Білоруссю вкотре засвідчила її маріонеткову сутність та ще раз підтвердила той факт, що вона є нічим іншим, як окупаційною адміністрацією, нав'язаною Україні Кремлем", - заявив лідер Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

"Через Україну та Білорусь проходить переважна більшість російського газового та нафтового експорту до Західної та Центральної Європи. Очевидно, що РФ є залежною від цих країн в забезпеченні левової частки свого бюджету, сформованого на базі своєї примітивної сировинної економіки. У такому становищі саме Україна та Білорусь мають всі шанси виграти для себе певні пільги як віддяку за економічну стабільність РФ.

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" у Програмі Захисту Українців та розширеній економічній програмі, наполягає на тому, що Україні в газових домовленостях з Росією потрібно встановити жорстку пропорційну залежність цін за транзит російського газу територією України та за оренду підземних газових сховищ з ціною на газ для України. Така політика була б ефективнішою, якщо б її запровадила не тільки Україна, але одночасно й інші країни-транзитери, насамперед Білорусь. Сьогодні РФ є монополістом-постачальником, який використовує своє становище й натравлює своїх сусідів-транзитерів один проти одного, штучно стримуючи ціну на транзит. Але такий стан речей стане неможливим, коли ці країни об'єднаються й почнуть говорити з РФ одним тоном. Альтернативи тому немає, адже на прикладі Білорусі ми бачимо, що жодні поступки, навіть такі стратегічні як де факто здача власної ГТС Москві чи добровільна втрата частини свого суверенітету шляхом вступу до митного союзу, врешті-решт не вгамовують агресивної поведінки цього монополіста. Намагатися порозумітися з таким "партнером" марно, адже на злобу дня Кремлю не треба вмовляти одного з транзитерів, достатньо просто звернутися до його сусіда, який здатний прогнутися під Москвою. Тому й можливою є ця абсурдна ситуація, коли Газпром вимагає погашення "боргу" попри те, що сам винен Білорусі за транзит ще більше.

ВО "Свобода" послідовно виступає за те, щоб Україна спрямувала свої зовнішньополітичні зусилля на побудову тісної політичної та економічної співдружності з природними союзниками — країнами Балто-Чорноморської геополітичної осі (Швеція, Норвегія, Фінляндія, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Білорусь, Болгарія тощо). Одним з пріоритетів такого проекту має стати створення організації країн-транзитерів російських енергоносіїв, на кшталт картелі - ОПЕКу транзитерів. Лише така організація зможе плідно захищати інтереси сусідів Росії в їхніх енергетичних війнах з цим монополістом. Сьогодні, коли здійнялася чергова енергетична війна інспірована Московією, на цей раз зі своїм нібито вірним союзником - Білоруссю, Україна мала би виступити з такою ініціативою і очолити цей життєво необхідний об'єднавчий процес. Натомість весь світ побачив лакейство та підлабузництво чинної української влади перед московськими "господарями". Як і вся економічна політика цієї влади, даний епізод показує, що для окупаційної адміністрації похвала з Москви та короткострокові, миттєві фінансові вигоди є важливішими, ніж стратегічні інтереси української нації.

Ми повинні позбутися цього режиму. У разі, якщо цього не зробимо, ми ризикуємо вже дуже скоро опинитися на місці Білорусі – без власної ГТС, без гідних доходів за транзит і без газу", – заявив голова Всеукраїнського об’єднання "Свобода".
Прес-служба ВО "Свобода"
Категорія: Новини | Переглядів: 694 | Додав: Націоналіст | Теги: Транзит, російський газ, Тягнибок, енергетичний тиск, Білорусь, Росія | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 1
1 Сонечко (25.06.2010 16:00) [Матеріал]
Згідна, домовившись з Білорусією, ми змогли б поставити Росію на коліна. І виграли б від цього обидві країни Україна і Білорусь.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
03:31
 
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0