Середа, 24.04.2024, 23:13




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Жовтень » 6 » Українська громада Швеції передала для військових кровоспинні засоби
07:39
Українська громада Швеції передала для військових кровоспинні засоби

Жителі Швеції передали для українських військових 90 пакетів новітнього кровоспинного засобу «Celox», яким доукомплектують медичні військові аптечки і передадуть бійцям на передову.

До допомоги Україні, у час військової інтервенції з боку споконвічного ворога імперської Росії, долучаються наші співвітчизники, яких доля закинула в далеке зарубіжжя.

Ми ще пам’ятаємо у час Революції гідності як українці діаспори допомагали майданівцям своєю підтримкою: пікетами, мітингами, долучилися фінансовою підтримкою, передавали на Майдан теплі речі, продукти тощо.

Після військового вторгнення московитів та анексії нашого Криму, українці по цілому світу піднялися на протестні акції, чим чинять тиск на свої уряди. Україну не залишають на одинці з московським ворогом наші земляки по всіх країнах світу.

Сьогодні на передовій нашим бійцям вкрай необхідні медикаменти нового покоління. Як стверджують самі бійці, спасти життя в перші години чи навіть хвилини після поранення можуть знеболюючі уколи на кровоспинні засоби. Саме такими ліками вирішили забезпечити вояків українці Швеції. Вони не залишилися байдужими до долі військових, які боронять нашу землю на східному фронті.

Волошинюк Віталій Романович, свободівець та волонтер зі своїми побратимами з далекої Швеції координував збір коштів для української армії. Збирали допомогу в Стокгольмі і в українській церковній громаді, серед підприємців, що мають українське коріння, на різних публічних заходах. Спільно було прийнято рішення за зібрані кошти закупити найнеобхідніші та дороговартісні ліки для поранених. Придбали 180 пакетів новітнього кровоспинного засобу «Celox», загальна вартість медикаментів еквівалентно 100 тис. гривень.

Віталій Волошинюк днями доправив медикаменти до України та передав половину «Надвірнянському фонду сприяння армії» та іншу половину волонтерам з Галича, які також опікуються та допомагають українським воякам. Волонтери фонду комплектують медичні армійські аптечки, які будуть передані бійцям на передові. Обов’язковим вмістом аптечки будуть проти больові уколи, які фонд закуповує за благодійні пожертви та привезений зі Швеції медичний кровоспинний препарат «Celox».

Як розповідає боєць Національної гвардії батальйону «Донбас» Василь Голіней, що після поранення проходить курс реабілітації: «В аптечках, які мають бійці, не має новітніх медичних засобів. Комплектація цих аптечок повна та достатня, але не сучасна. Бійці мають і бинти, і антисептичні присипки. Але в бойових умовах, коли час  вимірюється хвилинами, кровоспинні засоби «Celox», протишокові та обезболюючі засоби часто рятують життя. Такі та подібні медикаменти ми отримуємо тільки від волонтерів. І велика подяка українській громаді Стокгольма, що вони пожертвували значну суму коштів на цей препарат та передали його в Україну. Цей гуманітарний вчинок дасть змогу спасти не одне життя українських захисників», з вдячністю зазначив боєць Василь Голіней.

Передану волонтерами зі Швеції допомогу високо оцінив голова «Надвірнянського фонду сприяння армії» депутат районної ради фракції ВО «Свобода» Віталій Котляров.

«Цей медичний препарат, кошти на який жертвувала українська громада Стокгольма, стане дуже до нагоди нашим військовим. Саме зараз, коли ми готуємо гуманітарний вантаж, а це вже наша шоста поїздка в зону АТО,  ми зможемо комплектувати медичні аптечки для військових за сучасними вимогами та доправити на передову. За проханням українців Швеції частина медикаментів буде доставлена безпосередньо бійцям батальйону «Айдар», решта до Івано-Франківського міліцейського батальйону. Хочу нагадати, що в цих військових підрозділах проводять  бойові дії наші краяни, жителі Надвірнянщини. Сподіваюся та надіюсь, що нашим бійцям не знадобиться застосування цих та подібних медичних засобів. Хочемо, щоб всі вони залишилися цілими та неушкодженими. Повертайтеся живими», - зазначив Віталій Котляров.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 632 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
23:13
 
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0