Вівторок, 16.04.2024, 18:50




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Грудень » 13 » В Надвірній відкрили меморіальну дошку Героям Небесної сотні
14:42
В Надвірній відкрили меморіальну дошку Героям Небесної сотні

11 грудня 2014 р до річниці Революції Гідності та в Пам'ять за загиблими Героями Майдану у Надвірній відкрили меморіальну дошку Героям Небесної сотні. Символічно, що встановили пам'ятний знак на майдані Шевченка, на місці, де щодня збиралися надвірнянці під подій на Майдані в Києві. Саме з цього місяця розпочалися протестні акції в районі ще 22 листопада 2013 року, саме на цьому місці св’ященники проводили з громадою району щоденні Молебні за перемогу Майдану, за кращу долю для України.

Церемонію розпочали з виконання Славня – Гімну України та хвилини мовчання за Героями Небесної сотні та бійцями, що загинули на східному фронті. Священики греко-католицької єпархії під керівництвом отця-декана Івана Качанюка та отець-декан православної церкви КП Олег Траско освятили монумент і прочитали молитву за спокій душ українських Героїв.

Пам'ятник було споруджено за сприяння голови РДА  Михайла Іваночка, міського голови Зеновія Андрійовича, підприємців, активістів. Ідея встановлення меморіального знаку належить міському голові Зеновію Андрійовичу, який фактично взяв на себе вирішення всіх організаційних питань. Одноденний заробірок працівники комунальних підприємств міста, управління соцзахисту пожертвували на виготовлення памятної дошки.

Проектування та спорудження пам’ятного знаку відбувалося за активної участі свободівця Тараса Угринчука. Як головний архітектор району та учасник подій на Майдані 18-20 лютого 2014 року, націоналіст вносив правки та корективи до проекту та макету, щоб якнайкраще передати атмосферу тих буремних подій.

      

Схилити голови перед світлою пам’яттю кожного Героя Небесної сотні та покласти квіти до підніжжя монументу прийшли сотні Надвірнянців, гостей, активістів та світків подій на Майдані. Серед присутніх були батьки Романа Гурика – Героя України, рідні сестри Василя Шеремети – Героя України.

Під час заходу відбувся перегляд фільму про події Революції Гідності, читали вірші, в яких уславлюються подвиг українських Героїв.

Проникливим словами звернувся до присутніх свободівець Тарас Угринчук: «Герої не вмирають, вони повертаються в Україну у бронзі і граніті. Серед тих прізвищ, які викарбувані на граніті, увіковічнене ім’я  нашого земляка Василя Шеремети, який народився та виріс в селищі Ланчин. Герої Майдану поклали свої голови за Волю, Честь і Славу України. Знаменно, що відкриття пам’ятника відбувається 11 грудня, бо саме рік назад дзвони Михайлівського Золотоверхого собору вдарили у дзвін вперше після навали монголо-татарської орди. Саме завдяки Майдану наша держава продемонструвала всьому світові  Гідність, Мужність і тверду Волю українців  до справедливості. Кращі з кращих відстояли права народу на Майдані. Ніхто не в праві забути морозні дні лютого 2014 року, коли від напруги  кров закипала в жилах, коли  в ім’я Віри і  Правди один за одним падали від куль Герої, щоб навіки залишитися у нашій пам’яті. Сьогодні ми повинні довести розпочате то кінця. Адже наші герої, які дивляться з неба на нас, плачуть, коли бачать те, що відбувається в Україні. Коли державою надалі продовжують управляти зрадники, пристосуванці, ті хто віддавав накази вбивати українців. Вважаю, що люстрація, повалення олігархії, перемога над агресором на східному фронті, проведення належного розслідування вбивств на Майдані та притягнення до кримінальної відповідальності злочинців буде належним вшанування пам'яті наших Героїв», - наголосив свободівець.

      

Виступив перед на відкритті меморіальної  дошки командир підрозділу розвідки 4-го батальйону оперативного призначення Національної Гвардії «Крук» свободівець Андрій Лисканюк. Націоналіст сам був в числі найактивніших учасників Майдану, а сьогодні воює на сході держави.

«Хлопці на Майдані виборювали право на кращу долю нашої держави, виборювали своє майбутнє. І сьогодні ми продовжуємо цю боротьбу воюючи з агресором. У важких муках відбувається утвердження державності України. На Сході країни іде справжня війна. Гинуть військовослужбовці, гинуть мирні громадяни України. Я переконаний, що перемога буде за нами, Україна була, є і буде, бо є Воля українського народу жити у своїй незалежній державі, на СВОїй Богом Даній землі», - зазначив свободівець Андрій Лисканюк.

На завершення учасники виконали український Славень – Гімн України та пролунало над майданом тричі «Слава Героям! Герої не вмирають!».

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 900 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
18:50
 
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0