Четвер, 18.04.2024, 05:34




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 117 118 119 120 121 122 »

Львівська обласна організація Всеукраїнського об’єднання "Свобода" оприлюднила заяву щодо наклепів з боку керівництва штабу Віктора Януковича у Львівській області.

У заяві, зокрема, йдеться:

"Напередодні другого туру виборів Президента України з’явилися заяви, мета яких – очорнити Всеукраїнське об’єднання "Свобода". Зокрема, з уст першого заступника керівника Львівського обласного виборчого штабу кандидата в Президенти Віктора Януковича Леоніда Мельника прозвучала інформація про те, що в дільничних виборчих комісіях їхнього кандидата представлятимуть також члени ДВК від інших політичних сил, зокрема, він заявив: "Ми і самі звертаємося до членів комісій, і нам пропонують і від "Нашої України"…, і від Тягнибока йти до нас… Тому що ставлять на цю політичну силу, вірять в н ... Читати далі »

Переглядів: 648 | Додав: sv_nad | Дата: 04.02.2010 | Коментарі (3)

Київ – Доля президентських виборів в Україні знову може вирішуватися акціями протесту. Глава держави Віктор Ющенко підписав зміни до закону про вибори Президента, які змінюють організацію роботи виборчих комісій. За цей закон у середу проголосували фракції Партії регіонів, комуністів та частини фракції НУНС. Кандидат на Президента Юлія Тимошенко заявляє, що такий закон призведе до фальсифікацій. Вона обіцяє покликати людей на Майдан, а в штабі її опонента кажуть, що готові до цього.
Віктор Ющенко пояснює своє рішення схвалити зміни до закону загрозою зриву виборів. «Виправлення до закону забезпечують механізм реагування на відсутність кворуму виборчих комісій, – повідомила його прес-секретар Ірина Ванникова. – У зв’язку з цим у громадян буде можливість проголосувати, а у виборчих комісій – встановити результати виборів». Водночас, за її словами, ... Читати далі »

Переглядів: 770 | Додав: Націоналіст | Дата: 04.02.2010 | Коментарі (10)

Українці, кого зачепило за живе, прокоментуйте, будь ласка, ці події.
Категорія: Відео | Переглядів: 1043 | Додав: Націоналіст | Дата: 04.02.2010 | Коментарі (7)


Служба безпеки України має документ, який свідчить про злочини агентів МГБ перевдягнених під вояків УПА, які катували й знищували людей на Західній України. 

Як заявив в ефірі "5 каналу" в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко, незабаром цей документ має бути оприлюднений. 

"Ми маємо зараз документ, який був відомий Хрущову у 49-му році. Настав час його оприлюднити. Це доповідь одного з військових прокурорів про так звані спецбоївки, які під виглядом загонів УПА лютували в Західній Україні", - розповів він.

"Це спеціальні агенти МГБ, які створювали б ... Читати далі »

Переглядів: 781 | Додав: Націоналіст | Дата: 03.02.2010 | Коментарі (4)

З 28 січня по 3 лютого 1929 року у Відні проходив Конгрес Українських Націоналістів, який став епохальною подією в українській історії. На ньому було створено Організацію Українських Націоналістів. Ядром якісно нової організації стала Українська Військова Організація, яку очолював полковник Євген Коновалець.

В єдиний моноліт злилися Українська Військова організація, Легія Українських Націоналістів, Союз Української Націоналістичної Молоді. На чолі ОУН став Євген Коновалець.

Європа 30-50-х років не знала таких прикладів героїзму та самопосвяти, які дала рішуча та героїчна боротьба ОУН. У часи, коли польські шовіністи дедалі нахабнішали на західно-українських землях, а Східна Україна спливала кров`ю під чоботом червоної Москви, коли вільнолюбних українців намагалися перетворити на безправних і безмовних наймитів на своїй землі, постала потужна і безкомпромісна сила, яка поставила за мету здобуття Української ... Читати далі »

Переглядів: 1264 | Додав: Націоналіст | Дата: 03.02.2010 | Коментарі (5)

Вперше світ почув заклики до війни, до антиукраїнської мобілізації російського політичного класу... Звернення «Про небезпеку розвалу Росії»...

Ідеологічні гончаки Кремля Глєб Павловський і Михайло Леонтьєв одержали пропагандистське завдання «закопати Україну». Хоча я й підозрюю, що, можливо, вони неправильно зрозуміли вказівки прем`єр-міністра ракетно-ядерної Росії Путіна про те, що він «не допустить українізації Росії».  

Цю фразу «великого і страшного» Володимира Володимировича слід трактувати і розуміти правильно: «Путін не допустить демократизації Росії» – ну, там розділення влади, вільних виборів і ЗМІ, зборів, мітингів, багатопартійності та інших (з точки зору, наприклад, того самого Павловського) «шизоїдних дурниць». ... Читати далі »

Переглядів: 651 | Додав: sv_nad | Дата: 01.02.2010 | Коментарі (2)

Лідер Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олег Тягнибок, коментуючи Указ Президента №75/2010 "Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті", зазначив:

"Перш за все, хочу привітати усіх українців із тим, що нарешті борці за незалежність України визнані на державному рівні.

Визнання борців за Незалежність України – це не право, а обов’язок влади. Обов’язок перед мільйонами українців, що поклали життя в боротьбі за Україну, перед мільйонами живих, які зазнали переслідувань і поневірянь, але не зрадили ідею. Зрештою, це обов‘язок перед мільйонами українців, що у 2004 році вийшли на Майдан з надією на краще.

Слід зазначити, що третій Президент України під закінчення своєї каденції зробив те, що влада зобов’язана була зробити ще 19 років тому, проголосивши Незалежність. Ця подія стала результатом безперервного тиску на владу з боку громадськості, ... Читати далі »

Переглядів: 658 | Додав: sv_nad | Дата: 29.01.2010 | Коментарі (0)

Президент Віктор Ющенко визнав воїнів Організації українських націоналістів та Української повстанської армії учасниками боротьби за незалежність України.

"Я підписав указ про вшанування учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті", - сказав Ющенко.

Він зазначив, що згідно з цим указом, учасниками боротьби за незалежність визнаються члени формувань Української Центральної Ради, Української Народної Республіки, Західно-Української Народної Республіки, Українського Гетьманату, Української військової організації, Організації народної оборони Карпатська Січ, Організації українських націоналістів, Української повстанської армії, Української головної визвольної ради та інших військових формувань, які боролися за незалежність України.

Він повідомив, що доручив Кабінету міністрів розробити та подати до Верховної Ради законопроект, який би визнач ... Читати далі »

Переглядів: 726 | Додав: sv_nad | Дата: 29.01.2010 | Коментарі (2)

На фото: місце, де загинув у 1949 році начальник Головного Штабу УПА Олекса Гасин (меморіяльна дошка на будинку справа)


Полковник Гасин загинув на перехресті вулиць Коперніка-Стефаника 31 січня 1949 року о 18.30, – розповів голова ЛОО Молодіжного націоналістичного конгресу Андрій Мочерад. – Він приїхав до Львова, щоб побачитися зі своїми дітьми. МДБ отримало інформацію, що Гасин тут. Втікаючи від них, полковник намагався заскочити у трамвай, що якраз повертав – вони тоді були без дверей. Але там був міліціонер, який спробував його затримати. Точних даних про те, що було далі, – немає, але усі схиляються до версії, що він сам застрелився, щоб не потрапити до рук ворога.

Біографічна Довідка

Олекса ГАСИН - Лицар (8.07.1907 - 22.01.1948 рр.) народився в с. Конюхів Стрийського повіту на Львівщині в селя ... Читати далі »

Переглядів: 746 | Додав: Націоналіст | Дата: 29.01.2010 | Коментарі (2)


На знімку: ПОХОРОН СТУДЕНТІВ-ОБОРОНЦІВ СТАНЦІЇ КРУТИ. 7 БЕРЕЗНЯ (ЗА СТ. СТ.) 1918 р., КИЇВ

29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути українські вояки вступили в бій із більшовицькими загарбниками та їхніми поплічниками, що рвалися до Києва. Уперше після 1709 року, через 209 літ українці обстоювали власне право бути вільними. Не випрошували для себе свободи в поневолювачів, а здобували її в безкомпромісній боротьбі. Ця подія – трагедія і тріумф. Її порівнюють із давньогрецькими Фермопілами, де в 480 році до н. е. 300 спартанців зупинили персів.

Політичний контекст події. Від часу лютневої революції в Петрограді до 22 січня 1918 року політики Центральної Ради блукали в нетрях поступовства, автономізму, федералізму. Слали делегації в російські столиці; клялися Тимч ... Читати далі »

Переглядів: 799 | Додав: sv_nad | Дата: 29.01.2010 | Коментарі (0)


Сьогодні, 28 січня, юридична комісія Парламентської Асамблеї Ради Європи схвалила внесення представником Великобританії поправки до доповіді й проекту резолюції про голод в СРСР, запропонувавши визнати його Голодомором і геноцидом українського народу.

Про це повідомив глава російської делегації, голова Міжнародного комітету Державної Думи Костянтин Косачев. 

... Читати далі »
Переглядів: 633 | Додав: sv_nad | Дата: 28.01.2010 | Коментарі (2)

Росія обурена рішенням Ющенка.

Російська делегація в ПАРЄ підготувала проект резолюції, що засуджує присвоєння Президентом України Віктором Ющенком лідеру ОУН Степану Бандері звання Героя України, повідомив глава делегації, голова міжнародного комітету Держдуми Костянтин Косачев.

"Сьогодні ми в ... Читати далі »

Переглядів: 623 | Додав: sv_nad | Дата: 28.01.2010 | Коментарі (3)

До Донецького окружного адмінсуду надійшов позов про визнання незаконним указу президента Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Позов подав донецький адвокат Володимир Оленцевич, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Протягом сьогодні-завтра має бути призначене засідання суду з цього питання. Думаю, днів через 20 буде суд, але те, що до другого туру виборів не буде розглянуто, це точно", - сказав Оленцевич.

Він також уточнив, що виступає "як фізична особа, як громадянин України" і не представляє інтересів жодних політичних сил.

При цьому Оленцевич підкреслив, що його позов виражає не його особисте ставлення, а тільки формальне.

"Думаю, що після другого туру позов буде розглянутий, і сподіваюся на позитивний результат", - сказав він.

У своєму позові він заявляє, що указ президента незаконний ... Читати далі »
Переглядів: 683 | Додав: sv_nad | Дата: 26.01.2010 | Коментарі (3)

Київ – Очікування гірше, ніж смерть, казав ще древній Овідій, і, мабуть, мав рацію. Указу Президента України Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України «чекали мільйони українців, і багато років», як зазначив сам Президент. Те, що сталося це у день великого українського свята – День Злуки, має певну символічність.
Чому це сталося лише наприкінці президентської каденції Віктора Ющенка, а не значно раніше?

Чи запізнілий Указ – доконечний факт уславлення постаті Степана Бандери?

Чи це теж і ознака того, що Віктор Ющенко демонструє невичерпаний у плані націєтворення потенціал державника, попри висловлену йому в першому турі виборів майже вичерпну недовіру суспільства?

Ці та й багато інших питань потребують відповідей, і навряд чи ці відповіді будуть однозначними.

Степан Бандера – героїчна постать українця, який віддав життя за волю рідної України, але не ст ... Читати далі »

Переглядів: 916 | Додав: Націоналіст | Дата: 25.01.2010 | Коментарі (1)

Результати голосування на виборах Президента України 17 січня 2010 року засвідчили, що в другому турі за посаду глави держави боротимуться лояльні до Кремля кандидати. Цей невтішний підсумок президентства Віктора Ющенка поставив патріотичних українців перед проблемою: проголосувати проти всіх або не прийти голосувати, чи все-таки віддати свій голос за "менше зло".

Відповідальність перед прихильниками, які проголосували за лідера Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока, зобов’язує нашу політичну силу прояснити це болюче для багатьох українців питання з позиції національних інтересів.

Українці, що віддали свій голос за націоналістичну ідею, є перш за все ідеологічними та незалежними у своєму виборі. Завдяки цим якостям вони не піддаються на підкуп і політтехнологічні маніпуляції.

Принципово заявляємо, що Всеукраїнське об’єднання "Свобода" за жодних обставин не буде підтримувати висуванця Парті ... Читати далі »

Переглядів: 649 | Додав: Націоналіст | Дата: 25.01.2010 | Коментарі (1)

Надвірнянська СВОБОДА
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
05:34
 
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0