Четвер, 25.04.2024, 13:43




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Травень » 10 » Ірина Фаріон: "Правда і незалежність як антиколоніяльний дискурс історії, або про їхню "побєду" та нашу свободу"
22:02
Ірина Фаріон: "Правда і незалежність як антиколоніяльний дискурс історії, або про їхню "побєду" та нашу свободу"

1. Минуле – це наш духовний капітал.

Тому від часу реваншу колоніяльних і кримінальних сил в Україні спалахнула ідеологічна війна за трактування цього капіталу і, зрештою, володіння ним як запорукою розвитку чи регресу, як поступу чи занурення у чорну діру совєтського часу. Матеріяльним символом цього є червоний прапор на противагу до синьо-жовтого – символу державної незалежности, вербальним – "велика вітчизняна війна" на противагу до – "друга світова", позаяк СССР не був для українців, як і інших поневолених народів, державою, а квазі-державою, чи, метафорично – "імперією зла", що призвела до фізичного знищення і морального виродження мільйонів людей.

2. Деколонізація історичної пам'яти – засадниче гуманітарне завдання науковців та політиків. Науковців – через соціяльно-історичні дослідження, політиків – через написання та ухвалення відповідних законів.

У неминучих умовах жорсткого протистояння двох моделей розвитку України – колоніяльно-кримінальної та соборно-незалежної – маємо за основне інтелектуальне та політичне завдання творити новий дискурс події так званого 9 травня винятково у площині поминання жертв війни та сталінських репресій. У цьому вже особлива заслуга місцевого самоврядування Західної України та значної кількости науковців і політиків по всій Українській Державі.

3. Антагонізм історичних ідей – ознака народження нового часу.

Не біймося цього протистояння, що насправді є способом утвердитися як нація, або перетворитися в юрбу без правди про свою історичну долю, яка сповна залежить від трактування минулого і моделювання майбутнього. Антагонізм – це спосіб вишколу власного духового та інтелектуального світу та нарощення політичного досвіду. Жертви війни та замордовані сталінськими репресіями кличуть до відплати у різних площинах: у моральній – через молитву за них і власне очищення та ідейне зростання; в інтелектуальній – через неспинну армію дослідників, що виноситиме на поверхню суспільства факти злочинів, які легко і вщент розбиватимуть сфальсифіковане слово-поняття "побєда"; в політичній – через ухвалення закону про заборону комуністичної ідеології як злочинної і притягнення до кримінальної відповідальности її сповідників.

4. Непокаране зло творить наступне зло – генерує.

Цей процес генерації можна припинити лише радикальним законодавчим шляхом, що блискуче висловив великий філософ-ідеаліст Геґель: "…не може бути й мови про вибір засобів, гангренозні члени не можна лікувати лавандовою водою. Стан, при якому отрута, вбивство з-за рогу стали звичайною зброєю, неможливо усунути м'якими заходами протидії". Дякуймо цьому стражденному поколінню, з героїзму, жертовности та мук якого постали ми та наші діти.


                                                             Ірина Фаріон

Категорія: Дописи | Переглядів: 830 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
13:43
 
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0