Субота, 20.04.2024, 00:49




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Травень » 25 » Михайло Іваночко «Допоки живе в нас пам'ять про героїчний дух, горітиме земля під ногами у наших ворогів»
06:46
Михайло Іваночко «Допоки живе в нас пам'ять про героїчний дух, горітиме земля під ногами у наших ворогів»

Щорічно до Дня Героїв, яке ми відзначаємо 23 травня активісти Надвірнянської районної організації ВО «Свобода» разом з очільником Михайлом Іваночком організовують вшанування Героїв визвольних змагань за Волю України біля символічних могил, в меморіальних скверах.

Голова Надвірнянської організації ВО «Свобода» Михайло Іваночко виступаючи в селищі Ланчин перед своїми односельчанами нагадав, чому ми відзначаємо День Героїв у ці дні. «Саме в травні віддали життя за Волю України ідеолог українського націоналізму Микола Міхновський, командувач військ УНР Симон Петлюра, організатор і провідник ОУН Євген Коновалець. День Героїв запроваджений  і відзначається в травні для того, щоб ми пам’ятали жертовний Чин всіх наших Героїв, які боролися з імперськими зазіханнями і Гітлера  і Сталіна за Незалежність Української Держави,  надихав та закликав українську націю ставати в повний зріст своєї величі».

Націоналіст зауважив, що саме від рук московських окупантів гинули наші Герої, саме московський кривавий чобіт століттями топче нашу землю.

«Руками Москви нищиться наша земля сьогодні на Сході України, де ведеться неоголошена війна проти нашого народу. Всі переконалися, що ніякі «Мінські домовленості» не зупинять окупанта, а покластися у цій війні можна тільки на свій народ, який і став міцною опорою для українського війська. Пам’ятаймо завжди про своє коріння, про свої традиції, про наших Героїв. Саме вони надихають нас та наших нащадків, які сьогодні воюють на сході держави на нові здобутки, на нову боротьбу. І допоки живе в нас пам'ять про героїчний дух, горітиме земля під ногами наших ворогів», - завершив свій виступ Михайло Іваночко.

В селища Делятин відзначення Дня Героїв розпрочалося в центрі селища біля каплиці «Борцям  за Волю України – воякам ОУН-УПА». На цьому символічному місці священники УГКЦ відправили панахиду за загиблими Героями.

Виступаючи перед громадою, голова Делятинського осередку Олександр Костик пригадав нам про славних людей делятинської землі, які як і тисячі інших українців боролися проти окупантів. Це сотник Української Галицької армії Григорій Голинський, якого «червона нечисть» закатувала та розстріляла у Демяновому лазу у 1941 року, це сотні делятинців, які воювали в лавах УПА, захищаючи нашу волю, нашу державу.

Депутат районної ради, свободівець Володимир Черленюк виступаючи перед жителями свого рідного селища наголосив, що «сьогодні ми взяли до рук зброю у боротьбі за Україну.  Ці молоді хлопці та дівчата поповнили список наших Героїв. Вони не шкодуючи власного життя готові стали на захист нас з вами, тому ми повинні пам’ятати тих кого немає та шанувати тих, які з нами сьогодні.»

У с. Білі Ослави вшанування розпочалося біля пам'ятника Героям УПА. Величний пам’ятник учасникам визвольних змагань українського народу за свою Волю постав ще у 1992 році на обійсті Поварчуків за кошти родини. Дев’ятеро братів та сестер Поварчуків загинули в криївках та боях з радянськими загарбниками, в тюрмах та на засланні. На гранітній плиті увіковічено імена й інших білоославських патріотів, які віддали життя у боротьбі за становлення Української держави.

До вшанування пам’яті українських Героїв в Ославах долучилися надвірнянські свободівці, які щорічно до Дня Героїв та до Дня створення УПА приїжджають до могили і разом з рідними та громадою вшановують полеглих. До жителів села звернувся депутат Верховної ради VII скликання від ВО «Свобода» Руслан Зелик.

«Я пригадую, ще років двадцять тому ми - свободівці - започатковували в Україні відзначення цього великого націоналістичного свята, яке не всюди і не всіма сприймалося "на ура", але щоразу, рік за роком це свято набувало все більшої актуальності, а особливо сьогодні, коли ця дата несе з собою зовсім інший зміст. Зараз ми не тільки згадуємо наших Героїв Миколу Міхновського, Симона Петлюру, Євгена Коновальця, Степана Бандеру, Романа Шухевича, Ярослава Стецька, але і новітніх Героїв - українських військовослужбовців, що віддали своє життя за Україну у війні проти Росії, Героїв Небесної сотні і усіх ветеранів Другої світової війни. Для нас, українців, сьогодні важливо пам'ятати своє минуле, але водночас і не забувати про майбутнє, адже від кожного із нас залежить доля України.» - наголосив свободівець.

На урочистостях свободівці передали подяки за неоціненну допомогу, яку громади району надають військовим східного фронту від командира добровольчої військового формування «Карпатська Січ» Олега Куцина.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 706 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
00:49
 
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0