Четвер, 25.04.2024, 02:52




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Серпень » 26 » Україна - Шотландія. Чи випадкова аналогія у фільмі «Хоробре серце» з Мелом Ґібсоном?
00:12
Україна - Шотландія. Чи випадкова аналогія у фільмі «Хоробре серце» з Мелом Ґібсоном?


Не один раз передивлявся шикарну патріотичну стрічку «Хоробре серце» з Мелом Ґібсоном в головній ролі. В українців історія становлення держави, визвольні змагання за Незалежність та СВОБОДУ українців, у протистоянні з азіатськими агресорами, ще більш насичена подіями, героїчними сторінками та знаковими постатями, якими ми повинні не тільки пишатися, а й брати приклад, рівнятися на них у своїх вчинках, діях та помислах по першій заповіді Декалога  Українського Націоналіста «Здобудеш Українську Державу або загинеш у боротьбі за Неї».

Такі сторінки історії повинні ставати основою фільмів, на яких виховуватиметься молодь, майбутнє української нації. На даний час, на жаль, втішаємося тим, що, переглядаючи фільм «Хоробре серце» з Мелом Ґібсоном, ми бачимо в бажанні та прагненні свободи та волі шотландських героїв, відображення нашої історії.

Дія фільму починається в 1280 році. Це історія легендарного національного шотландського героя Вільяма Воллеса, який присвятив себе боротьбі з англійцями при королі Едуарді Довгоногому (при сучасних реаліях аналогія ліліпутінів). Вільям рано втратив батька, який загинув від рук англійців, але його дядько зумів дати хлопцеві виховання в Європі. На батьківщину Вільям повертається вже дорослим чоловіком, що мріє завести родину і жити мирним життям. Та доля вирішила інакше. Його наречену вбили англійці, і він почав свій «хрестовий» похід за свободу.

1280 рік. Король Англії Едуард І Довгоногий окупував значну частину Шотландії і заборонив шотландцям мати зброю. У боротьбі з загонами короля гине батько і брат десятирічного Вільяма Воллеса. Про 

Воллеса починає піклуватися його дядько - Аргайл. За кілька років Воллес повертається в рідне селище, в надії завести родину і вести господарство, за можливістю уникаючи «проблем». Воллес починає зустрічатися з дівчиною, з якою був другом дитинства - Маррон. Щоб уникнути встановленого королем Едуардом І принизливого «права першої ночі», Маррон і Воллес вінчаються таємно. Воллес відбиває Маррон від англійських солдат, що намагалися її зґвалтувати. Однак Маррон не встигає втікти з селища і місцевий шериф перерізає їй горлянку. Воллес приходить здатися, але замість цього починає бійку з солдатами. Мешканці стихійно піднімають повстання, Воллес перерізає горлянку шерифові на місці смерті Маррон. Шотландці проголошують його своїм вождем.

Повстання розпалюється, до загону Воллеса приєднуються й інші шотландські клани. Воллес одержує декілька перемог над англійськими військами, у тому числі в битві при Стерлінгу. Однак під час 
 Фолкеркської битви шотландська знать зраджує Воллесу і він зазнає поразки. Відійшовши в підпілля, Воллес вбиває двох представників знаті, що його зрадили.
З Воллесом зустрічається принцеса 
Ізабела, дружина принца Едуарда (майбутнього Едуарда ІІ), сина Едуарда І.

Воллес, все ще сподіваючись на підтримку з боку шотландської знаті, зустрічається з Робертом Брюсом (майбутнім королем Шотландії Робертом І). Але батько Роберта потайки від сина влаштував пастку. Воллеса схопили англійські солдати.

В Лондоні Воллеса судять за зраду королю. Однак Воллес говорить, що ніколи не визнавав Едуарда своїм королем. За це суд засуджує його до «очищення через біль». На лондонській площі Воллеса катують. Воллес, зібравши останні сили, вигукує «Свобода!». Поглянувши на натовп, що зібрався на площі, Воллес бачить Маррон і посміхається їй. В цей момент Воллесу відтинають голову.

Деякий час по тому Роберт Брюс з залишками армії зустрічається з англійськими військами на полі Баннокберна. Вигукуючи ім'я Воллеса, Брюс з шотландськими вояками атакують англійців, перемагають і здобувають  СВОБОДУ.

Дивитися фільм онлайн

Категорія: Відео | Переглядів: 907 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
02:52
 
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0