Вівторок, 16.04.2024, 07:22




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Квітень » 16 » ВО «Свобода» виступає за заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення на законодавчому рівні.
08:11
ВО «Свобода» виступає за заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення на законодавчому рівні.

Глава адміністрації президента Порошенка вважає, що зняття мораторію на продаж землі необхідно для інвестицій. Ринок землі в Україні повинен з’явитися достатньо швидко – мораторій може бути знятий вже з 1 січня 2016 року. Глава АП вважає, що ринок сільгоспземлі – це одна з ключових дій, яку необхідно здійснити, поряд з реформою держслужби і приватизацією держкомпаній.

В 2012 році Верховна Рада продовжила мораторій на продаж сільськогосподарських земель до 2016 року.

Тепер же із збіганням терміну мораторію розпочинаються спекуляції на цю тему. Цього разу така резонансна новина розповсюджується главою адміністрації президента – Ложкіним, що свідчить про позицію його шефа. У свою чергу Порошенко в залежності від реакції суспільства завжди зможе відхреститися від цього питання.

ВО «Свобода» виступає за заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення на законодавчому рівні.

Питання щодо відміни мораторію на торгівлю землею сільськогосподарського призначення має вирішуватися виключно на всеукраїнському референдумі.

ВО «Свобода» наполягає на ухвалення законопроектів:

- №1108 «Про внесення змін до пункту 15 Перехідних положень Земельного кодексу України (щодо запобігання тіньової торгівлі землями сільськогосподарського призначення)», який ліквідовує прогалини в чинному законодавстві, що дозволяє нелегальне відчуження земель сільськогосподарського призначення шляхом укладення попереднього договору відповідно до умов ст. 635 Цивільного кодексу України.

- № 1070 "Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо продовження строку дії мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення)"

 

Тези з Програми захисту Українців:

ВО «Свобода» пропонує впровадити довгострокову оренду сільськогосподарських земель строком від 14 до 50 років, що є поширеною практикою в багатьох країнах і не перешкоджає розвитку аграрної галузі.

ВО «Свобода» пропонує запровадити речове право на довгострокову оренду землі сільськогосподарського призначення, яке і має бути предметом ринкових відносин.

Перехід до довгострокової оренди відповідає інтересам власників земель, інвесторів та національним інтересам України. Інвестор, маючи перспективу обробки землі до 50 років, зможе таким чином розраховувати на довгострокові інвестиції. Відмова від продажу землі усуває  ризики втрати права власності на українські землі на користь транснаціонального капіталу та втрати державою впливу на внутрішній продовольчий ринок.

В рамках земельної реформи «Свобода» пропонує також інші заходи:

  • Провести повну інвентаризацію всієї землі України. Завершити створення Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно і забезпечити його відкритість та прозорість.
  • Заборонити зміну цільового призначення сільськогосподарських земель, за винятком державних та громадських потреб. Повертати у державну власність землі, що не використовуються за цільовим призначенням.
  • Посилити кримінальну відповідальність за ерозію ґрунтів унаслідок людських дій та за незаконне заволодіння ґрунтами.
  • Ухвалити закон про землі підвищеної цінності, який би регламентував їх використання та забезпечував державний контроль над ними.

Зобов’язати громадян, які бажають набути в користування землю сільськогосподарського призначення у розмірі, понад 30 га, скласти кваліфікаційний іспит із предмета діяльності на цій землі.

Категорія: Новини | Переглядів: 455 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
07:22
 
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0