Понеділок, 29.04.2024, 01:02




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Липень » 14 » Декалог Степана Ленкавського – повинен знати кожен українець
15:24
Декалог Степана Ленкавського – повинен знати кожен українець

13 липня 2014 року у селі Фитьків Надвірнянського району відбулася панахида до 110-ої річниці від Дня народження одного з ідеологів ОУН Степана Ленкавського, а також за всіма полеглими в боротьбі за Українську Державу.

Степан Ленкавський - творець Декалогу українського націоналіста. Він же - ревнивий послідовник тих ідеалістичних принципів, які закладені у Декалозі і на яких формувався світогляд тисяч борців за Українську державу у  часи визвольних змагань за Незалежність України. Він жив ідеєю, цілковито відданий Організації Українських Націоналістів. Не мав ні родини, ні рідні, ані хати. Всім для нього була ОУН і він для неї жив. В селі Фитьків юний Степан проживав з батьками від 5 років до 13 років, де його батько служив порохом. 

Викладач історії Прикарпатського військово-спортивного ліцею, свободівка Мирослава Губарчук розповіла громаді про основні віхи життя Степана Ленкавського та непересічне значення Декалогу в історії українського національно-визвольного руху: «В історії кожного народу є постаті, імена яких відомі кожному громадянинові, якими пишаються, яких називають чи то творцями даної держави, чи її визволителями з-під іноземного ярма. Адже саме вони стають ініціаторами та провідниками національно-визвольної боротьби. Ці непересічні постаті стають прикладом патріотизму і високої жертовності для кожної нації. Однією з найхаризматичніших і знакових постатей українського національно-визвольного руху є Степан Ленкавський, найбільш відомий нам, як творець Декалогу (Десяти заповідей українського націоналіста), на яких формувався світогляд, національна свідомість, героїчний чин та звитяга не одного покоління українських патріотів. Заповіді українського націоналіста є актуальними і на сучасному етапі українського державотворення, адже саме ними керуються наші патріоти в боротьбі за суверенну, соборну, європейську державу».

    

Теперішній порох села, священник УГКЦ отець Іван звернувся до присутніх із закликом не бути байдужими у сьогоднішній час військового протистояння з поконвічним ворогом України: «У цей надскладний для України час, ми просто не маємо права ховатися від війни, яка зараз триває на Сході, ми не маємо права казати, що нас це не стосується, що нам не потрібен Донецьк чи Луганськ, бо ворог не зупиниться, як не зупинився після анексії Криму. Тому сьогодні ми повинні згуртуватися в єдиній боротьбі проти московського окупанта, сьогодні нашим військовим, як ніколи, потрібна наша підтримка і допомога. Тому тільки разом, ставши пліч-о-пліч, черпаючи сили від наших славних предків, здобудемо перемогу над нашим одвічним ворогом», - наголосив о.Іван.

Виступаючи перед присутніми, голова Надвірнянської районної організації ВО «Свобода» Михайло Іваночко зазначив: «Ситуація в державі надскладна. Нерішучість верховної влади у справі захисту територіяльної цілісности й національних інтересів, ініційоване безглузде перемир'я, призводить до нових і нових жертв з боку українських військових. Це перемир'я серйозна стратегічна помилка, ціна якої – десятки життів українських вояків. І відповідальність за ці смерті сьогодні лежить на Верховному Головнокомандувачі. Завдяки припиненню активних наступальних дій російські терористи змогли оговтатися від втрат, перегрупуватися, поповнити свої резерви, підтягнути техніку, в тому числі танки. Наступ на ворога повинен бути невпинний. Тільки після повної перемоги над сепаратистами наступить довгоочікуваний мир», - наголосив націоналіст.  

Михайло Іваночко розтлумачив краянам позицію фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді з ключових державницьких питань. Зокрема, Михайло Іваночко зазначив, що свободівці проти скасування обов’язку народного депутата входити до складу депутатської фракції тієї політичної сили, від якої він обирався, адже це означає легалізувати політичне «тушкування» Ми проти того, аби місцеві ради надавали «спеціальний статус» російській мові, тому що це, фактично, механізм надання російській мові статусу другої державної у зрусифікованих регіонах. Фракція ВО «Свобода» у ВР подала зміни до Конституції України, зокрема: обрання народних депутатів за пропорційною системою за відкритими списками; скасування недоторканості народних депутатів, Президента та суддів; спрощена процедура відкликання народного депутата виборцями; скорочення кількості складу парламенту до 300 депутатів; заборона нацистської та комуністичної ідеологій. Проте ці пропозиції, були повністю проігноровані Президентом України при поданні нової редакції Конституції.

Найголовнішою принциповою позицією ВО «Свобода» є  вимога негайного розпуску Верховної ради, яка не відповідає вимогам, настроям та баченням українців. На цьому ми настоюватимемо та втілюватимемо вимогу Майдану – Парламент у відставку.

«Ми, націоналісти, прагнемо та добиваємося, щоб в Україні була  побудована держава з європейськими цінностями та націоналістичним баченням нашого майбутнього. Держава повинна існувати для людини, тоді  добре і комфортно проживати буде у ній усім, але українцям – має бути найкраще, тому що Україна має бути, в першу чергу, для українців", – зазначив націоналіст.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 858 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
01:02
 
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0