Четвер, 02.05.2024, 18:42




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Лютий » 27 » Депутатські запити та заяви, озвучені на ХІ сесії Надвірнянської районної ради
00:37
Депутатські запити та заяви, озвучені на ХІ сесії Надвірнянської районної ради

23 лютого 2012 року відбулась ХІ сесія Надвірнянської районної ради.

Згідно регламенту роботи сесії перед її початком виголошуються та приймаються депутатські запити, звернення та заяви.

Фракція депутатів від ВО «Свобода» і цього разу озвучила ряд звернень та заяв, які подаємо для ознайомлення.

                                                                             

Вих.№51

23.02.2012 р                                                                        Депутатам

                                                                                             Надвірнянської районної ради

 

                                                                                Заява

фракції ВО «Свобода» в Надвірнянській районній раді

щодо ініціативи Дмітрія Табачніка зменшити в школах кількість уроків української мови і літератури та пропозицією скасувати предмет "Історія України".

 

Ми, депутати фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» в Надвірнянській міській раді висловлюємо своє обурення новою ініціативою Дмітрія Табачніка зменшити в школах кількість уроків української мови і літератури та пропозицією скасувати предмет "Історія України".

Міністерство освіти, науки, молоді та спорту на чолі з Дмітрієм Табачніком стало епіцентром втілення стратегії знищення української ідеї у найважливішій суспільній сфері – освітній. Дмітрій Табачнік відкрито і показово взявся зруйнувати духовні основи нашої держави – її мову та історію. Такий українофоб не має ні юридичного, ні морального права керувати українською освітою.

Ми, в підтримку вимог голів обласних рад Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської обласних рад,  виступаємо категорично проти вимивання з державної системи освіти української світоглядної основи та закликаємо владу не допустити скорочення державного замовлення в українських вишах, закриття українських шкіл, зменшення кількості годин на вивчення української мови та літератури, а також скасування предмету "Історія України" в загальноосвітніх школах:

Сьогодні всі надбання незалежної України можуть знищити розчерком пера однієї особи. 

Те, що це – не пусті балачки підтверджує ціла низка ініціатив московського ставленика Табачніка. Зокрема, шаленими темпами відбувається фальсифікація української історії шляхом вилучення з неї правдивих сторінок про Голодомор, масові репресії українців у 30–80-ті роки, вбивчу большевицьку колективізацію та атеїстичну чуму ХХ століття, бандерівський національно-визвольний рух та УПА, масштабну повоєнну русифікацію українських шкіл у 50-і роки, історичні події Майдану–2004.

Натомість шкільний курс зарубіжної літератури фактично замінили на курс російської літератури, що сповна має переорієнтувати українських школярів на "російські духовні цінності" та моделі поведінки. Знищено напрацьовану впродовж останніх років прозору систему вступу до вишів з рівними можливостям для всіх. Паралельно, завдяки розробленому законопроекту "Про вищу освіту", відбувається наступ на права студентів. Фінальними акордами русифікації можна назвати освітню "оптимізацію" (тобто закриття 640 навчальних закладів) та "реорганізацію" Українського інституту національної пам'яті".

З огляду на зазначене підтримуємо вимогу негайного звільнення українофоба Дмітрія Табачніка з посади міністра освіти та науки, молоді та спорту.

Заяву фракції ВО «Свобода» в Надвірнянській районній раді просимо підтримати сесією Надвірнянської районної ради та опублікувати її в районній газеті «Народна воля».

  

З повагою,

голова фракції ВО «Свобода»

Надвірнянської районної ради                             Андрій Крицький

                                                                      

Вих.№52

     23.02.2012 р

Депутатам

Надвірнянської

районної ради

 

Звернення

 

Фракція ВО «Свобода» в Надвірнянській районній раді на попередній сесії звернулася зі зверненням до голови Надвірнянської районної ради та депутатів про створення тимчасової депутатської комісії, яка б вивчила та виробила рекомендації по  ліквідацію більшовицьких символів та україно-ненависницьких написів на пам’ятниках на території району. Ініціатива була підтримана депутатами на попередній сесії, за що Вам всім подяка.

Постійна депутатська комісія з питань культури та освіти в Надвірнянській районній раді рекомендувала включити дане питання в порядок денний сесії. Та на засідання президії Надвірнянської районної ради, з погодження питань, які мають розглядатися на сесії районної ради, дане питання не включили в порядок денний.

Кому вигідно, щоб в населених пунктах бандерівського краю і надалі «бовваніли» совєтські  пам’ятники з «подякою за встановлення радянської влади на Прикарпатті» та «Воіни совєтской арміі прінеслі освобожденіє…» або «совєтскім воїнам-освободітєлям, які загинули від рук українських буржуазних націоналістів»  тощо?

Хто боїться відновлення історичної справедливості?

Просимо депутатів підтримати включення в порядок денний сесії питання «Про створення тимчасової депутатської комісії по проведенню інвентаризацію пам’ятників радянської доби на території району по виробленню рекомендацій щодо ліквідації більшовицьких символів та україно-ненависницьких написів».

 

 

З повагою,

          голова фракції ВО «Свобода»

Надвірнянської районної ради                             Андрій Крицький


                                                            

Вих.№53

     23.02.2012 р                                                         Президенту України

                                                                                    Януковичу В.Ф. 

                                                                                    Голові Верховної Ради України

                                                                                    Литвину В.М.

                                                                                    Прем'єр-міністру України

                                                                                    Азарову М.Я.

 

Відкрите  звернення

щодо недопущення прийняття Закону України

"Про внесення змін до деяких законів України

(щодо передачі об'єктів культурної спадщини релігійним організаціям)"

 

Депутати Надвірнянської районної ради вкрай стурбовані поданим до Верховної Ради України законопроектом (реєстраційний № 9690 від 12 січня 2012 року) "Про внесення змін до деяких законів України (щодо передачі об'єктів культурної спадщини релігійним організаціям)".

Депутатами від Партії регіонів, Блоку Литвина, Комуністичної партії та групи "Реформ заради майбутнього" було зареєстровано законопроект, яким пропонується виключити Богоявленський собор, Києво-Печерську та Почаївську лаври з переліку пам'яток культурної спадщини України, що не підлягають приватизації, а також зобов'язати Кабінет Міністрів України передати зазначені пам'ятки УПЦ Московського Патріархату.

Вважаємо, що законопроект є прямим зазіханням на духовні святині української нації, продовженням тотального наступу на українське православ'я та намаганням русифікації українського народу з допомогою московської церкви.

Адже перелічені церкви з часу заснування були осередком православ'я – українського православ'я. Сьогодні це молитовні місця, які були під багаторічною окупацією комісарів "русского міра", цілеспрямовано перетворються в осередок антиукраїнства, міжконфесійної неприязні, розбрату та протистояння на Україні.

Такі жести нівелюють ідею створення єдиної помісної української церкви, яка б об'єднала державу.

Наша позиція однозначна – українські святині повинні належати українському народу!

 З огляду на зазначене ми вимагаємо:

 Терміново вжити рішучих заходів щодо недопущення прийняття запропонованого проекту Закону України (реєстраційний №9690 від 12 січня 2012 року) "Про внесення змін до деяких законів України (щодо передачі об'єктів культурної спадщини релігійним організаціям)".

Голова фракції ВО «Свобода»

Надвірнянської районної ради                             Андрій Крицький


                                                                             

     Вих.№54

   23.02.2012

Голові

Надвірнянської районної ради

Василю Поповичу

Голові 

Надвірнянської районної

адміністрації

Володимиру Калічку

     

ДЕПУТАТСЬКЕ  ЗВЕРНЕННЯ

 

До нас, депутатів Надвірнянської районної ради, звернулися керівники м.Надвірна з пропозицією віднайти кошти для проведення капітального ремонт фасаду Надвірнянського будинку культури та ремонту, з метою відновлення роботи, годинника на ратуші.

Надвірнянський міський голова Зеновій Андрійович запевнив, що міський бюджет візьме на себе фінансування робіт, пов’язаних з ремонтом годинника.

Для відновлення історичної частини міста, приведення у відповідність ратуші як візитної картки  Надвірної, прошу віднайти шляхи фінансування для проведення ремонту фасадної частини приміщення районного будинку культури.

 З повагою,

депутат

Надвірнянської районної ради                                            Іван Гурмак


                                                                       

                                                                                                                 Голові 

                                                                                                                 Надвірнянської райдержадміністрації

                                                                                                                 В. І. Калічку

 

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

Прошу Вас надати інформацію про розміри фінансування та хід виконання робіт з встановлення системи опалення в Битківській лікарській амбулаторії а також інформацію, коли вказаний об’єкт буде введений в експлуатацію.

Вказані роботи фінансувалися за кошти ПАТ «Укрнафта», які виділяються вже протягом двох років, але до цього часу система опалення не запущена.

Крім того прошу повідомити про фінансування та хід виконання робіт на інших об’єктах в селищі Битків, які фінансуються за кошти ПАТ «Укрнафта». Чи передбачається виділення коштів у 2012 році?

Відповідно до статті 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 13Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» прошу розглянути порушене питання. Про наслідки розгляду запиту прошу повідомити мене за адресою: 78430 вул. Шевченка, 522, смт. Битків, Надвірнянського району Івано-Франківської області та районну раду за адресою м. Надвірна, майдан Шевченка, 33. 

З повагою,

депутат районної ради                                      А. В. Крицький


                                                                    

Голові Надвірнянської районної ради

п. Поповичу В. В.

Голові Надвірнянської райдержадміністрації

 В. І. Калічку

 

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

До нас, як до депутатів районної ради, звернулись працівники ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття» та повідомили про масове скорочення працівників даного підприємства. За наявною інформацією планується скоротити 600 працівників, що становить близько 30% всіх працівників даного підприємства.

Враховуючи те, що ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття» є одним з набільших бюджетоутворюючих підприємств нашого району, таке скорочення відбивається не тільки на  тих працівниках, які втрачають роботу, та змушені ставати на облік в Центрі зайнятості або шукати щастя за межами нашої держави, а і на економіці Надвірнянщини.

Просимо Вас в межах компетенції звернутись до керівництва області та держави з проханням не допустити закриття великого перспективного підприємства.

Ініціюємо також підготовку та прийняття відповідного звернення Надвірнянської районної ради.

 Відповідно до частин 7, 8 статті 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 21, 22 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» прошу у місячний термін розглянути порушене питання. Про наслідки розгляду запиту прошу повідомити мене за адресою: 78430 вул. Шевченка, 522, смт. Битків, Надвірнянського району Івано-Франківської області та районну раду за адресою м. Надвірна, майдан Шевченка, 33. 

 

З повагою,

депутат районної ради                                      В. М. Кащенко

депутат районної ради                                      М. С. Іваночко

депутат районної ради                                      А. В. Крицький

 






 

Категорія: Новини | Переглядів: 1192 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
18:42
 
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0