Середа, 08.05.2024, 10:57




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2011 » Січень » 11 » Янушкович забув про греко-католиків на Різдво Господнє
03:26
Янушкович забув про греко-католиків на Різдво Господнє

Хоча й сьогодні трапляються прикрі речі, коли, наприклад, на найбільшому інформаційному радіоканалі чи телевізійному каналі не хто-небудь, а ведуча новин українка зі Львова, за старою схемою типового і тупого журналістського невігластва згадує в повідомленнях лише про православних.

Але що з тих журналістів візьмеш?

Та коли таке робить Президент, який взявся об’єднувати Україну, це виглядає трохи дивно. Власне до самого Януковича – претензій жодних, це пацан прагматичний, не переймається «опіумом для народу» і правильно робить, згадати лишень, яке він на Буковині вітав вірних з закінченням посту, коли той лише почався.

Треба їхати на Афон – будь ласка, поїде, доведеться поїхати на поклоніння мощам Леніна у мавзолеї – теж поїде.

А такими речами, як виголошення привітань із важливими святами повинно перейматися оточення Президента, але щось там не спрацювало. За логікою текст різдвяного привітання мала писати Герман, а вона не може не знати, що, попри усіх можливих православних, цього ж дня Різдво святкують і греко-католики. Звичайно можна було легко згладити гострі кути у цьому привітанні принаймні трьома способами. Перший: не згадувати жодних конфесій взагалі, як це робив Ющенко минулоріч і як це зробив Литвин цьогоріч. Другий: проголосити, що Різдво святкують «християни східного обряду», третій – згадати тих, «хто святкує Різдво за Юліанським календарем», і нарешті прямо сказати, що Різдво святкують «православні і греко-католики». До жодного з цих евфемізмів наш теперішній Президент не вдався, а безапеляційно проголосив, що Різдво святкує «увесь православний світ», тобто треба розуміти, що він привітав усіх православних від Адріатики і Середземномор’я до Аляски: і сербів, і румунів, і болгар, і греків, і молдаван, і десятки православних народів Росії, але тільки не п’ять мільйонів своїх співвітчизників. Це сталося не через лихі підступні задуми противників Януковича, бо це пішло лише йому на шкоду, а через звичне невігластво і «головотяпство» того оточення, яке за такі речі відповідає.

Ну аж ніяк не на користь Януковичу вносити зараз зайвий розбрат в Україні. Він за логікою мав би «тихою сапою» й далі усіляко улещувати Московський патріархат, але мусив і лицемірно привітати прикрих уніатів, або взагалі не згадувати жодних конфесій, це було би для Януковича набагато вигідніше. Але цього не сталося, і факт залишився фактом. Побачимо, як вітатиме наш Президент українців із наступним релігійним святом тоді й зрозуміємо, що це було: прикра помилка, за яку Янукович комусь «відірве голову», чи абсолютно продумана, але вкрай нерозсудлива політика.

А може й не варто було так ревно боронити той календар, аби у підсумку не бути визнаними гідними привітання першою особою у своїй рідній державі?

Категорія: Новини | Переглядів: 761 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
10:57
 
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0