П'ятниця, 26.04.2024, 20:35




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Листопад » 16 » Михайло Іваночко «Моє завдання – захистити інтереси громади»
20:07
Михайло Іваночко «Моє завдання – захистити інтереси громади»

Голова Надвірнянської РДА  шукає шляхи прогресивного розвитку району, крім питань економіки ставка робиться на соціальну та гуманітарну сфери. Його завдання – захистити інтереси громади.

Як зазначає Михайло Іваночко, на сьогодні соціальна сфера та культура базуються на економічному зростанні та ентузіазмі кожного свідомого українця зокрема.

«Ми добре розуміємо, що культура, література, освіта — це ті сфери, які закладають підвалини для формування світогляду, естетичних, етичних, духовних засад і загалом особистості людини, особливо молодої. Тож про скорочення посад працівників культури чи освіти не може бути й мови, навіть у сьогоднішній складний час», – зазначає свободівець.

З районного бюджету без затримок пропрачують кошти на зарплату працівникам освіти та культури та на оплату енергоносіїв та комунальних послуг закладів освіти та культури.

«Нам вдалося завершити капремонт дитсадка «Дюймовочка» у Пневі. Додатково відкрито ще дві групи в ДНЗ «Дзвіночок» у колишньому приміщенні ФАПу в Красній, яке відповідно переробили: РДА й сільська рада допомогли фінансами та будматеріалами, до ремонтних робіт долучилися самі жителі села. На прохання районної влади, сільських та селищних рад приватні підприємці посприяли у проведенні поточного ремонту місцевих шкіл до нового навчального року. Спільними зусиллями районної адміністрації, районної ради та Назавизівського сільського голови розпочато добудову другого корпусу місцевої школи за кошти, які акумульовані громадою села», - розповідає голова РДА.

Виконавча влада району спільно з громадою піднімають культурний розвиток населених пунктів. Як зазначає свободівець на Надвірнянщині працює чотири музеї, які утримуються за кошти районного бюджету. В липні на подвір’ї Музею Марійки Підгірянки в Білих Ославах відкрито пам’ятник цій нашій славній  краянці — народній учительці й українській поетесі. Михайло Іваночко зауважив, що у районі діє ще вісім музеїв на громадських засадах, у тому числі єдиний в Україні етнографічний музей в резиденції священика, створений о. Іваном Качанюком у с. Фитькові.

Надвірнянський край зазнав значного духовного піднесення за 2014 рік. «2014 рік – Рік Тараса Шевченка. До ювілею Кобзаря було приурочено безліч заходів. Наймасовішими стало відкриття чи не в кожному населеному пункті постаменту Пророка української нації. Сьогодні Шевченко став символом єдності нашого народу.» - наголосив націоналіст.

Пам’ятник Т. Шевченку відкрили у Камінне, Заріччя, Красна. Кошти на виготовлення і встановлення влада району, зібрали і громади сіл, внесли свою лепту в цю справу й підприємці-благодійники.

Нагадаємо, у червні цього року на засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування Гуцульського краю, яке відбувалося в Надвірні, голова РДА Михайло Іваночко запропонував ХХII Міжнародного гуцульського фольклорно-етнографічного фестиваль перенести на наступний рік, але при цьому зазначив, щоб за надвірнянцями залишити право провести його на теренах нашого району. За це рішення проголосували всі одностайно.

«Тут відіграв роль чинник не так фінансовий — брак коштів в обласному бюджеті, як моральний — війна із численними людськими жертвами на сході України», - зазначив свободівець.
Водночас виконавча влада посприяла проведенню в районному центрі, обласного фестивалю стрілецької та повстанської пісні ім.Софії Галечко, приурочивши нинішнього року до 100-літнього ювілею створення легіону Українських січових стрільців.

«Я відчуваю в собі силу, можливості та бажання принести користь для своєї держави, суспільства, свого краю, для людей, які, враховуючи потенціал нашої держави, заслуговують на  заможне життя у сучасній європейській країні. Від якісної та ефективної роботи залежить в кінцевому підсумку розвиток економіки регіону та підвищення якості життя людей», - переконаний Михайло Іваночко.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 505 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
20:35
 
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0