Неділя, 28.04.2024, 23:06




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Липень » 3 » На Прикарпатті проходять реабілітацію після полону в сепаратистів свободівці Олексій Демко та Артем Попик
18:22
На Прикарпатті проходять реабілітацію після полону в сепаратистів свободівці Олексій Демко та Артем Попик

      

Сьогодні на Прикарпатті проходять курс реабілітації свободівці із Донецька – Артем Попік та Олексій Демко, які більше місяця перебували в полоні сепаратистів. Їх прийняла та надала прихисток Надвірнянська районна організація ВО «Свобода».

Звільнення націоналістів з полону донецьких сепаратистів стало наслідком спільної роботи спецслужб, правозахисників та міжнародних представників. Хід перемовин та звільнення заручників контролювали Олег Тягнибок, народний депутат Михайло Блавацький, який курує Донецьку область та голова Донецької організації "Свобода" Ігор Славгородський.

Нагадаємо, що жителя Костянтинівки Артема Попіка, активіста "Свободи", захопили в ніч на 1 травня в рідному місті. Артема вивезли в Слов'янськ, де били й піддавали тортурам. Свободівця звинувачували у зв'язках з українськими організаціями, які нібито мали організовувати провокації чи диверсії на території так званої ДНР. Артема звільнили 30 травня в результаті переговорів правозахисників із терористами.

Свободівець Олексій Демко, який був довіреною особою від Президента України Олега Тягнибока у 57-му виборчому окрузі Олега Тягнибока, перебував у полоні терористів починаючи з 8 травня. Коли Олексія захоплювали озброєні терористи, втекти не вдалося, стріляли з автомата та важко поранили. Пораненого доправили в лікарню, під час намагання вивезти його пораненого на реанімобілі з Донецької області, терористи обстріляли авто, а згодом терористи викрали Олексія з лікарні та тримали в застінках підвалів приміщення МВС у Горлівці. В полоні свободівець піддавався психологічному тиску та погрозам. Сім’я зразу ж змушена була виїхати з небезпечного району.

Після звільнення 10 червня, Олексія прооперували у Київській міській лікарні швидкої допомоги, операція пройшла успішно. Куля, потрапивши в тіло, пройшла тілом майже пів метра, але, на щастя, не зачепила жодного важливого органа та зупинилася  біля апендиксу. Зараз Олексій з дружиною перебуває на Прикарпаття, проходить курс реабілітації та відновлювати своє здоров’я.

Обидва свободівці після реабілітації  планують повернутися до Донецької області та продовжити свою місію боротьби за національну ідею.

 

 Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 522 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
23:06
 
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0