Понеділок, 29.04.2024, 20:23




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Травень » 24 » Надвірнянці пройшли маршем для відзначення дня Героїв
09:02
Надвірнянці пройшли маршем для відзначення дня Героїв

23 травня 2014 року в м. Надвірна відбувся марш пам’яті, який приурочили до дня Героїв. Сьогодні громада міста у вишиванках, а молодь зі смолоскипами у руках,  пройшли святковим ходом із Майдану Шевченка до могили «Борцям за Волю України».

Очолив хід свободівець, голова Надвірнянської РДА Михайло Іваночко. У заході взяли участь народний депутат України Руслан Зелик, керівники району  та міста, активісти Надвірнянської районної організації ВО «Свобода».

Біля могили українським загиблим воякам відбулася панахида та віче. Усіх загиблих борців за волю України вшанували хвилиною мовчання. Згадали учасники заходу про героїв новітньої історії – Героїв Небесної сотні, які віддали своє життя за нас з вами під час Революції Гідності.

До могили поставили вінки та квіти.

Виступаючи перед присутніми свободівець Михайло Іваночко привітав надвірнянців із цим прекрасним святом та розповів, що День Героїв був заснований у 1940 році на великому зборі ОУН Степаном Бандерою та організацією Українських націоналістів. Саме в травні загинули провідники української нації. У травні місяці упав Євген Коновалець, упав Микола Міхновський, упав Симон Петлюра, у травні місяці падуть герої і по сьогоднішній день. У травні місяці також провів свій останній бій Микола Твердохліб.

Націоналіст закликав громаду 25 травня зробити свій вибір та проголосувати за власні переконання.

«Травень 2014 року буде переломним у цій боротьбі яку започаткувала українська нація багато років назад. Ми повинні обрати Президента, який поведе нас до того майбутнього, за яке боролися наші Герої.» - наголосив Михайло Іваночко.

Присутніх ветеранів УПА зі святом привітав народний депутат України від ВО "Свобода"  Руслан Зелик. Свободівець закликав присутню молодь плекати в пам'яті та черпати властивий упівцям героїзм та відвагу. Руслан Зелик закликав шанувати Героїв, яких з нами вже немає і не забувати тих, завдяки яким ми за ці важкі три місяці скинули ненависну владу.

Націоналість переконаний, що у Києві на київських пагорбах потрібно поставимо пантеон української слави, пантеон українських героїв. Адже у нас є достатньо Героїв – це і Січові Стрільці, партизани УПА, Герої Небесної сотні і ті, які щодня гинуть сьогодні на фронті.

«25 травня доленосний день для нашої держави. Ми повинні обрати легітимного президента, щоб він  був обраний більшістю української нації.  Президентом України повинен бути українець, патріот, націоналіст. Україна зробить правильний вибір», - переконаний Руслан Зелик.

На святі перед надвірнянцями виступив гурд вояків ОУН-УПА із повстанськими піснями.

На завершення перед учасники вшанування виступив свободівець та учасник Революції Гідності на Майдані Тарас Угринчук. Націоналіст зауважив «Подвиг Героїв Небесної сотні ввійшов у історії України. Розбудовуючи Українську державу ми повинні пам’ятати, що нас лежить відповідальність за майбутнє покоління, за мабутнє нашої держави. Героями стали молоді хлопці, цвіт нації. Дуже багато їх було саме із західної України. Тому ми не повинні допусти, щоб список Небесної сотні поповнювався новими іменами».

Свободівець наголосив надвірнянцям, що українці повинні обрати Президентом українця, вихідця із Західної України, адже ми, галичани, голосуємо за націоналізм, за Україну для українців.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 524 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
20:23
 
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0