П'ятниця, 10.05.2024, 13:51




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Липень » 1 » Надвірнянські свободівці відзначили день народження Генерала УПА Романа Шухевича та проголошення Акту відновлення Української Державності
01:13
Надвірнянські свободівці відзначили день народження Генерала УПА Романа Шухевича та проголошення Акту відновлення Української Державності
   

30 червня надвірнянські свободівці з нагоди визначної дати здійснили автопробіг населеними пунктами району з пропагандистською та просвітиницькою метою.

   


   

На віче в с.Цуцилів, с.Тисменичани виступив голова фракції «Свобода» в Надвірнянській районній раді Андрій Крицький.  «На жаль не всі знають чи пам’ятають, що саме сьогодні, 30 червня 1941 року Ярослав Стецько у Львові зачитав Акт відновлення Української Державності, відповідальність за яке взяв на себе Степан Бандера. Саме їхній зухвалий, на той час,  вчинок підняв дух українців та заклав основи для сьогоднішньої незалежності України. Та окупаційна німецька влада вкрай негативно сприйняла чин українських націоналістів. Їм були потрібні українці тільки як робоча сила, а не незалежна держава. Після проголошення Акту керівники ОУН були арештовані, націоналісти перейшли на нелегальне становище, законспіроване підпілля. Але боротьба за Україну тривала. Українці завжди демонстрували сильну мілітарну силу, яка народжувалася із їхнього внутрішнього неспокою, внутрішньої тяги до протесту з яких і постала півмільонна армія УПА. І очолив цю народну  армію Роман Шухевич, річницю з дня народження якого ми сьогодні відзначаємо. Постать Романа Шухевича відіграла неабияку роль у національно-визвольній боротьбі українського народу 30-50-х років. Його особистість була такою сильною і визначальною в історії українських визвольних змаганнь, що Шухевич  і до сьогодні є повним страхом і паралічем для тих, хто сьогодні тимчасово перебуває при владі в країні. Справа його життя, боротьба за Українську Державу, не була марною. Адже не має вже на цім світі ні нацистського рейху, ні совєтської держави, а Україна живе, живе й буде жити, розправляючи свої крила», зазначив  Андрій Крицький.

   


   


   

Голова Надвірнянської районної організації ВО «Свобода» Михайло Іваночко продовжив зустріч з громадою, наголосивши, що сьогодні українці продовжують перебувати у стані визвольної війни, позаяк наша країна і надалі окупована тими, що виплодилися в часи советської доби. Вони розглядають нашу країну тільки як свою бізнес-територію, намагаючить будь-якими шляхами продовжити своє патування над українцями. Останні вибори до парламенту ще раз продемонстрували їхні методи беззаконня, свавілля, потурання будь-якими методами волевиявлення українців. Але, незважаючи на це, до парламенту врерше увійшла потужна націоналістична фракція «Свободи». Потужна вона не чисельністю, а силою духу і переконань, послідосності та дотриманням Законів і Конституції  України. Саме свободівці у парламенті додають нам, укранцям, вперненості, піднімають нам дух та прагнення перемогти,  змести бандицько-регіональний режим та виконути на смітник історії динозаврів минулої епохи – комуністів.

   

Михайло Іваночко нагадав, що декілька днів назад, з подачі московських шовіністів та при мовчазній згоді теперішнього владного режиму, верхня палата польського парламенту прийняла зухвалу, брехливу та скандальну антиукраїнську заяву з приводу 70-річчя Волинської трагедії, в якій події 1943 року назвали «етнічною чисткою з ознаками геноциду». Своїми діями, які відверто спрямовані проти української державності, польська сторана намагається розпалити нове україно-польське протистояння. Поляки не усвідомлюють власної відповідальності перед українцями за минуле. Натомість українська влада не помічає або просто ігнорує антиукраїнські випади. Така «страусяча» позиція лише підігрує шовіністичним настроям політиків з Варшави, які забули про повоєнну оперецію «Вісла», коли етнічні чистки здійснював полький уряд проти невинних українців. А УПА у роки ІІ світової війни мала блискучі сторінки своєї історії. Вона не визнавала ні Гітлера, ні Сталіна і намагалася воювати на кожному з двох фронтів. Цей феномен народної армії визнаний у всьому світі, за прикладом УПА навчають військових у американській армії. Тільки наша влада не спроможна визнати вояків УПА воюючою стороною у ІІ Світовій війні за волю і незалежність України. Але справедливість буде утверджено тому, що память про визвольні змагання українців, про наших вояків жива у серцях тих, які ще самі були свідками тих трагічних, але героїчних сторінок нашої історії. Памятаймо про ці визначні дати, які ми вшановуємо сьогодні: день народження Головного командира УПА Романа Шухевича та проголошення Акту відновлення Української Державності», наголосив Михайло Іваночко.

Цього дня свободівці провели зустрічі з громадою с. Камінна, Гаврилівка, Парише.

Після завершення автопробігу  в Ланчині, за підтримки  Надвірнянської Свободи, проведено шашковий турнір з нагоди відновлення Української Державності та до Дня народження Генерала Романа Шухевича.

В змаганнях взяли участь учасників різних поколінь. Найстаршому учаснику змагань давно за вісімдесят, а наймолодшому вісім. Загалом турнір мав дуже високий рейтинг, адже брали в ньому участь учасники та призери всеукраїнських та обласних змагань. Як зауважив організатор  та головний суддя змагань Ігор Белдик  «Приємно, що саме Свобода долучилась до проведення цього турніру.  Дійсно це єдина політична сила, яка шанує все українське.»


Переможцем змагань  серед чоловіків став 84 річний Василь  Голіней, другим фінішував Петро Коновалюк, а третє місце посів восьмирічний призер всеукраїнської першості Остап Белдик. Серед дівчат перемогу здобула  зовсім юна 9 річна Микитин Каміла.

«Дуже приємно, що в нас підростає така молодь. Сьогодні тут присутні  різні покоління і всі вони знають на честь кого вони сьогодні змагались. Саме завдяки таким юним талантам, я переконаний, Українська Держава відновиться та буде такою, за яку боролися Роман Шухевич, Степан Бандера та мільйони українців, які віддали життя за Україну»,  зауважив Голова Надвірнянської РО ВО « Свобода» Михайло Іваночко під час нагородження переможців змагань.

Варто зауважити, що всі учасники змагань отримали нагороди від ВО «Свобода» за участь у змаганнях .

                                                                        

                                                  Прес-служба Надвірнянської РО ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 836 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
13:51
 
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0