Понеділок, 29.04.2024, 13:29




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Березень » 25 » Олег Тягнибок озвучив низку законодавчих ініціятив, які парламент має розглянути цього тижня
01:36
Олег Тягнибок озвучив низку законодавчих ініціятив, які парламент має розглянути цього тижня

24 березня 2014 року під час засідання Погоджувальної ради парламенту голова фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Верховній Раді Олег Тягнибок озвучив низку законодавчих інціятив, які націоналісти пропонують розглянути та затвердити цього пленарного тижня. Зокрема, лідер українських націоналістів позначив блок пропозицій щодо взаємин України з Росією, пакет ініціятив щодо посилення обороноздатности держави та низку ініціятив, які дозволять дати позитивний сигнал мешканцям Криму.

Олег Тягнибок зазначив, що фракція "Свободи" зареєструвала низку законодавчих ініціятив щодо взаємин із Росією, які необхідно ухвалити вже цього тижня. "У першу чергу, це законодавчі ініціятиви, які стосуються взаємин України з Російською Федерацією. Проєкт постанови №4520 про звернення Верховної Ради України до Генеральної Асамблеї ООН та Ради Безпеки ООН щодо ініціювання розслідування фактів порушення Росією принципів, закріплених у статуті ООН, та подальшого вирішення питання про виключення Росії зі складу ООН. Також доцільно затвердити проєкт постанови №4521 про звернення ВРУ до Організації з безпеки та співробітництва в Европі (ОБСЕ) – аналогічно, треба провести розслідування щодо дій Росії та виключити цю державу з організації. Також проєкт постанови №4522 – звернення Верховної Ради України до Ради Европи. Йдеться про розслідування агресії Росії проти України та порушення прав людини у Криму і виключення Росії з цієї організації", – повідомив Олег Тягнибок.

Наступний пакет ініціятив від націоналістів – це законопроєкти про посилення обороноздатности держави. "Пропонуємо розглянути та затвердити проєкт закону №4491 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення матеріяльно-фінансового забезпечення обороноздатности держави. Пропонуємо внести норму, яка забезпечує під час підготовки до збройного захисту держави фінансування національної оборони не тільки з державного б'юджету, але й додатково коштом благодійних пожертв фізичних та юридичних осіб у порядку, який визначить Кабінет Міністрів України. Шляхом ухвалення законопроєкту №4492 пропонуємо зменшити суму сплати податку на прибуток для підприємств, які допомагають українському війську. Маємо створити певний стимул для підприємств, задля їхньої подальшої допомоги нашій армії. Окрім цього, пропонуємо затвердити ініціятиву №4519 – це проєкт постанови про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатности України у зв'язку з агресією РФ. Зокрема. пропонуємо в. о. Президента України та органам виконавчої влади відновити призов до лав Збройних Сил України, відновити систему військової підготовки у школах, відповідні військові кафедри у вишах та залучати добровольців для служби у військовому резерві та територіяльній обороні", – зазначив парламентар.

Лідер націоналістів також запропонував затвердити низку ініціятив, які стануть позитивним сигналом для мешканців Криму. "Крим є українською територією і рано чи пізно ми повернемо його. Тому вже зараз мешканці півострова мають отримати від нас позитивний сигнал. Якнайшвидше пропонуємо затвердити проєкт закону №3059 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування. Також треба затвердити проєкт постанови про програму допомоги особам, що зазнали політичних репресій в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі. Окрім цього, треба затвердити проєкт постанови №4509 про визнання учасниками бойових дій осіб, які брали участь в обороні України під час протистояння 2014 року. Йдеться про військових, які виконали свою місію перед народом України і зуміли дати владі час для передислокації українського війська до східних кордонів України для зміцнення оборони держави".

"Окрім цього, фракція "Свободи" підтримує законопроєкт про повернення довіри до судової гілки влади. Також наполягаємо на тому, аби законопроєкт про люстрацію було внесено на розгляд парламенту та якнайшвидше затверджено. Зараз склалася ситуація, коли з'являються сигнали та критика щодо деяких персоналій у новій владі. Маємо чітко встановити критерії – так звані люстраційні пункти, за якими можна призначати на ту чи ту посаду.

Також інформую, що після оголошення "Свободою" номеру телефону гарячої лінії щодо проблеми хабарництва при призначеннях на посади у новій владі ми за кілька днів отримали близько трьох тисяч дзвінків. Більша частина з них стосуються проблем людей, але, окрім цього, секретаріят фракції "Свободи" підготував близько ста подань до правоохоронних органів щодо перевірок можливих фактів хабарництва при призначеннях нової влади", – підкреслив Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"

 

Категорія: Новини | Переглядів: 426 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
13:29
 
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0