Субота, 27.04.2024, 09:26




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Липень » 17 » Памятники радянської доби як нагадування про меншовартість українців?
08:41
Памятники радянської доби як нагадування про меншовартість українців?

Пройшло два десятиліття з того часу, як закінчилася доба більшовицького імперіалізму. Перестала існувати «тюрма народів», назва якої був Совєтский Союз. Відновилася українська держава, постала Незалежна Україна.  Та чи стала вона незалежною не тільки деюре але й дефакто?
С жалем потрібно відзначити, що напевне не повній мірі. І не тільки через те, що при владі з 1991 році залишилися ті керманичі, що виховані на цінностях комуно-комсомольської школи. На той час сили демократичного табору були не на стільки потужними, щоб в повній мірі протистояти їм, але й  вища влада не допустила радикальних перемін у суспільстві. Результат цього ми маємо зараз. До керівництва прийшли проросійські, проімперські сили, яка з допомогою репресивних, на кшталт радянських методів, пригноблюють все проукраїнське, здаючи стратегічні інтереси держави «північному сусідові» у всіх сферах життя, починаючи від економіки і закінчуючи мовою, культурою та історією.
По всій Україні до цього часу, як болвани, стоять пам’ятники Лєнінам, Косіорам, російським більшовикам ті імператорам. Помпезні монументи та пам’ятники радянської доби, комуністична символіка, більшовицькі символи та знаки  - все це як виклик всьому українському суспільству, як нагадування про нашу меншовартість?
Не виключенням є і західна Україна. Правда, пам’ятників Леніну ми позбулися ще в 90-х роках, та решта все  залишилося як в радянську епоху.
Меморіальний комплекс «воїнам-визволителям» в центрі міста Надвірна є тому підтвердження.

В центрі споруди надалі стоїть величезна п’ятикутна зірка, по всьому монументу натикано маленьких та великих зірочок, написи зроблені  мовою окупанта.

Та найбільша наруга пам’яті нашого народу, який люто ненавидів більшовицьких «визволителів» - це барельєфні фігури військових Красної Армії, яких, ніби то, з хлібом-сіллю та квітами зустрічали місцеві жителі, усмішками та радістю, та ще й тримаючи в руках прапор тоталітарного агресора з серпом та молотом.

Насправді все було з точністю до навпаки, коли  прийшли «другі совіти», то їх зустрічали автоматними пострілами наші вояки ОУН-УПА.


А в центрі меморіалу селища Ланчин «красується червоний серп і молот», і напис «Великая отечественная война 1941-45г.»,  на меморіальних дошках зроблено записи, що «вони загинули за встановлення радянської влади на Прикарпатті в 1950 р», їх названо героями-визволителями.

Такі ж залишки совєтского минулого присутні на меморіалі і в селищі Делятин.

Всім відомо, що війна на наших  землях розпочалася ще з 17 вересня 1939 р., коли  большевицька наволоч на танках в’їхала до Галичини, принісши смерть та сльози нашим матерям.
З ініціативи Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»  політична-координаційна рада м.Надвірна прийняла звернення до міської ради та її голови про інвентаризацію архітектурно-будівельних об’єктів (пам’ятники, обеліски, стели, барельєфи тощо), які містять символи тоталітарного комуністичного режиму, та, відповідно до чинного законодавства, ініціювати їх демонтаж.
Крім того Надвірнянська РО ВО «Свобода» звернулася з листом до Надвірнянської районної ради, Ланчинської та Делятинської селишних рад з вимогою прийняти рішення по проведено заходів щодо виконання Указів Президента України від 28.03.2007 №250/2007 та від 25.09.2008 №856/2008 «Про демонтаж та ліквідацію символів тоталітаризму…»,  ліквідації  і заборони використання знущальних щодо українців імперсько-більшовицьких символів.
Нагадуємо, що згідно з "Програмою захисту українців", Всеукраїнське об’єднання "Свобода" вимагає ліквідувати і заборонити використання знущальних щодо українців імперсько-більшовицьких символів.
Такі листи були направлені до Надвірнянської міської, районної ради та до Ланчинської та Делятинської селищних рад
                                                                           Голові ____________ ради
                                                                        
                                                                          Шановний _____________!
 
           Надвірнянська районна організація ВО «Свобода» звертається до Вас з тим, що на території міста Надвірна та населених пунктах району не проведено заходів щодо виконання Указів Президента України від 28.03.2007 №250/2007 та від 25.09.2008 №856/2008 «Про демонтаж та ліквідацію символів тоталітаризму…»,  ліквідації  і заборони використання знущальних щодо українців імперсько-більшовицьких символів.
          На меморіальному комплексі загиблим воїнам, що в м.Надвірна, через два десятиліття після розпаду «тюрми народів», знаходиться п’ятикутна зірка – комуно-більшовицький символ, -написи на меморіальній дошці зроблено на мові окупанта та ґвалтівника українського народу.
          І найбільша наруга пам’яті нашого народу, який люто ненавидів більшовицьких «визволителів» - це барельєфні фігури військових Красної Армії, яких, ніби то, з хлібом-сіллю та квітами зустрічали місцеві жителі, з усмішками та радістю, та ще й тримаючи в руках прапор тоталітарного агресора з серпом та молотом.
            Насправді все було з точністю до навпаки, коли  прийшли «другі совіти», то їх зустрічали автоматними пострілами наші вояки ОУН-УПА.
            Подібні символи комуністичної епохи є в с.Ланчин, Делятин інших населених пунктах.
       Ми шануємо пам’ять про полеглих в часи Другої світової війни.
       І в пам'ять українців, невинно замордованих, розстріляних, виселених  на каторгу в Сибір комуно-більшовицькою тоталітарною системою
                  вимагаємо:
1.Провести інвентаризацію архітектурно-будівельних об’єктів (пам’ятники, обеліски, стели, барельєфи тощо), які містять символи тоталітарного комуністичного режиму, та, відповідно до чинного законодавства, ініціювати їх демонтаж.
2.Змінити написи на монументі, на виконання вимог Конституції, на українській мові.
3.Напис «Вічна слава героям» замінити на інший, так як Героями були саме ті, проти кого чинили звірства військові «з червоними зірками на лобі».
Напис зробити, наприклад, «Пам’яті загиблим у ІІ Світовій війні!» або «Вічна слава загиблим»
4.На надгробних плитах, де поховані загиблі воїни, встановити християнські хрести.
Нагадуємо, що згідно з "Програмою захисту українців", Всеукраїнське об’єднання "Свобода" вимагає ліквідувати і заборонити використання знущальних щодо українців імперсько-більшовицьких символів.
       З повагою,
Голова                                                      
Надвірнянської районної організації ВО "Свобода"                                              Іван Степник
Прес-служба Надвірнянської районної організації
ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 2259 | Додав: sv_nad | Теги: радянська доба, Надвірнянщина, Пам'ятник, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
09:26
 
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0