Понеділок, 29.04.2024, 15:47




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Березень » 27 » Парламент не підтримав антикорупційний законопроєкт про відкритість Держреєстру прав на нерухоме майно
22:49
Парламент не підтримав антикорупційний законопроєкт про відкритість Держреєстру прав на нерухоме майно

"Верховна Рада не підтримала надзвичайно важливі антикорупційні і антирейдерські законопроєкти, які надають громадянам право на отримання інформації про права власности на нерухомість та земельні ділянки в Україні. Очевидно, цей склад парламенту не здатний ухвалювати принципові антикорупційні та антирейдерські закони, чого вимагали громадяни на Майдані. І це ще одна важлива причина, чому необхідно провести позачергові вибори до парламенту відразу після президентських", – прокоментував голосування в парламенті за законопроєкт про відкритість Держреєстру прав на нерухоме майно народний депутат України від фракції ВО "Свобода" Руслан Марцінків.

Вказаний документ надає громадянам право на отримання інформації про права власности на нерухомість і земельні ділянки в Україні. Фракція "Свободи" закликала парламент голосувати за вказаний законопроєкт. Документ покликаний забезпечити отримання будь-якою фізичною чи юридичною особою витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Утім цей законопроєкт не знайшов підтримки у депутатів і не набрав потрібної кількости голосів.

"Разом з Андрієм Мохником я є співавтором законопроєкту "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (щодо отримання витягу з Державного реєстру прав). У реєстрації цього проєкту Апарат ВРУ під різними приводами відмовляв нам від лютого до жовтня 2013 року, і врешті погодився зареєструвати його лише як альтернативний до законопроєкту наших колег з опозиційних фракцій. Фракція "Свободи" закликала підтримати обидва ці варіянти. "За" проголосували всього 175 депутатів. "Свобода" підтримала одностайно – 32 з 35 депутатів, УДАР – 25 з 41, "Батьківщина" – 64 з 88, ПР – 2 з 120, КПУ – 0 з 32, решта груп та позафракційні дали 52 голоси зі 131.

Показовим є голосування, а точніше неголосування деяких депутатів на підтримку цього законопроекту. Не підтримують вони таку відкритість у відношеннях громади та власників земель, будівель, споруд та іншого нерухомого майна в Україні, яке за роки було розграбоване, приватизоване, привласнене, захоплене ділками, махінаторами та корупціонерами. Ці ж злодії чи їхні лобісти засіли тепер у парламенті країни та з останніх сил стараються приховати, скрити справжні об’єми їхньої власності та зрозуміло і шляхи набуття цієї власності та статків шляхом злодійських оборудок чи паразитування на державному бюджеті.

В цьому контексті виникає питання ( а мудрі зроблять висновки) чому не підтримали законопроект депутати Гриценко А.С., Деревянко Ю.Б. (грошових коштів 70 млн грн.), Шкварилюк В.В. (активи оцінені у 2 млн грн.), Княжицький М.Л. (активи оцінені у 410 тис грн.),  Кожемякін А.А. (активи оцінені у 450 тис грн.), Слюз Т.Я. (активи оцінені у 5 тис грн.), Продан О.П. (активи оцінені у 2.5 млн грн.), Різенко П.О(активи оцінені у 7 млн грн.), Пилипишин В.П.(в декларації написано, що немає доходу жодного), Ващук К.Т. (активи оцінені у 3.5 млн грн.), комуністи у повному складі та ще 94 депутати з різних фракцій та позафракційні.

Та все одно прийде час на прийняття цього законопроекту і все таємне стане явним, відкриються цікаві для народу сторінки їхньої історії. І нехай не надіються, що можливо за певний час вони зможуть позбутися певного майна. Все залишає слід в історії і все рано чи пізно стане явним.

 Відкритість Державного реєстру прав на нерухоме майно в Україні – це базова умова захищености прав власности громадян, недопущення незаконного захоплення приватної та комунальної власности, рейдерства, також це серйозний інструмент для протидії корупції чиновників у житловій, будівельній та земельній царинах. Саме монополія органів влади на інформацію про права власности є головною причиною масштабних порушення прав власности громадян і зловживань чиновників, що стали ганебною нормою в Україні. Наявність простого механізму отримання та використання громадянами інформації про права на нерухомість є загальноевропейською практикою демократичних країн, але, на жаль, досі не України.

Очевидно, цей склад парламенту не здатний ухвалювати принципові антикорупційні та антирейдерські закони, чого вимагали громадяни на Майдані. І це ще одна важлива причина, чому необхідно провести позачергові вибори до парламенту відразу після президентських", – наголосив Руслан Марцінків.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 449 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
15:47
 
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0