П'ятниця, 17.05.2024, 12:37




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Жовтень » 21 » Передвиборна програма кандидатів у депутати Надвірнянської районної ради від ВО “Свобода”
11:01
Передвиборна програма кандидатів у депутати Надвірнянської районної ради від ВО “Свобода”

Базується на "Програмі захисту Українців ВО "Свобода.

Майбутня депутатська діяльність кандидатів від ВО "Свобода” буде базуватися на принципі колективного прийняття рішень, роботі злагодженої команди, створенні в раді депутатської фракції, котра буде виконувати рішення районної організації ВО "Свобода” та нести відповідальність за свої дії перед виборцями та партією.

Діяльність депутатів буде проводитись шляхом активної участі в роботі сесій, комісій ради, подання депутатських звернень та запитів, підготовки цільових програм, ініціатив. Крім того будем постійно працювати з населенням шляхом прийому громадян та вирішення їхніх насущних проблем.

Подальші розділи нашої програми конкретизують наше бачення діяльності депутатів в окремих напрямках суспільного життя.

Отже, ми будемо добиватись:

I. Економіка.

1. Промисловість.

Збільшення ефективності керівництва підприємствами всіх форм власності, модернізація виробництва, впровадження новітніх технологій, нарощування виробництва, збільшення числа працівників, відрахувань в бюджет, виконання соціальних зобов’язань, дотримання екологічних норм. Сприяти покращенню інвестиційного клімату у районі. Створення нових робочих місць.

Нафтогазова промисловість. Збільшення обємів робіт по бурінню нових свердловин.

Нафтопереробна промисловість. Намагатись не допустити закриття Надвірнянського НПЗ.

Лісове господарство та деревообробка. Відновлення законності та вирішення конфлікту повязаному з приватизацією Надвірнянського лісокомбінату. Налагодження його ефективної роботи.

Постійний контроль за станом лісорозробки. Збільшення обсягів лісорозведення.

2. Сільське господарство. 

Реформувати сільське господарство району. Домагатися надання безстрокових державних кредитів для фермерів та сільських приватних підприємців.

Забезпечити селянам умови збуту продукції за ринковими цінами, без участі посередницьких фірм.

Створення та відродження підприємств, що приймають та переробляють сільськогосподарську продукцію (сільськогосподарських кооперативів). 

3.Торгівля.

Спрощення бюрократичних процедур отримання дозволів. Контроль ціноутворення.

4.Сфера послуг.

Система пасажирських перевезеннь повинна бути максимально зручною для населення та перевізників. Створення та робота підприємств харчової, сервісної та інших напрямків повинна отримувати всебічну допомогу з боку владних структур.

5. Туристична галузь.

Розвивати туристичну промисловість, як пріоритетну галузь, добитися більшого фінансування державою проектів розвитку туризму та залучення інвестицій для  цього.

6. Енергетика.

Розробити та впровадити новітні енергозберігальні технології в усіх галузях господарства. Перейти на контрольно-теплові прилади обліку спожитих енергоносіїв. Впровадити програму розвитку альтернативної енергетики: біогаз, вітрова та сонячна електроенергія тощо.

7. Будівельна галузь.

Всебічно сприяти місцевим будівельним підприємствам та залученню інвестицій в галузь.

Розробка та впровадження "Програми ремонту комунальних доріг.

II. Влада та суспільство.

1. Наповнення бюджету.

Оптимальний перерозподіл обласного та державного бюджету на користь району.

Збільшення фінансування району з державного бюджету ( цільові програми ).

Добиватись перерозподілу податку за використання надр на користь місцевих бюджетів.

Податки та інші відрахування в місцевий бюджет повинні здійснюватись в повному обсязі та вчасно.

2. Витрати з бюджету повинні знаходитись під постійним пильним контролем громади.

3. Відкритість влади у прийнятті рішень.

Прозоре формування та використання бюджету, можливість кожного жителя, у будь-якій зручній для нього формі, отримувати повну інформацію, як про плани ефективного розподілу наших з Вами коштів, так і про їх справжнє використання. Ми ставимо за мету добитися прозорості та відкритості влади в системі прийняття рішень. Відкритості і прозорості економічних тендерів на здійснення бюджетних замовлень та робіт. 

4. Участь громади в діяльності влади.

Ми добиватимемось обов'язкової участі громади шляхом проведення референдумів та громадських слухань в прийнятті важливих для регіону і громади речей - бюджет, стратегія розвитку, затвердження генплану та інше. 

Призначення людей на ключові посади має відбуватися відкрито та публічно. Ми добиватимемось обов'язковості періодичних відкритих звітів представників влади за зроблену роботу.

III. Соціальні питання.

1. Соціальний захист.

Захист найбільш незахищених замість підтримки наближених до влади. Гідна соціальна допомога і справедливі пенсії – запорука стабільності і довіри громадян до держави та місцевої влади. Єдиний критерій надання підтримки з боку місцевої влади – фактичний матеріальний стан людини. Ми припинимо ганебну практику, коли пільги отримує той, хто ближчий до влади. 

Збереження та розвиток соціальних бюджетних програм, спрямованих на підтримку сиріт, інвалідів, материнства, багатодітних родин, чорнобильців, ветеранів УПА, студентів, молодих спеціалістів.

Удосконалення мережі соціальних працівників, які піклуються про людей, що потребують матеріальної, фізичної або психологічної допомоги

Забезпечити виконання державних програм, щодо соціальної підтримки пенсіонерів.

2. Молодіжна політика.

Будемо домагатися розробки програм надання безвідсоткових кредитів на освіту, будівництво житла молодим, малозабезпеченим та багатодітним сім'ям; допомога на оздоровлення дітей, гарантії працевлаштування молодих батьків. 

Сприяти забезпеченню роботою молоді, створення нових культурно-розважальних центрів, де б молодь з користю приводила вільний час. Створювати належні умови для спортивних занять дітей та підлітків. Шукати інвесторів для розбудови спортивних споруд.

Створити центр духовно-інтелектуального розвитку та професійної реабілітації молоді з обмеженими фізичними можливостями.

3. Громадські організації.

Залучення громадських організацій до роботи у сфері соціальних послуг. Підтримка громадських ініціатив спрямованих на збереження національних традицій, сімейних цінностей, духовності нації.

Ухвалити програму патріотичного виховання та ґартування характеру молодого покоління. Забезпечити активне дозвілля і оздоровлення молоді. Сприяти поширенню мережі дитячо-юнацьких та молодіжних патріотичних організацій, спортивних секцій, гуртків, літніх таборів для дітей та юнацтва.

4. Заробітчани.

Захищати Українців за кордоном усіма можливими засобами. Створити умови для повернення українських заробітчан на Батьківщину, а їхні зароблені гроші і майно вважати інвестиціями, які не обкладаються податком.

5. Контроль цін.

Постійно контролювати ціноутворення та карати за необґрунтоване збільшення цін, тарифів, в тому числі і в житлово-комунальній сфері.

6. Правопорядок.

Впливати на роботу державних органів. Чиновник ( службовець ), що отримує платню з бюджету, повинен працювати професійно, чесно та з користю для людей. 

Сприяти створенню і діяльності громадського формування «Варта порядку», що має на меті підтримання правопорядку в населених пунктах, допомогу місцевій владі.

7. Житлово-комунальна сфера.

Сприяти створенню і діяльності будинкових, вуличних комітетів, товариств та об'єднань співвласників будинків. Залучати їх до ухвалення рішень щодо житлово-комунального господарства.

Здійснимо програму житлово-комунального господарства та його розвитку  в сільській місцевості, що в сукупності, враховуючи географічне розташування району, забезпечить інвестування та розвиток туристичної галузі.

Реформувати житлово-комунальне господарство, але не за рахунок підвищення тарифів на комунальні послуги, а шляхом впровадження, із залученням бюджетних коштів та інвестицій, енергозберігаючих, передових технологій, реорганізації неефективної системи ВЖРЕПів, встановлення обліку за обсягами та якістю усіх комунальних послуг.

8. Соціальне будівництво.

Дозволяти нове комерційне будівництво тільки за згодою громади. Зобов'язати будівельні компанії зводити соціальне житло за доступними цінами. Створити державний спеціальний фонд для розвитку програми соціального житла. Зобов'язати забудівників створювати міську інфраструктуру: дитячі садки, школи, спортивні майданчики, сквери. 

Постійно дбати про зростання добробуту трудівників села, особливо в соціальній і культурній сфері, домагатися державного кредитування ремонту та будівництва об'єктів соціальної сфери ( шкіл, дитячих садків, будинків культури, клубів, бібліотек, магазинів, об'єктів побуту ).

Максимально сприяти розвитку газифікації сіл району.

Сприяти у виділенні земельних ділянок під збільшення будівництва житла для малозабезпечених верств населення, для молодих сімей.

IV.  Освіта, культура, ЗМІ.

1. Освіта.

Забезпечити необхідне фінансування закладів освіти, культури та спорту, позашкільних дитячих закладів.

Відновити і зберегти систему дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Побудова нових приміщень шкіл в селах району ( Чорний Потік, Чорні Ослави, Черник ).

Збільшення кількості груп в дитячих дошкільних закладах та відновлення роботи раніше закритих.

Збільшити кількість іменних стипендій районної ради для сприяння обдарованій молоді у доступі до якісної освіти.

Забезпечити достатнє виділення коштів на навчання дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, дітей-сиріт.

Робити все, щоб наші діти у школах і в дитячих дошкільних закладах отримували повноцінне харчування.

Забезпечити виконання програм «Інтернет – у кожну школу» та «Шкільний автобус в кожному селі».

2. Культура.

Налагодити роботу художніх колективів, проведення мистецьких оглядів, конкурсів, фестивалів.

Забезпечити належне утримання бібліотек. Вилучити з фондів дитячо-юнацьких та дорослих бібліотек совєтську пропагандистську літературу. Закуповувати коштом бюджету національні твори літератури, образотворчого мистецтва, кіно для поповнення фондів бібліотек.

Розробити та впровадити україномовне програмне забезпечення для комп'ютерів державних установ, навчальних закладів та вільного продажу.

З метою захисту україномовного середовища прийняти рішення про додаткове оподаткування рекламної продукції недержавною мовою ( згідно 10-ї статті Конституції України та "Закону про рекламу).

 

3. Засоби масової інформації.

Комунальні засоби масової інформації включити в проект суспільного мовлення, що унеможливить вплив на них будь-яких власників.

Гарантуватимемо реальну незалежність районним ЗМІ від впливу рад та їх виконкомів, тиску адмінкорпусу, перевірок контролюючих органів.

V. Екологія.

Подолання наслідків повені, детальне вивчення її причин та їх усунення шляхом розробки, прийняття та реалізації відповідної програми ( Комплексної програми запобігання повені ).

Забезпечення централізованим водопостачанням жителів сіл Пасічна, Битків, Ланчин.

Екологічне виховання громадян, закладення підвалин та розвиток екологічної культури в дошкільних, шкільних та позашкільних закладах.

Розробка та впровадження в дію «Програм місцевих екологічних заходів» на рівні територіальних громад.

Захист та збереження водного ресурсу.

Обгрунтоване обмеження вирубки лісових ресурсів, в комплексі з забезпеченням зайнятості місцевого населення.

Дієві програми по контролю за браконьєрством. 

Зберігати наявні заповідні території та парки і створювати нові рекреаційні зони.

Зобов'язати фізичних та юридичних осіб відшкодовувати у подвійному розмірі збитки, нанесені довкіллю.

VI. Охорона здоровя.

Сприяти матеріально-технічному забезпеченню закладів охорони здоров'я, що надають первинну медико-санітарну допомогу.

Збільшити, за рахунок бюджету, фінансування охорони здоров’я та заборона передачі приміщень лікарняних закладів та аптек комерційним структурам.

Забезпечити ґарантований базовий пакет невідкладної первинної медичної допомоги, що надається безоплатно коштом медичного фонду.

Вирішення питання розміщення туберкульозного диспансера.

Запровадити довгострокову програму культивування в суспільстві здорового способу життя, що включає пропаганду духовного і фізичного здоров'я, боротьбу з наркоманією, алкоголізмом, тютюнопалінням.

Сприяти діяльності та розвитку закладів "Червоного хреста.

VII. Земельні питання.

Спростити процедуру приватизації земельних ділянок та приватних житлових і господарських будівель.

Налагодити прозору систему обліку та контролю за використанням земель, шляхом реєстрації землі і розробки генпланів по всім населеним пунктам району (при створенні генпланів, вказувати охоронні зони).

Земля буде належати тільки місцевим жителям, які живуть і працюють на ній. Надійно захистимо тих, хто здає землю в оренду, від свавілля недобросовісних орендарів та дамо ефективним господарям стабільність та надійність.

Створити тимчасову слідчу комісію з перегляду надання земельних ділянок протягом років Незалежності. Повернути громаді незаконно привласнені чиновниками землі, винних притягнути до кримінальної відповідальності.

Запобігати корупційним схемам привласнення землі та комунального майна, скасувати незаконні рішення щодо передачі земельних ділянок та комунального майна.

Продаж громадської землі проводити виключно через аукціони.

Провести повну інвентаризацію земельних ділянок. Відкрити реєстр земельних ділянок, опублікувати його в місцевій газеті та Інтернеті.

Посилити контроль за використанням та охороною земель, ефективного їх використання, сплати податків, шляхом заохочення землевласників до ефективного використання землі.

Ініціювати виділення коштів з державного бюджету на реставрацію в районі об'єктів історично-культурної спадщини.

Ініціювати підписання договорів оренди між Сільськими Радами та підприємствами, чиї об’єкти чи споруди знаходяться на території села (лінії електропередач, газопроводи).

Розширення меж населених пунктів за рахунок земель державного запасу.

В кожному населеному пункті створити резервний фонд земель запасу для загальних потреб.

Заборонити в районі продаж землі сільськогосподарського призначення. Надавати її у довгострокове володіння місцевим жителям із правом родинного успадкування. Визначити законом підстави припинення такого володіння в разі використання землі за нецільовим призначенням чи в разі погіршення її продуктивності.

Не дозволяти право власності на землю іноземцям та особам без громадянства. 

Категорія: Новини | Переглядів: 3585 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
12:37
 
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0