П'ятниця, 26.04.2024, 22:29




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Лютий » 7 » Роман Хопта «Благочинність, як стиль життя»
09:00
Роман Хопта «Благочинність, як стиль життя»

Свободівець, лікар за фахом, Роман Хопта від самого початку війни на сході не стояв осторонь подій. Він завжди допомагає бійцям необхідним спорядженням, засобами захисту, медикаментами. Крім того, націоналіст підтримує родини, члени яких загинули в зоні АТО, а також допомагає тим бійцям, які потребують лікування або реабілітації.

Роман Хопта народився в с. Лоєва, а сьогодні проживає в Надвірній. У місті про нього відгукуються як про людину з активною громадською позицією, патріота, що не стоїть осторонь важливих подій у житті регіону та держави.

«Моя допомога бійцям, які беруть участь в зоні визвольних змагань, зокрема моїм землякам надвірнянцям, постійна і вона не закінчиться, допоки військовослужбовці з перемогою цілими і неушкодженими повернуться додому. Допомога і підтримка бійців, а також робота над встановленням миру і спокою на сьогодні найголовніше завдання кожного українця», - зазначає Роман Хопта.

Роман брав участь у Революції Гідності, вистоявши на Майдані від початку протестів до кінця активної фази. А в криваві лютневі дні з під обстрілів виносив поранених. Маючи медичну освіту Роман разом з іншими лікарями надавав допомогу потерпілим та пораненим. Так вдалося врятувати життя не одного українця.

«В той час не було коли задумуватись над власним життям, я намагався якнайшвидше забрати поранених з поля зору обстрілу снайперів. Це були молоді хлопці та дівчата, які не знають страху, не хочуть жити під ковпаком радянського совка обрали шлях європейського майбутнього», пригадує страшні лютневі події Роман.

Після повернення до буденних справ Роман взявся допомагати хлопцям з Майдану. Маючи власну лікувальну справу - стоматологічний кабінет, свободівець проводив оздоровлення та лікування постраждалих під час Революції Гідності.

На зміну страшним подіям на Майдані прийшли ще жахливіші ‑ війна із застосуванням надпотужної військової техніки і озброєння. Армії довелося мобілізувати усі свої сили. Тому українці масово почали збирати кошти, речі для бійців, бо державна машина виявилась надто неповороткою у часи безпосереднього збройного конфлікту. Військові не можуть чекати тендерів і поставок які розтягаються на місяці. Їм потрібні бронежилети, каски, прилади нічного бачення… вже зараз. Від цього залежать їхні життя.

Постачання екіпірування, форми, амуніції, медикаментів та речей першої необхідності майже повністю звалили на свої плечі люди, на чию допомогу чекають щохвилини. З початком визвольних змагань на сході, свободівець Роман спільно з побратимами, небайдужими мешканцями міста та району збирали допомогу в зону бойових дій, а це продукти харчування, амуніцію, медичні препарати та речі першої необхідності. Націоналіст розповідає, що зрозумів, що його волонтерська робота тут на місці є важливою та потрібною для наших бійців і для всієї країни.

Роман Хопта запевнив, що його допомога землякам, які ведуть військові дії буде продовжуватися: «Я допомагаю бійцям, які перебувають в зоні військових дій, тому, що вважаю це своїм громадянським обов’язком. Це моє служіння Україні та мій конкретний внесок у встановлення миру і спокою на нашій землі. Наші солдати повинні нести службу у комфортних умовах і обов’язково повертатися додому з перемогою і живими. Тут їх дуже люблять і дуже чекають», - зазначив свободівець.

Також націоналіст відвідує поранених і надає їм допомогу для продовження лікування та реабілітації.  Нещодавно у свободівця пройшов курс стоматологічного лікування житель с. Заріччя, боєць батальйону «Крук» Андрій Гнип'юк, який сьогодні вже на східному фронті боронить Україну від північного ворога.

Роман Хопта оплатив половину ціни автомобіля, який закупили для потреб підрозділу Національної гвардії. Батальйон особливого призначення «Крук» в даний час дислокується в м. Кримське Луганської області в зоні визвольних змагань проти московського окупанта. Як зазначив націоналіст, автомобіль для бездоріжжя потрібен для забезпечення успішного виконання бойових завдань підрозділу, де проходять службу та воюють з ворогом надвірнянці Олег Туєшин, Андрій Лисканюк, Ярослав Сушириба, Андрій Семчук та Андрій Гнип’юк. 

«Я не перестану допомагати бійцям на передовій, там само, як не перестану допомагати тим, хто нині потребує допомоги в лікуванні чи реабілітації. А допомога українській армії – прямий обов’язок кожного, хто вважає себе українцем та вболіває за рідну державу. Події останнього року змінили нашу країну, змінили всіх нас. І ми маємо зараз зробити все для того, аби забезпечити мир в країні, аби Україна оновилася, стала заможною, успішною та процвітаючою. Українці вміють боронити свою гідність і право на власний вибір. Цю війну ми виграємо, якщо будемо діяти спільно. Тому я закликаю усіх до конкретних дій, бо лише вболівати за мир – це надто мало сьогодні. Потрібно моделювати і творити його лише власними руками», - наголосив свободівець.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 577 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
22:29
 
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0