Середа, 08.05.2024, 14:19




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2011 » Січень » 3 » СМОЛОСКИПНА ХОДА НА ЧЕСТЬ СТЕПАНА БАНДЕРИ репортаж Олени Білозерської
22:10
СМОЛОСКИПНА ХОДА НА ЧЕСТЬ СТЕПАНА БАНДЕРИ репортаж Олени Білозерської
На початок маршу на честь 102-ї річниці з дня народження Степана Бандери я запізнилася і зустріла колону, коли вона вже спустилася бульваром Шевченка на Хрещатик.

Ну, що сказати? Хода, як завжди, справляла враження. Вдень під час заходу на Софійській площі казали, що палити смолоскипи цього року заборонили, і я була здивована, побачивши, що вони палають яскраво, як ніколи :). Коли я спитала про це в Андрія Мохника, він посміхнувся і знизав плечима з виразом обличчя "Ображаєш! Щоб у день народження Бандери і без смолоскипів!" :)

Колона була занадто довгою, щоб порахувати людей - думаю, їх було від тисячі до двох, усіх вікових категорій, бачила навіть кількох зовсім маленьких дітей.Попереду, як завжди, несли потрет Степана Бандери. Скандували звичні кричалки: "Слава Україні! Героям слава!", "Слава Нації, смерть ворогам!", "Бандера, Шухевич - наші герої, вони воювали за нас із тобою!", "Героям УПА - слава!", "ОУН-УПА - державне визнання!" тощо. Не обійшлося, звісно, і без "Зека - геть!".

Серед колони йшла група молоді з переважно закритими обличчями і банером "Герої не бухали". Вони скандували "Годі бухати, йди тренуйся!", а також "дражнилку": "Робити я не хочу, а красти я боюся, поїду я у Київ, в міліцію наймуся".

Смолоскипи горіли гарно і витримали майже до самого кінця. В кінці їх акуратно загасили і викинули до смітників.

Обов’язково треба сказати про реакцію перехожих. Хрещатик, яким ішла колона, був вщент забитий народом. Реакція на бандерівців зі смолоскипами була переважно зацікавлено-позитивною. Люди зупинялись, ненавмисно утворюючи ланцюжок по боках від колони, дивилися, розпитували, чому присвячена акція, і фотографували.
За весь Хрещатик я один раз почула "Фашисти!" (судячи по голосу, від старої жінки, яку у натовпі так і не змогла роздивитися), один раз "Ганьба!" (від дідуся комуністичної зовнішності) і один раз, від нетверезих молодих чоловіків, "Вот дебилы, бухать сейчас надо!". На ці "закиди" ті свободівці, що знаходилися ближче, реагували дружним скандуванням "Комуняку на гілляку!".
Кілька разів чула, як перехожі підхоплювали "Героям слава!".

На Майдані стали півколом, почалися промови. На жаль, я була без диктофону (певніше, він виявився вщент забитим :) і промов не писала. З пам’яті скажу, що найяскравішими були промови Андрія Іллєнка, Миколи Коханівського і Андрія Мохника.












Голова київської "Свободи" Андрій Іллєнко казав, що тільки "Свобода", на відміну від парламентської опозиції (не пам’ятаю, яким епітетом він її нагородив, щось типу "беззуба" і "несправжня") є єдиною справжньою опозиційною силою, навколо якої слід гуртуватися, щоб перемогти антиукраїнську владу. Казав, що це вже не жарти, що почалися справжні репресії, маючи на увазі арешт керівників запорізької "Свободи" (До речі, їх біля 11 вечора відпустили за відсутністю доказів причетності до вибуху). Знову говорив про те, що нове покоління українців має пишатися не лише Бандерою і Шухевичем, а також Бандерами, Шухевичами і Лемиками з нашого покоління.
UPD: Вже підказали точну цитату з Іллєнка: "Рихла, бездарна, кольорова, так звана "опозиція", яка сидить в парламенті, вона є не здатною навіть захистити себе, персонально, не кажучи вже про українців...".


Микола Коханівський (до речі, він тепер очолює Сумську організацію КУН) порадів підриву пам’ятника Сталіну у Запоріжжі і спаленню московського "капища" у Чернігові і висловив сподівання, що вже зовсім скоро відбудеться українська національна революція.


Заступник голови ВО "Свобода" Андрій Мохник казав про те, наскільки неабиякою людиною був Бандера, раз його іменем назвали цілу націю! І це недаремно, бо нема вже ні Російської імперії, ні СРСР, ні Речі Посполитої, ні всіх інших окупантів і гнобителів України, а Україна є і буде.




Насамкінець маю згадати про пару туристів з Росії. Чоловік, як мені здалося, був трохи напідпитку. Розпитував, що тут відбувається. "Это же политическая акция?" - питає. Йому пояснюють, що політична, пояснюють, чому присвячена, і при цьому фотографують. Він гордо позує: "Снимайте, напишите, что мы тоже тут, что мы поддерживаем!". Тут зацікавилась я і спитала, а чому вони підтримують цю акцію. А вони: "Нам интересно. В России поддерживать политические акции нельзя".

Категорія: Новини | Переглядів: 593 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
14:19
 
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0