Понеділок, 06.05.2024, 15:40




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2011 » Січень » 24 » Свободівці вимагають від правоохоронців ліквідувати "пекло" біля дитячого садка в селі Красна
14:45
Свободівці вимагають від правоохоронців ліквідувати "пекло" біля дитячого садка в селі Красна
Скарги на неналежне функціонування дитячого садка в селі Красна Надвірнянського району Івано-Франківської області закінчилися порушенням кримінальної справи. І, з незрозумілих причин, справа закінчилася. За неодноразовим наполяганням та зверненнями активістів Краснянського осередку Надвірнянської районної організації ВО "Свобода", наприкінці 2010 року до Надвірнянського районного суду надійшла на розгляд кримінальна справа, порушена стосовно службових осіб Краснянської сільської ради за фактом неналежного функціонування дитячого садка "Дзвіночок".

Більше року на адресу різноманітних правоохоронних та владних органів надходили колективні звернення та скарги від мешканців села Красна Надвірнянського району, які стосувалися функціонування дошкільного навчального закладу - дитсадка "Дзвіночок".

Селяни, зокрема, скаржилися на незадовільні умови для перебування дітей, на те, що приміщення садка давно потребує ремонту, але ні сільська влада, ні завідувач садка не дбають про те, в яких умовах виховуються місцеві дітлахи.

"У дитсадку були проблеми з водопостачанням та опаленням, - розповідав голова місцевого осередку ВО "Свобода" Василь Білоус. - Дітки минулої зими гралися у двох групах, вдягнені в курточки і в рукавиці. Але ні завідувачка садка, ні тодішній сільський голова не переймалися тим. Зате члени родини посадовців - приватні підприємці - викупили частину приміщення дитсадка і відкрили там свої бари, в яких, за кілька метрів від дошкільного навчального закладу, вільно торгують алкоголем.

Один бар в народі має назву "Пекло", а власник іншого, поміж людьми, носить прізвисько "Цвинтар". І в такому сусідстві дотепер виховуються півсотні наших дітей".

Після втручання районної адміністрації та прокуратури в дитсадку нарешті був проведе­ний ремонт, тут також замінили систему водопостачання і вирішили проблему з опаленням.

Однак питання законності відчуження літнього павільйону дитячого садка, який було викуплено (донькою колишнього голови Краснянської сільської ради та сином за­відувачки дитячого садочка "Дзвіночок") на даний час викликає сумніви. Прокуратура, судячи із відписки скаржникам, взялася за перевірку.

У вересні цього року мешканців села Красна повідомили, що прокуратурою Над­вірнянського району з приводу неналежного функціонування дитсадка "Дзвіночок" порушено кримінальну справу за ст. 191 ч.З (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем групою осіб), ст. 364 ч.2 (зловживання службовим становищем, яке спричинило важкі наслідки), ст. 366 ч. 2 (службове підроблення).

Але вже у грудні цього року стало відомо, що покарати за продаж частини приміщення дитсадка уже нікого не можна - минуло надто багато часу.

"Кримінальна справа щодо притягнення до кримінальної відповідальності в частині відчуження літнього павільйону дитячого садка "Дзвіночок" була закрита за сплином термінів давності (відчуження відбулося у серпні 2004 року рішенням сесії сільської ради села Красна від 05.03 2004 року №197), - ідеться у відповіді начальника головного управління освіти і науки Зінаїди Болюк. Хоча відповідно до п. 6 ст. 16 Закону України "Про дошкільну освіту", власник комунального дошкільного навчального закладу не мав права безпідставно ліквідовувати його, зменшувати в ньому площу території, кількість груп, а також здавати в оренду приміщення".


"На жаль, пані Зінаїда Болюк у своїй відповіді скаржникам не уточнила, яка кара буде передбачена порушникам чинного законодавства, які зменшили площу території дитсадка на понад 250 квадратних метрів. Мабуть, їх сильно насварять і поставлять в куток?

Надвірнянська районна організація ВО "Свобода" буде стежити за перебігом цієї справи і буде повідомляти про нові обставини. А вони обов'язково виникнуть тому, що активісти Краснянського осередку ВО "Свобода" не залишать без уваги такий об'єкт, як дитячий садочок. Тим більше, що порушень чинного законодавства в цій справі на кожному кроці. А деякі можновладці хочуть все скрити і залагодити мирно. Не вийде. Розкрадання майна громади - це злочин. За злочином слідує кара!", - зазначає свободівець Василь Білоус.


                                         Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО "Свобода"


Категорія: Новини | Переглядів: 738 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
15:40
 
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0