Понеділок, 29.04.2024, 17:10




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Березень » 31 » Свободівці вшанували пам'ять загиблих повстанців УПА та Героїв Небесної сотні
02:43
Свободівці вшанували пам'ять загиблих повстанців УПА та Героїв Небесної сотні

Надвірнянська районна організація  ВО «Свобода» разом з районним Братством вояків ОУН-УПА та громадою с.Зелена провели поминальні заходи за повстанцями, які загинули 20 березня 1950 року в гірському карпатському селі.

Вшанування розпочалося панахидою, яку відправили священники  УГКЦ біля каплички та пам’ятного Хреста, які встановила громада біля місця загибелі вояків УПА. За душі померлих героїв помолитися недільного дня прийшли люди не тільки з с.Зелена, але й  з сіл Макситмець, Черник, з м.Надвірна.

      

«20 березня 1950 року загинули шестеро повстанців, що волею долі зупинилися на нічліг у хаті Миколи Ференчука. Та на ранок, дізнавшись про партизан від зрадника, НКВДисти оточили хату. В обмін на життя їм пропонували здатися. Повстанці не здавалися ворогові живими, перед смертю вони голосно кричали "Слава Україні!" - і лунали глухі постріли.

І злетіло у світле небо шість зірок, чисті і ясні душі покинули рідну землю. І світитимуть вони віками, посилаючи своє світло у темні закутки землі, щоб не забути їх подвигу за Волю і Правду, за Неньку-Україну.»

      

Громада помолилася також і за душі бійців Небесної сотні, 40 днів після їхньої загибелі відзначає вся Україна.  Вони, як і мільйони українців, повстали за  права людини, за європейську інтеграцію, проти корумпованої влади, за остаточне звільнення української нації та розбудову української національної держави. Вони впали на полі бою за те, щоб ми жили, щоб ми продовжили  їхню боротьбу.

      

«Лише люди самовіддані, як ті що загинули на цьому місці, роками у надзвичайно важких та суворих умовах, бачачи страждання близьких, страждання друзів, власні поневіряння могли продовжувати боротьбу в ім’я Української Соборної Самостійної та Незалежної України, держави», - зазначив голова фракції «Свобода» Надвірнянської районної ради Андрій Крицький. Сьогодні, після подій на Майдані і перемоги Революції Гідності, ми усвідомили, що саме з сили духу тих чоловіків і жінок, які вміють брати зброю до рук для захисту України, ми зараз маємо черпати сили. Тисячі повстанців було знищено і з їхньої сили, з їхньої наснаги народилися Герої Небесної сотні. Саме тому ми, провівши революцію, показуємо світові, що ми зовсім інші ніж ті, які роками нищили українську державність.»

30 березня 2014 року пройшли поминальні заходи відбулися і в інших селах району.

В Ланчина священниками УГКЦ та Української Православної церкви  провели панахиду за Героями Небесної сотні біля могили загиблого на Майдані ланчинського Героя Василя Шеремети. Похований він на пам’ятному та святому для всіх ланчинців місці біля могили «Борцям за волю України». Це символічне та знакове єднання Героїв УПА та Героя Небесної сотні, які віддали своє життя за Україну і лежать у сирій землі. Їхні душі споглядають на нас сьогодні з неба і їхня присутність посеред нас не дозволить зруйнувати здобутки Революції Гідності та національно-визвольних змагань.

"Серед тих, хто душу й тіло поклав за нашу свободу є герої УПА, Січові Стрільці, герої Крут та Небесної сотні. В бою за правду, за свободу, за гідне життя на рідній землі загинули одні з найкращих синів і доньок українського народу. Новітні герої своєю великою любов'ю, мудрістю та душевним теплом зберегли Україну від найбільшої загрози - втрати її незалежності", - підкреслив у своєму виступі голова Надвірнянської районної організації ВО «Свобода» Михайло Іваночко.

Також свободівець повідомив земляків про роботу ХХVІІ з’їзду Всеукраїнського об’єднання «Свобода», учасником якого він був. Делегати одностайно підтримали висунення кандидатури Олега Тягнибока на посаду Президента.

«У продовж наступних місяців ми будемо проводити не тільки передвиборчу кампанію Олега Тягнибока, а кампанію Всеукраїнського об’єднання «Свобода». В цей час ми будемо мати змогу дійти до кожного українця і пояснити не тільки наші світоглядові позиції, але й розповісти про те, чого не змогли розповісти за три складні місяці Революції Гідності. Ми розірвемо брехню і розвіємо бруд, який лили на «Свободу» у продовж останніх півроку. Тепер ми віч-на-віч поспілкуємося з українцями, зможемо все пояснити, переконати та зміцнити позиції націоналістичного світогляду. Хоча основне ми ніколи не втратимо і не загубимо – це наша ідея і свободівський дух. Ми переможемо!» -переконаний Михайло Іваночко. 

 

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 876 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
17:10
 
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0