Субота, 27.04.2024, 00:36




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Листопад » 20 » Свободівські волонтери повернулися з чергової поїздки на схід, куди доставили гуманітарний вантаж для військових
08:46
Свободівські волонтери повернулися з чергової поїздки на схід, куди доставили гуманітарний вантаж для військових

Cвободівець, депутат районної ради Віталій Котляров з волонтерами Євдокією Веприк, медсестрою Надвірнянської ЦРЛ та Василем Павликом, водієм автомобіля, здійснили чергову поїздку з гуманітарним вантажем в зону АТО. Їх з нетерпінням чекали наші земляки, які воюють на сході в різних військових підрозділах, з передачами від рідних та близьких.  

Що може бути складного в роботі кур’єра чи волонтера? Та все дуже просто на перший погляд. Отримуєш передачу чи пакунок та адресу, куди повинен його передати і вирушаєш в дорогу. Найбільші неприємності, що можуть вас спіткати в дорозі це пробите колесо або затори на шляхах.

Втім, обставини кардинально змінюються, якщо ваші пункти призначення  це блокпости українських військових в зоні АТО, в безпосередній близькості від центру конфлікту – міста Донбасу. Машина під зав’язку заповнена гуманітарним вантажем: медикаментами, військовим екіпіруванням, теплим одягом, харчами, засобами гігієни. Так сьогодні ті, що здійснюють волонтерську роботу, ризикують життям заради доставки необхідних для української армії речей, вкрай потрібних на передовій. Саме таку подорож, свободівець Віталій Котляров уже не вперше здійснює з своїми побратимами.

Націоналіст розповідає, що вантаж доставляли спільно з волонтерами Надвірнянської районної лікарні, які долучилися до організації поїздки та зібрали частину вантажу, забезпечили транспорт пальним.

Білоруська Греко-католицька церква м.Антверпен‎ (Бельгія), де перебуває потужна українська діаспора і частина вихідців з селища Ланчин, зібрали та передали в Україну теплий одяг, зимове військове екіпірування для 11 бійців української армії. Це не вперше українська діаспора Бельгії та інших країн допомагають нашим військовим.

До збору коштів на закупівлю необхідних речей, збору продуктів, медпрепаратів для армії долучилися громада с.Молодків, колектив цеху зв’язку «Укрпошти»,  працівники районної лікарні, ПМП «Сана», ТзОВ «ІВ фармацевтика», Зеленчук Віталій, Юрчук Марія та багато інших небайдужих краян.

«Незважаючи на недофінансування, прості люди продовжують підтримувати нашу армію та добровольчі батальйони. Українці прекрасно розуміють, що наші солдати та офіцери стіною стоять за всіх нас і всі ми мусимо допомогти їм, разом маємо вистояти в ці складні часи», - зазначає Віталій Котляров.

Частину вантажу було доставлено в лікарню м. Сєверодонецьк, а саме медикаменти, продукти харчування, одяг, ковдри та миючі засоби. Волонтери зазначають, що медперсонал був дуже вдячний за надану допомогу, яка на сьогодні там є вкрай потрібною.

Інша частина вантажу була доставлена до вояків 24 мотострілецької бригади, в якій воює значна кількість наших земляків. Доставлено індивідуальні посилки, продукти харчування, теплий одяг, укомплектовані аптечки, ізоляційні матеріали для утеплення бліндажів, засоби гігієни.

Під час поїздки донецькими районами завжди відчувалася напружена ситуація. Спостерігали активний рух військової техніки, кілометрові колони цивільного транспорту перед блокпостами. Місцеве населення налякане, пригнічене, готове виїхати, але не мають куди, вони сподіваються на захист Української армії

«Вояки розповідають про постійні обстріли наших позицій, незадовільну ситуацію з матеріальним забезпеченням. Втрат зазнає військова техніка, яку спалюють ворожі «Гради», а відповідати пострілами в сторону ворога заборонено. Бійці впевнені, що через нестачу технічного забезпечення та відсутність наказу вони не можуть дати гідну відсіч терористичним бандам. Тому так часто доводиться відступати, залишати блок-пости та втрачати свої позиції».

Військовим не вистачає самих елементарних речей: одягу, засобів зв’язку (особливо), харчування, електрогенераторів, інструментів та багато-багато іншого. Але не зважаючи на негаразди бійці тримають бадьорий бойовий дух, через волонтерів дякують землякам за допомогу, передають усім вітання.

Волонтери «Благодійного фонду сприяння армії»  звертаються до громади, організацій та підприємців з проханням допомогти підготувати до відправки наступний вантаж. Бійці потребують електрогенераторів, гасових ламп, шкарпеток, рукавиць, шапок, термобілизни, цигарок, ковдрів, карематів, спальних мішків, зимової уніформи, засобів зв'язку.

«Благодійний фонд Сприяння армії тісно співпрацює з громадськими активістами, підприємцями, фірмами, які завжди долучаються до організації та збору необхідних речей нашим землякам в зоні АТО. Ми і надалі продовжуємо активно збирати та регулярно доставляти вкрай необхідну підтримку бійцям. Вдячні всім патріотам та кожному зокрема, хто щоразу долучається до збору та відправки допомоги на передову. Ми впевнені, що в єдності наша сила, народ повинен підтримувати армію, яка його захищає», - наголосив Віталій Котляров.

Просимо благодійників та волонтерів звертатися до Благодійного фонду

050-707-45-46, 096-433-18-34 Віталій Котляров

Слава Україні!

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 624 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
00:36
 
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0