П'ятниця, 26.04.2024, 10:39




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Березень » 17 » У Києві провели на чергову ротацію бійців націоналістичного батальйону «Січ»
07:26
У Києві провели на чергову ротацію бійців націоналістичного батальйону «Січ»

Сьогодні, 16 березня, на чергову ротацію провели бійців батальйону спеціального призначення «Січ», більшість бійців якого є націоналістами. Традиційно проводи «січовиків» відбувалися у столиці на алеї Небесної сотні – частина вулиці Інститутської.

Першим до бійців звернувся командир батальйону Олександр Писаренко.

Зокрема, він закликав воїнів до пильності та поваги. «Ви повинні із повагою ставитися не тільки до своїх побратимів, а й до місцевих мешканців, яких ми їдемо захищати», — сказав комбат.

«Наша ключове завдання втримати це хитке перемир’я, під час якого хтось кладе своє життя чи повертається пораненим. Ми повинні досягти миру. Але мир – це не перемир’я. Війна закінчиться, тільки коли ми переможемо російський імперіалізм», – додав заступник голови Всеукраїнського об’єднання «Свобода» з воєнних питань Юрій Сиротюк.

Він впевнений, що якби не позиція української влади, то ця б війна точилася не в Донецькій та Луганській областях, а вже на околицях Москви. У той же час, Юрій Сиротюк нагадав «січовикам», що їхнє завдання полягає в першу чергу в захисті мешканців Донбасу.

«Ми повинні врятувати кожну українську душу. Тому кожен боєць повинен ще вести інформаційну просвітницьку війну, постійно спілкуючись із місцевими дітьми, робітниками, інтелігенцією. Донбас для України — це Дебальцеве Володимира Сосюри, який написав найкращі вірші про Україну. Це Горлівка дослідника Романа Коваля, який відновив холодноярську історію (Холодноярська республіка існувала в 1919-1922 рр. як осередок українського повстанського руху проти загарбників: німецьких окупантів та російських «білих» і «червоних» інтервентів – Ред.). Це Донецьк Дмитра Чернявського — «свободівця», що загинув 13 березня у Донецьку під час проукраїнського мітингу», – пояснив Сиротюк.

Також він зазначив, що один із підрозділів «Січі» було вирішено назвати ім’ям Дмитра Чернявського. При цьому Сиротюк нагадав, що, зокрема, у «Січі» та взагалі на передовій, бойову службу несуть діючі або екс-депутати від ВО «Свобода».

Наразі «Січ» базується у Слов’янську, але деякі підрозділи дислоковані й на передовій в Пісках та Кураховому.

«Всім відомо, що підпорядковані МВС підрозділи несуть чергування на третій лінії. Та «січовики» звернулися із офіційним листом до командування, щоб їм дозволили бути на першій лінії оборони, тобто на передовій. Це у тому числі дозволило посилити наші позиції, тому що після відведення артилерії хлопці залишилися сам-на-сам з ворогом. А в «Січі» на озброєнні стоїть більш важка стрілецька зброя, зокрема, кулемети», – пояснив він.

Нагадаємо, в лютому цього року «Свобода» оголосила введення внутрішнього воєнного стану всередині своєї політичної сили та створення «Легіону Свободи» – комбатантського об’єднання, до якого увійшли всі «свободівці», які в складі Збройних сил України, Національної гвардії, спецпідрозділів МВС та добровольчих батальйонів беруть участь у війні з Росією.

До складу «Легіону Свободи» нині входять понад 700 бійців.

Прес-служба ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 426 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
10:39
 
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0