П'ятниця, 26.04.2024, 10:55




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Березень » 6 » У Надвірній відбулася смолоскипна хода в пам'ять про командувача УПА Романа Шухевича
13:26
У Надвірній відбулася смолоскипна хода в пам'ять про командувача УПА Романа Шухевича

5 березня 2015 року надвірнянські свободівці провели заходи з нагоди відзначення 65 річниці трагічної загибелі Головного командира, генерал-хорунжого ОУН-УПА, Героя України Романа Шухевича.

До заходу долучилися Івано-Франківська студентська «Свобода», Надвірнянська станиця Братства вояків ОУН-УПА, вихованці військово-спортивного ліцею, громада міста. Цього року за розпорядженням в.о. голови Надвірнянської РДА, свободівця Андрія Крицького заходи присвячені пам’яті Романа Шухевича пройшли на районному рівні.

У Церкві Воздвиження Чесного Хреста Благовіщеня Пресвятої Богородиці  відбулася Служба Божа та поминальна панахида за Романом Шухевичом та всіма учасниками визвольних змагань, які виборювали нашу Незалежність в час визвольних змагань.

Після Служби Божої учасники пошикувалися у колону, запалили смолоскипи та пройшли маршем вулицями міста в пам'ять про Романа Шухевича. Попереду несли червоний банер із зображенням Героя України та надписом «Бог та Україна понад усе», за ним хлопці і дівчата зі смолоскипами, синьо-жовтими, червоно-чорними прапорами. Всі гучно промовляли національні гасла: «Слава Україні – Героям Слава!», «Україна понад усе», «Бандера, Шухевич – Герої України!», «Герої не вмирають! – Вмирають вороги!».

Колона націоналістів рушила до символічної могили «Борцям за Волю України» для урочистого покладання  квітів пам’яті полеглих вояків Повстанської Армії та всіх, хто боровся за Україну та згинув за її Незалежність.

      

      

Біля символічної могили відбулося народне віче.

Голова Надвірнянської районної організації ВО «Свобода» Михайло Іваночко у своєму зверненні до громади Надвірнянщини зауважив, що боротьба українського народу за Свободу, Волю та Незалежність сьогодні триває на сході держави.

«Всі останні роки та десятиліття триває непримиренна війна українців проти осковського окупанта. Не дивлячись на втрати, болючі поразки, загибель у бою Романа Шухевича - українці не капітулювали. Роман Шухевич не вивішував білий прапор і не здавався в полон. Українці перемогли московських окупантів у тій війні. Разом з тим ми розуміємо, що українська націоналістична боротьба не завершилась у 1991 році, коли утворилася незалежна Україна. Сьогодні боротьба націоналістів продовжується на східному фронті проти споконвічного ворога - московської імперії», - наголосив націоналіст.

З короткою історичною довідкою перед присутніми виступив міський голова Зіновій Андрійович.

У своєму виступі Зіновій Андрійович зазначив: «Роман Шухевич навчив нас, як потрібно служити великій ідеї цілим життям. Змагання за Волю і Правду, за Бога і Вітчизну мусять бути головним змістом українського народу. Сьогодні можемо стверджувати, що ворогові України не вдалося знищити  український визвольний рух, який сформували Євгена Коновалець, Степан Бандера, Роман Шухевич. Визвольна боротьба триває на східному фронті і її продовжують справжні націоналісти, патріоти своєї держави».

Голова студентської «Свободи» Андрій Семенюк переконаний, що для молоді Роман Шухевич став дороговказом в майбутнє.

«Ми, молодь, всі часи не корилися окупаційній владі, перші ставали на акції протестів. А силу ми черпали у таких героїв, як Степан Бандера та Роман Шухевич». Молодий націоналіст прокоментував ситуацію в державі, де зазначив, що влада не дбає про простий український народ. «Нам обіцяли «жити по новому», так «по новому», долар  по 33 гривні. Ціни на продукти стрімко підросли. Новий Уряд закликає нас затягувати паски. А коли ці паски затягнуть олігархи? Тому товариство наша боротьба за Українську державу триває, допоки не постане справедлива націоналістично-соціальна держава»,  - наголосив свободівець.

«Мене завжди вражала безкомпромісність Романа Шухевича. У боротьбі за свободу ця людина не знала компромісів, домовленостей і поступок ворогам. Хоч він і розумів, що шансів виграти дуже небагато - приймав рішення і боровся. Беручи приклад з Романа Шухевича, ми приречені на перемогу у боротьбі з російськими окупантами. Потрібно усвідомити, що або ми їх здолаємо або вони нас поневолять в довічне рабство. Я вірю, що ми переможемо в українсько-російській війні, бо за нами Правда, з нами  Бог та Україна», - наголосив Михайло Іваночко.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 666 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
10:55
 
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0