Субота, 18.05.2024, 20:18




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2011 » Березень » 21 » У с.Фитьків за участю надвірнянських свободівців вшанували великого Кобзаря
09:54
У с.Фитьків за участю надвірнянських свободівців вшанували великого Кобзаря

 

20 березня в приміщенні актового залу Фитьківської сільської ради відбувся мистецько-літературний вечір присвячений 197-ій річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Розпочалось свято з прологу в якому було відтворено персонажів Шевченківської поезії яких майстерно зіграли місцеві школярі.


Перед присутніми виступив депутат Надвірнянської районної ради від ВО «Свобода» Дмитро Гандзюк, який зазначив, що Шевченко є для Української нації не лише найвизначнішим поетом, що залишив по собі багатий творчий доробок, але більше того – постає Пророком перед кожним українцем. "Любити Україну – саме це заповідав нам Кобзар. Утілювати цей принцип означає всім нам триматися постійно поряд. Як у політичному, культурному, громадському, так і в повсякденному житті", – зауважив свободівець. 


 
Депутат-свободівець Надвірнянської районної ради Іван Гурмак наголосив, що Тарас Шевченко – це постать, що змалечку вчить нас усвідомлювати власну ідентичність. Наразі в Україні повторюється ситуація, що мала місце в часи Гайдамаччини, Холодноярської республіки, Повстанського руху та в інші періоди найвищого злету національного духу. Як і тоді, 90 % українців не мають впливу на перебіг подій у власній державі. Водночас усвідомлення власної потуги українців – це перший крок до встановлення україноцентричної державної влади. Збудувати такий національно- і соціяльно-справедливий лад заповідав нам Тарас. Щойно зробимо цей крок – позбудемося усіх тих, хто визискує Українську націю, чим послідовніше будемо рухатися пліч-о-пліч, тим швидше державницька позиція стане нормою вітчизняної політики. І ми будемо почуватися не опозицією, а керівною силою".


 
Підсумував дійство парох села о.Іван: "Своїм словом і своїм прикладом Тарас Шевченко вирізьбив профіль цілої нації, він наклав відпечаток свого духу на всю Україну. Він був непримиренний, він був нетолерантний, він був фанатичний, коли йшлося про Бога, націю або Україну. Сьогодні нащадки катів осатанілих, спадкоємці байстрюків Катерини вкотре розпинають Україну. Вони намагаються спаскудити і заплямувати все, що має значення для українця. А найголовніше – вони хочуть вбити в наших серцях віру і надію. Але поки нація читає Шевченка – її не зігнути. Слово Тараса має таку ж властивість як слово Біблії – воно зміцнює душу, читаючи його – ми стаємо сильнішими. Найкращий спосіб вшанувати Шевченка – перечитати знову, пройнятися його словом, його гнівом і його любов'ю".
 
Завершилось свято невмирущим «Заповітом», який виконували учасники і глядачі в залі. Мабуть, не один з нас відкрив для себе Шевченка ще в ранньому дитинстві саме цими рядками. Скільки раз повторюєш їх, вслухаєшся в їхню мелодику і не можеш розумом збагнути, словами розказати, в чому ж їх сила, неповторність, особливий магнетизм. Напевно, отак і самого Шевченка повністю пізнати, вивчити, усвідомити просто неможливо. Він настільки багатогранний і невичерпний, що безкінечний. І знаємо ми про нього дуже мало, власне, знаємо тільки те, що знаємо. А тому кожна зустріч з його творчістю – це нові і нові відкриття.  

Прес-служба Надвірнянської РО ВО Свобода
Категорія: Новини | Переглядів: 795 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
20:18
 
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0