Понеділок, 06.05.2024, 07:09




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Жовтень » 14 » В Києві відбувся Марш Боротьби УПА -2013
22:52
В Києві відбувся Марш Боротьби УПА -2013


14 жовтня 2013 року в Києві Всеукраїнське об'єднання "Свобода" відзначає свято Покрови та 71-у річницю створення Української Повстанської Армії. Очікується не менше 20 тисяч учасників урочистостей. Кияни, а також делегації націоналістів із різних областей держави постійно прибувають до місця проведення святкових заходів.


О 16:00 біля пам'ятника Т.Шевченкові розпочалося урочисте віче. Українці вщерть заповнили площу перед постаментом. На мітингу присутні вояки-ветерани ОУН–УПА, у повному складі присутня парламентська фракція ВО "Свобода", представники инших опозиційних сил. Святкування відбувається на чолі з лідером українських націоналістів Олегом Тягнибоком.


Виступаючи під час віча біля пам'ятника Шевченкові, народний депутат-свободівець Андрій Іллєнко зауважив: "Нині, як і завжди, велика незалежна Україна, яка дійсно процвітає, не потрібна нікому, окрім самих українців. Треба усвідомити, що вона не потрібна жодній иншій країні в світі. Тому зараз з усіх сил Україну намагаються спаплюжити, заплямити честь нашої нації. В Україні є багато холуїв, прислужників чужоземних сил, які готові бути п'ятою колоною. Натомість наша сьогоднішня багатотисячна акція є свідченням того, що українська нація, як ніколи, готова до активної боротьби, як ніколи, готова захищати свої цінності, свої символи. Нині намагаються заборонити українську символіку на стадіонах, зокрема червоно-чорний прапор, під яким боролося УПА, аби очорнити українську націю. Однак ми бачимо, що молодь – від Львова до Луганська, від Києва до Сімферополя – на всіх стадіонах використовує червоно-чорні стяги, портрети Романа Шухевича й Степана Бандери. І це говорить, що за нами – майбутнє. А ота п'ята колона, оті українофоби боротьбу за Україну програли, бо в них немає найголовнішого – молодого покоління. Їхні псевдоцінності не відтворюються, вони не мають продовження, на відміну від націоналіст".

Під час віча представлено голову Уряду національної альтернативи, який створила "Свобода", народного депутата України Олександра Сича. Звертаючись до громади, присутніх ветеранів національно-визвольних змагань, Олександр Сич зазначив: "Ваша звитяжна боротьба, ваш героїчний чин, нескореність та жертовність здійснили вирішальний вклад у відновлення державної незалежности України. Із високо піднятими головами, пройшовши випробовування катуваннями і тюрмами, таборами та засланнями, ви стали живим прикладом гідного служіння Українській державі та своєму народові". За словами свободівця, нинішня Українська держава постала не такою, за яку боролася УПА, але Україна зміниться на краще, якщо звитягу упівців продовжить уже нинішнє покоління.


Олександр Сич підкреслив, що УПА боролася саме під тим національним знаменом, яке зараз є державним знаменом України. Саме під цим прапором сидять нині особи, які, втішаючись державними привілеями, високою платнею і соціяльним статусом, не мають жодного бажання визнавати УПА. "Це не тільки комуністи, не лише "регіонали". Це і націонал-демократи різноманітного штибу, які ще вчора, маючи більшість у Верховній Раді й залицяючись до вас під час виборів, не зробили жодного рішучого кроку, аби ухвалити акт про визнання вас на високому державному рівні", – наголосив свободівець. За його словами, як засвідчили останні події у парламенті, "регіонали" та комуністи бояться УПА та її символіки немов дідько ладану. Так, коли 11 жовтня фракція "Свободи" вперше за всі роки незалежности України занесла в сесійну залу Верховної Ради червоно-чорний прапор і розмістила гасло "Слава воїнам УПА!", на представників зазначених фракцій це подіяло як свята вода на нечисту силу – їх мов вітром здуло із парламентської зали.

Своєю чергою, народний депутат-свободівець Ігор Мірошниченко заявив: "Ми будемо мати сильну національну державу, коли націоналісти стануть міністрами Української держави, а не лише матимуть Уряд національної альтернати. Міцна і українська Україна у нас буде тоді, коли в Кабінеті Міністрів запанує українська справа, українська мова й український дух".

     

Під час виступу голова Аналітичної служби ВО "Свобода" Юрій Левченко наголосив, що 14 жовтня відзначають одне з найвеличніших свят українців – свято української лицарської традиції.

"Нині ми з особливою відповідальністю згадуємо про наших славетних пращурів, які безстрашно йшли у бій за свободу України. Замислюємося й над тим, що встигли зробити для України ми в порівнянні з героїчним чином наших дідів-прадідів. Згадуємо й про славні перемоги українського війська – у Хотині і Конотопі, під Жовтими Водами і Корсунем, згадуємо про Крути, Гурби-Антонівці і Космач. Ми пишаємося нашими героями і їхні подвиги надихають нас на нові звитяги. Звичайно, ми усвідомлюємо, що розпочату українськими героями справу ще не завершено, боротьба за самостійну не лише за формою, а й за змістом Україну ще триває. І роботи для досягненні нашої мети – непочатий край. На жаль, в нашій державі досі правлять аморальні, збайдужілі до України і українців, а то й просто україноненависницькі сили.

Зібравшись тут, у столиці, ми пам'ятаємо про те, що сьогодні чи не найважливішим нашим завданням є захист Києва, бо від ситуації в столиці, від позиції самих киян залежить дуже багато в масштабах усієї України. Після перемог "Свободи" на Тернопільщині, після зламу стереотипу про нібито непрохідність націоналістичної сили до парламенту ми маємо перемогти у столиці! Вже в грудні нам потрібно закріпити нашу минулорічну перемогу в Києві, якою ми доведемо та підтвердимо одностайність киян у неприйнятті режиму Януковича – доведемо, що столиця України виступає за українську владу!

Я звертаюся до киян, я звертаюся до всіх українців, які готові відстояти Київ – будьмо готові дати рішучий бій злочинній окупаційній владі в нашій столиці! Будьмо гідними слави наших предків, яких ушановуємо нині!", – заявив Юрій Левченко.

Народний депутат від "Свобода" Ірина Фаріон, виступаючи перед багатотисячним віче, наголосила: "Ми як наступники воїнів Української Повстанської Армії та Організації Українських Націоналістів ні на п'ядь не відступимося від цінностей, які вони сповідували. Для нас це не політика – для нас це спосіб життя, для нас це наші батьки, для нас це наші діти, бо наші діти тут, з нами. Наша зустріч насправді відбувається під глибинним гаслом: "Від Тараса Шевченка до Тараса Чупринки", бо це міліарне змагання у ХХ столітті могло відбутися лише тому, що спочатку була битва словом. Тому, що спочатку було слово. Наше завдання цій біблійній істині повернути правдиву сутність. А правдива сутність – це єдність думки, слова і дії. Тож будьмо гідні наших великих героїв – дякуймо Богові за те, що ми ще зачіпаємо крилом свого життя крило їхнього життя. Дякуємо Вам, наші герої, що не тільки на плечах Ваших стоїмо, а що ведете нас за руку в державу вільного українського духу. І ніхто ніколи не спинить нас!"

    


     













Націоналісти від парку Шевченка пройшли маршем Хрещатиком до Михайлівської площі. Учасники Маршу йшли з гаслами на захист національних, соціяльних, історичних та громадянських прав українців. Вимоги заходу: повернути звання Героїв України Степанові Бандері та Романові Шухевичу, визнати боротьбу ОУН–УПА національно-визвольною боротьбою Української нації та проголосити 14 жовтня – День створення УПА – державним святом.

 Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"

 

Категорія: Новини | Переглядів: 671 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
07:09
 
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0