Понеділок, 29.04.2024, 09:38




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Грудень » 13 » Вибори -2012: падіння міфів-привидів довкола "Свободи"
15:00
Вибори -2012: падіння міфів-привидів довкола "Свободи"

Готуючись до парламентських виборів 2012 року, Партія регіонів заздалегідь ретельно будувала барикади, за якими, згідно з підступним задумом, до неї ніхто не зміг би добратися і видерти з насиджених владних крісел. Спершу змінили виборчий закон – запровадили мажоритарну складову, яка дозволяла б компенсувати брак депутатів за списком замаскованими "незалежними" "добрими господарниками", а насправді – партнерами Партії регіонів. Тими, котрі засівали би округи не тільки гречкою, а й пластиковими вікнами, лавками, пожертвами і таке інше.

"Важку артилерію" у вигляді нового-старого кумівського закону про вибори закріпляли дрібнішими гарматними пострілами. Наприклад, окружні виборчі комісії з допомогою простого, але ефективного маніпулятивного засобу сформували в такий спосіб, що до жодної з них не потрапили представники ВО "Свобода".

Таким чином було підготовлено ґрунт – щоби партія влади здобула або Конституційну більшість, яка відкривала б нові неозорі простори для маневрів, або принаймні – вражаючу перевагу.

Та ба! Тієї самої миті, коли на телеканалах почали оголошувати результати екзит-полів, стало зрозуміло, що увесь цей ретельно продуманий Партією регіонів план "прориву на виборах" летить під три чорти, як вибудуваний із сірникових пачок замок. Бо ті 12-13 відсотків, які екзит-поли дають "Свободі", переконливо свідчать: жодні ретельно продумані маніпуляції не можуть зупинити здорових процесів, які попри Розруху, таки назрівають у суспільстві...

Результат "Свободи" засвідчує: навіть найбільш ефективні і ретельно культивовані міфи мають, образно кажучи, – термін придатності. Приходить час – і люди перестають на них зважати, інтуїтивно відчуваючи обман. Так остаточно здувається міф про непрохідність "Свободи". Здувається – попри потуги численних проплачених соціологів, які іще навіть напередодні виборів, коли прихід націоналістів уже здається, витає в повітрі, – зверхньо розмірковують про те, чи має "Свобода" шанс пройти до парламенту, а чи, може, час її іще не прийшов. За день до виборів Олега Тягнибока не пускають на телеканал "Інтер" як начебто непрохідного... Через якихось 40 годин стане зрозуміло, що "пророцтва" декотрих соціологів та аналітиків – виїденого яйця не варті… Вони й на гарматний постріл не наблизилися до реального результату.

Точно не "галицька партія"!

Розкришився, як стара гума, і той міф, що "Свобода" – це нібито винятково галицька політична сила. Адже результат, вищий за 5 відсотків, – здобувають 17 областей і столиця України – місто Київ.

Дані по областях. Львівська область – 38,02%; Івано-Франківська – 33,79; Тернопільська – 31,22; Волинська – 17,98; місто Київ – 17,33; Рівненська – 16,63; Хмельницька – 11,79; Київська – 10,84; Черкаська – 9,48; Чернівецька – 8,71; Вінницька область – 8,40; Закарпатська – 8,35; Полтавська – 7,94; Житомирська – 7,47; Сумська – 6,37; Кіровоградська – 6,22; Чернігівська – 5,98; Дніпропетровська – 5,19.

Подаємо лише офіційні цифри – ті, котрі оприлюднила ЦВК. Тим часом результат ЦВК лишень у "Свободи" суттєво менший від результатів екзит-полів, себто частину голосів таки було вкрадено, і реальний результат виборів для "Свободи" мав би бути суттєво вищий.

Загалом на цих виборах до Верховної Ради націоналісти практично у всіх областях показують вдесятеро вищий результат, ніж на парламентських виборах 2007 року. Рекордсменами у нарощуванні результату є Сумська область – здобуває більше голосів у 30,33 раза, Полтавська область – у 26,47 раза, Кіровоградська область – у 24,88 раза.

Проводили націоналістів в Раду і на Заході, і на Півдні та Сході

Тим часом навіть у тих областях, де загалом "Свобода" 5-відсотковий бар'єр не подолала, є адміністративні одиниці, де вона має більше ніж 5 відсотків підтримки. Скадовський район (Херсонщина) – 5,00%; м. Южне (Одещина) – 5,31%; м. Каховка (Херсонщина) – 5,46%; м. Нова Каховка (Херсонщина) – 5,84%; м. Южноукраїнськ (Миколаївська область) – 6,02%; Нововоронцовський район (Херсонщина) – 6,04%.

На Одещині "Свобода" подолала 5-відсотковий бар'єр також у містах Татарбунари (7,84%!), Кодима, Комінтернівське. У Запорізькій області здобула понад 5% у містах Куйбишевськ, Запоріжжя, Василівка. У Херсонській області – також у самому Херсоні, містах Велика Олександрівка, Гола Пристань, Цюрупинськ, Білозерка. На Харківщині – у містах Харків, Дергачі, Краснокутськ, Нова Водолага. На Миколаївщині – також у містах Криве Озеро, Первомайськ, Миколаїв, Березнегувате, Баштанка, Березанка.

Тепер і на Донеччині, і в Криму можуть з'явитися фракції "Свободи"

Цікаво що на Донеччині, Луганщині та в Криму є такі адміністративні одиниці, де "Свобода" здобула понад 3 % голосів. Себто на майбутніх місцевих виборах там у місцевих радах вповні можуть з'явитися фракції "Свободи".

На Луганщині націоналісти здобувають: у селі Кам'янка Лутугинського р-ну – 4,8%; у селі Стрільцівка Міловського р-ну – 6,5%; у селі Козлове Новопсковського р-ну – 3,7%; у селі Нововодяне Кремінського р-ну – 5,8%.

На Донеччині націоналісти набирають: у селі Виноградне Новоазовського р-ну – 3,1%; у селі Петрівське Шахтарського р-ну – 3,4%; у селі Юр'ївка Добропільського р-ну – 3,2%; у селі Криворіжжя Добропільського р-ну – 3,0%; у селі Званівка Артемівського р-ну – 12,7% (бойківські переселенці); у селі Роздолівка Артемівського р-ну – 9,1%; у селі Верхньокам'янське Артемівського р-ну – 9,1%; у селищі Соснове Краснолиманського р-ну – 5,4%.

У Криму націоналісти здобувають: у селі Серебрянка Роздольненського р-ну – 4,5%; у селі Алмазне Совєтського р-ну – 3,5%; у селі Вітине Сакського р-ну – 5,72%; у селі Прибережне Сакського р-ну – 4,3%; у селі Новий Сад Сімферопольського р-ну – 3,6%; у місті Алупка – 3,1%; у смт Масандра – 3,5%!

За націоналістів – майже усі обласні центри й великі міста

Високими є результати ВО "Свобода" насамперед у містах – обласних центрах та у великих містах. Вражає зокрема той факт, що у Севастополі "Свобода" здобуває 1,45%, а у Донецьку, попри вкрадені голоси, – 1,32%.

У містах-обласних центрах за націоналістів голосують: Івано-Франківськ – 39,01%; Львів – 38,53%; Тернопіль – 33,63%; Луцьк – 28,19%; Рівне – 26,8%; Хмельницький – 20,19%; Київ – 17,32%; Біла Церква (найбільше місто області) – 16,68%; Вінниця – 15,12%; Чернівці – 14,67%; Черкаси – 13,88%; Житомир – 12,54%; Полтава – 12,47%; Суми – 11,12%; Кіровоград – 9,79%; Чернігів – 7,63%; Херсон – 7,05%; Дніпропетровськ – 6,85%; Запоріжжя – 5,79%; Миколаїв – 5,47%; Харків – 5,12%; Одеса – 4,77%; Луганськ – 2,19%; Севастополь – 1,45%; Сімферополь (найбільше місто АРК) – 1,39%; Донецьк – 1,32%.

І у деяких інших містах: Дніпродзержинськ (Дніпропетровщина) – 6,72%, Кривий Ріг (Дніпропетрощина) – 5,37%-5,77%, Нікополь та Орджонікідзе (Дніпропетровщина) – 5,33%.

У рідному окрузі співавтора "мовного закону" підрахуя Ківалова (№ 135 м. Одеса) виборці голосують на проходження націоналістів у парламент – "Свобода" там має 5,94%. Кажуть, що в цьому окрузі лишень вищих навчальних закладів – 16! Повсякчас підтверджується: що вищий рівень освіти виборців – то вища підтримка "Свободи".

Цікаві факти й рекорди

Варто виділили кілька цікавих рекордів. У селі Соколя Мостиського району Львівської області за "Свободу" віддали голоси рекордні 87% жителів. У селі Крив'яки Мостиського району Львівської області – 74%, у селі Зубриця Турківського району (Львівщина) – 71% голосів!

У столиці України місті Києві націоналісти мають найвищий результат – 19,15% – у виборчому окрузі № 211. межі якого збігаються з межами Голосіївського району. Значна частина Голосіївського району – це центр Києва, де у "Свободи" традиційно високі результати. Також у районі багато студентських гуртожитків, а молодь традиційно голосує за "Свободу".

На одній зі столичних дільниць – № 800973 (Шевченківський р-н) націоналісти здобувають 31,34% голосів. Це центр Києва, де живе інтелігенція, яка отримала тут квартири ще за совєцьких часів. Тут же ж мешкає "середній клас", який також голосує за "Свободу". На цій дільниці "Свобода" посіла перше місце з-поміж усіх політичних сил.

У місті Берегове Закарпатської області етнічних українців всього 38%. Однак "Свобода" здобуває 10% голосів виборців. Таким чином, враховуючи явку, можна припустити, що за "Свободу" проголосував кожен другий-третій українець. Одна з причин вочевидь та, що у Береговому величезна концентрація циганів.

На дільниці № 510415 міста Кілія Одеської обл. у "Свободи" 5,0% голосів. Дільниця розташована фактично на кордоні з Румунією.

Найвищий результат серед закордонних дільниць показало Чикаго (США) – 73.35%. Причому дільниця чимала, та за "Свободу" віддав голос 391 виборець. Крім того "Свобода" перемогла у 13 із 77 закордонних країн, де відбувалося голосування, це: Австралія, Аргентина, Ірландія, Італія, Канада, Іспанія, Таїланд, Швеція, Португалія, Македонія, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії, США, Чехія.

На Полярній станції за "Свободу" проголосували 7,69% виборців (3 з 39)

Голосування західноукраїнських переселенців

Голосували за "Свободу" й села бойківських переселенців.

Зокрема у селі Званівка (Артемівський район Донецької області) за ВО "Свобода" проголосували 12,7%, за КПУ – 10,8%. У селі Роздолівка (Артемівський район Донецької області) за ВО "Свобода" проголосували 9,1%, за КПУ – 7,2%. У селі Верхньокам'янське (Артемівський район Донецької області) ВО "Свобода" здобула 9,1% голосів, КПУ – 10,5%. У селі Зміївка (Бериславський район Херсонської області) ВО "Свобода" здобула 15,6%, КПУ – 10,7%.

Ще одне велике бойківське село у Херсонській області – Дудчани (Нововоронцовський район Херсонської області) віддало "Свободі" 12,2% голосів.

У селі Михайлівка (Нововоронцовський район Херсонської області), яке розташоване вздовж Дніпра, за націоналістів проголосували 10,4% виборців. З "Вікіпедії" довідуємося, що родом з цього села чимало борців за Незалежність України. Зокрема: Дмитро Кузьо – стрілець УПА; Ілько Бесараб – підпільник ОУН, відбув 10 років покарання у радянських концтаборах; Іван Ощипок – бойовик ОУН. Отже, генетична пам'ять таки присутня в українців.

У селі Золота Балка (Нововоронцовський район Херсонської області) – село теж розташоване вздовж Дніпра – за "Свободу" проголосували 12,4% виборців. Родом з цього села: Сафат Добжанський – стрілець УПА; Василь Якубишин – стрілець УПА; Василь Періг – стрілець УПА; Григорій Юристовський – стрілець УПА.

Проголосувало за націоналістів й село на Дніпрі Гаврилівка (Нововоронцовський район Херсонської області) – 8,9%. У селі Червонознам'янка (Іванівський район Одеської області) за "Свободу" – 8,6% виборців.

У селі Улянівка (Березівський район Одеської області) – за "Свободу" 12,3%. У смт Криве Озеро (районний центр Кривоозерського району Миколаївської області) за "Свободу" – 8,1%. У селищі 6 дільниць (плюс дві мікроскопічні спецдільниці). Дві дільниці можна ідентифікувати як переселенські – там виграє опозиція.

У селі Іванівка (Врадіївський район Миколаївської області) за "Свободу" – 18,6%. У селі Павлівка (Снігурівський район Миколаївської області) за націоналістів – 10,0%

Як голосували рідні краї можновладців

У рідному селі Віктора Балоги – Завидово Мукачівського р-ну Закарпатської області – результат "Свободи" – 22,3%, що в 4 рази вище ніж в середньому по району.

У рідному селі Галини Гереги, яка на київському окрузі змагалася з Андрієм ІЛЛЄНКОМ, – це село Глиниці Яворівського р-ну Львівської області – за "Свободу" проголосували 22,5% виборців. У рідному селі Віктора Пилипишина, який воював із Юрієм ЛЕВЧЕНКОМ на 223 окрузі у Києві – це село Равське (Жовківський р-н Львів. обл.) – за націоналістів проголосували рекордні 41,1% виборців.

Скільки депутатів мала б "Свобода", якби її голоси не вкрали

За підрахунками, "Свобода" мала сформувати третю за чисельністю фракцію – з 44 депутатів. Адже середні значення з шести результатів екзит-полу: у Партії регіонів – 30,04%, у "Батьківщини" – 23,67%, в УДАРу – 14,54%, в КПУ – 12,11%, у "Свободи" – 12,2% – всього 30 мандатів! Мажоритарні округи мали б дати не 12 депутатів, а 14. Адже усім зрозуміло, що на 223 окрузі фактично переміг свободівець Юрій Левченко, а на 90 окрузі – свободівець Олександр МАРЧЕНКО. Тобто фракція "Свободи" мала би складатися з 44 депутатів.

Результати виборів показали, що стратегічно правильним було рішення "Свободи" жодну область не залишити без свободівського округу. Тому в кожній області націоналісти мали щонайменше один округ, де балотувався представник "Свободи". Скажімо, на батьківщині Януковича у Єнакієвому свободівець Ігор СЛАВГОРОДСЬКИЙ набрав понад три відсотки голосів! На Волині єдиний опозиційний кандидат, який переміг в окрузі, – це саме свободівець Євген МЕЛЬНИК. Те ж саме – на Хмельниччині та Рівненщині.

Наймолодшим депутатом парламенту є націоналіст Андрій ІЛЛЄНКО, якому 25 років.

Цю перемогу кували не грішми

Ще важливий момент. "Свобода" перемогла не завдяки грошам, а завдяки послідовності та принциповості. Адже загалом на виборчу кампанію націоналісти витратили стільки, скільки витрачали провладні мажоритарники на один свій округ – 23 млн. гривень. Для порівняння: регіонали витратили 340 млн. гривень.

Що далі?

Поява "Свободи" у парламенті страшна для цього режиму тим, що націоналісти обстоюватимуть повернення українцям правдивої історії, а не історії, викривленої совєцькими ідеологами та безсоромними псевдоісториками-маразматиками на кшталт Бузини. Народ, який знає свою справжню історію, ще нікому не вдавалося поставити на коліна.

Поява "Свободи" жахає цю владу також і тим, що вона однозначно засвідчує: Україна – не Росія, у свідомості українців, попри те, що їх винищували мільйонами, – живе вільнолюбство, і його знищити не можна…

Поява "Свободи" лякає режим Януковича й тим, що ставить заслінку на наверненні в суспільство "порядків" нафталінової радянщини, коли людей можна було тримати у покорі залякуванням й страхом.

Поява "Свободи" страшна для регіоналів й тим, що це – лише початок. Початок зміни політичних еліт. Початок переходу від політики олігархічних кланів до реальної політики, яка захищатиме інтереси нації, інтереси українського народу. Адже коли "Свобода" буде у парламенті, чимало людей довідаються, якою є ця політична сила насправді. Тож проплаченим політтехнологам буде усе важче продукувати нові безглузді міфи про націоналістів, і рейтинг "Свободи" ростиме й надалі. Тим паче що позиція декотрих політологів та соціологів, які перед цими виборами маніпулювали соціологічними даними на догоду партії влади, міцно закарбувала у свідомості українського виборця просту істину: не можна вестися на розтиражовані з телеекранів постулати – треба завше думати своїм розумом, коли опускаєш в урну виборчий бюлетень.

Поява "Свободи" у парламенті страшна для партії влади тим, що – дає українцям надію…

Редколегія. Часопис ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 697 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
09:38
 
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0