Понеділок, 29.04.2024, 05:29




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Січень » 2 » 104 річниця від дня народження Степана Бандери в Старому Угринові
22:43
104 річниця від дня народження Степана Бандери в Старому Угринові
 

"Вшановуючи Степана Бандеру, ми водночас черпаємо нескориму енергію задля подальшої боротьби за Україну"

1 січня 2013 року, як і щорічно, багато чисельна патріотична українська громада прибула в с. Старий Угринів, де народився Провідник Української Нації Степан Бандера.

Саме тут загорілося полум’я любові до Батьківщини, любові до українського народу сина українського греко-католицького священника о.Андрія Бандери. І сьогодні вшановуючи його пам’ять, молячись за його душу ми тут, у цьому місці де він ходив, де від підростав, де він становився як особистість, де кріпли його патріотичні помисли набратися того духу і тієї жертвенної любові, яку він мав до Бога і до України, щоб наш народ не  був байдужим, щоб наших дітей ми виховували в релігійному та національному патріотичному дусі. Щоб ми всі були зібрані в одне ім’я: Бог і Україна – це є наш клич. Щоб звідси це полум’я любові, жертвенного служіння своїй Нації, своїй рідній землі пішло і на Велику Україну. Вже зараз і там, на сході, багато людей, і навіть молоді, стає свідомими громадянами нашої Батьківщини-України. Це засвідчили і нещодавні вибори до Верховної ради України, коли багато людей проголосувало за націоналістичні погляди, за ВО «Свобода». І ми дивимося на наших побратимів-свободівців з надією, щоб вони відстоювали наше право, право українців жити та творити на Своїй Богом Даній землі. Щоб вони залишалися мужніми бійцями у Верховній раді за нашу Націю і нам потрібно саме таких непідкупних, чесних та жертвенних людей, щоб вони боролися за нас, за Україну.

 

 

 

 

 

Вшанувати світлу пам'ять та покласти вінки до пам'ятника Степану Бандері у цей день разом із громадськістю прибув й голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок, народні депутати України Олександр Сич, Руслан Марцінків, Руслан Зелик, голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук, депутати місцевих рад від ВО "Свобода".

 

Урочистості розпочалися панахидою, яку провів священник парафії с. Ст.Угринів.

 

Виступаючи перед громадою під час урочистого віче, що відбулося на території Історико-меморіального музею Степана Бандрери, Олег Тягнибок наголосив, що свободівці, приїжджаючи з усіх куточків України до місця, звідки походить Степан Бандера, не лише віддають шану визначному провіднику української нації, але й тим самим внутрішньо черпають нескориму енергію наших національних героїв задля подальшої боротьби за Україну.

 

Вона, за словами голови ВО "Свобода", продовжується, незважаючи навіть на те, що сучасна Українська держава існує вже 21 рік. На жаль, ця держава і досі не наповнена українським змістом, а існує лише за формою. Не тим парламентом, що його б хотів бачити Степан Бандера разом із іншими своїми побратими, є й Верховна Рада України чинного скликання. Разом з тим, на думку лідера ВО "Свобода", це вже не і той парламент, який і надалі тягнутиме Україну в безодню.

"Степан Бандера – це особистість, яка своїм життям та своєю боротьбою домоглася того, що його прізвище стало називним. За ним ідентифікують усю націю. А що може бути краще за бандерівський націоналізм?! Адже це є любов до своєї землі, до своєї господарки, до своєї родини... Це – є любов до всього українського! Власне, це і є те найвеличніше внутрішнє почуття, що його ніс у собі і якого повчав Степан Бандера!", – резюмував Олег Тягнибок.

 

На цінності постаті Степана Бандери та значенні для української нації наголосив і народний депутат України, голова Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода" Олександр Сич.

 

"Скільки пам'ятників ми б не ставили Степану Бандері, найкраща пам'ять про нього – це розвинутий, життєздатний, монолітний і державотворчий українській націоналізм в сучасній Українській державі". За словами Олександра Сича, націоналізм у своєму розвитку пройде два етапи: визвольний, коли Українська земля буде визволена з-під поневолення, і етап державотворчий. "Навіть на державотворчому етапі український націоналізм є необхідним, як повітря. На Українській землі, в Українській державі, у постколоніальному, посттоталітарному суспільстві збудувати українську за сутністю державу без національного фундаменту неможливо".

 

"Ми зуміли визволитися від тієї фальші і від тієї брехні, що переслідували український націоналізм на протязі постсовєтської, постімперської радянсько-більшовицької облуди! Тепер же ми вступаємо в етап утвердження українського націоналізму на Українській землі. І якщо я стверджую, що етап визволення закінчився з проведенням фракції "Свободи" в український парламент, то це не завершення, а лише початок великого ходу. Тому що ми – тільки авангард. За нами ж іде армія українських парламентарів-націоналістів, армія депутатів-націоналістів всіх рівнів рад. Ми будемо розбудовувати Українську державу на міцних українських основах. Ми не застраховані від помилок, не застраховані від невдач, але ми знаємо, що перед нами є ціль – добро українській нації на Українській землі і в Українській державі. Сьогодні наша головна зброя не кріс, не автомат і не граната, а вишколений український інтелект", – резюмував Олександр Сич.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На урочистому віче виступили голова обласної ради Василь Скрипничук, голова братства вояків УПА Карпатського краю Фотій Володимирський, народний депутат Ольга Сікора та ще багато поважних гостей. 


Категорія: Новини | Переглядів: 969 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
05:29
 
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0