Четвер, 02.05.2024, 08:39




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Травень » 31 » 30 травня 2013 року відбулася ХХІХ сесія Надвірнянської районної ради
17:47
30 травня 2013 року відбулася ХХІХ сесія Надвірнянської районної ради

Розпочалася робота депутатів з виголошення депутатських запитів.

Важливе питання підняв у своєму запиті голова постійної комісії районної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку свободівець Іван Гурмак. В ньому йдеться про те, що працівникам Надвірнянської центральної районної лікарні відмовляють у виплаті щорічної допомоги на оздоровлення,  чого не було раніше жодного разу. Депутат у своєму запиті наголосив, що недопустимо  зменшувати соціальні стандарти громадян, що забезпечується Конституцією. Жоден з посадовців рай адміністрації не відмовився від надбавок, щомісячних преміальних (власне за які заслуги), а за для економії коштів бюджету вирішили забрати їх у лікарів, молодшого персоналу, працівників санітарних та допоміжних служб районної лікарні.

Іншим своїм запитом Іван Гурмак звернувся до керівництва міста для прискорення робіт по затвердження Генерального плану міста Надвірна. Роботи в цьому напрямку ведуться не дуже жваво, місто не має із-за цього стратегічного напрямку розвитку, а не системна забудова, розміщення деяких об’єктів МАФ у центральній частині, мікромістечках не наближає нас до відповідних стандартів та сучасних вимог. До речі питання розміщення, а точніше недопущення розміщення пивних палаток у центральній частині міста, яке масово мало місце минулого року, неодноразово піднімалося на засіданнях депутатських комісій, сесіях міської ради саме фракцією «Свободи» за підтримки міського голови, який поставив за ціль дотримання Положення по їх розміщенню – пивні палатки повинні бути винесені  з центральної частини та подалі  від закладів освіти. Роботи в цьому напрямку  ведуться.

Голова фракції «Свобода» в Надвірнянській районній раді Андрій Крицький звернувся до керівництва району з вимогою розпочати роботи з виготовлення Генерального плану селища Битків. Це один в районі, а напевне і в області, населений пункт, який не має генплану. Його навіть не було за часів совєтської окупації. Ні в той час, ні зараз ніхто не хоче подбати про перспективи села. Не системна забудова в селі, яке потребує розвитку та розширення, не визначеність з промисловими та санітарно-охоронними зонами призвела до того, що частина осель битківчан не мають законних документів ні на земельні наділи ні на свої хати чи господарські споруди. Власне влада забула про своїх  громадян, які давали та дають на розвиток держави нафту зі свої надр, а натомість мають забуття, невизначеність та відсутність перспективи розвитку.

Депутат ради Михайло Іваночко у своїх депутатських запитах підняв питання паливних котелень, які надають тепло у заклади освіти району. Минулого року всі паливні були передані від комунального підприємства районної ради у відділ освіти. Районна адміністрація наполягала на такій передач з переконанням того, що має бути економічний ефект від такої новації. Депутати від Свободи переконували у тому, що економії не буде, та навіть більше: бюджет району недоотримає частину коштів у вигляді надходжень від відрахувань. Так запит стосувався того, щоб відділ освіти прозвітував про проведений опалювальний сезон, економічний ефект від такого новаторства та, якщо така економія  коштів була, то куди ті кошти направлені, що вивільнилися за рахунок економії.

Питання аварійного стану перекриття Ланчинської міської лікарні знайшло відображення у наступному запиті Михайла іваночка. Аварійний стан покрівлі лікарні озвучуються депутатом на сесії  вже вчетверте. Від виконання робіт держадміністрація відгороджувалася відписками, відсутністю коштів, тим, що об’єкт не включений у план соціально-економічного розвитку району, відсутністю кошторису. Відписки затягнулися на  два роки, хоча і кошторис був розроблений Михайлом Іваночком своїми силами, потім кошторис дивним чином загубився у відділі катального будівництва РДА, потім забагли нового кошторису. Михайло Іваночко розробив новий кошторис та подав його разом із депутатським запитом. А що коштів немає у розпорядженні РДА, яка зобовязана провести роботи по перекриттю даху тому, що ланинська лікарня обслуговує четверту часнину району, тому, що ще через рік не буде що й ремонтувати. 

В той же час адміністрація на сьогоднішній сесії внесла на розгляд районної сесії питання про виділення 126 тис грн на програму «Сприяння розвитку громадянського суспільства», ціль якої «створити сприятливі умови для вдосконалення співпраці місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування». Ціль благородна, тільки сума катастрофічно велика – 126 тис грн! На що і як використовуватиметься така сума з районного бюджету? Чи немає іншого застосування коштам в лікарнях, дитячих садках, школах?.. Свободівці звернулися до депутатів не підтримувати виділення цих коштів і дане питання не набрало відповідної кількості голосів і не було прийнято. В порушення регламенту районної ради головуючий, бажаючи позбавити бюджент району значної суми коштіів та передати їх на безцільне використання адміністрації, двічі намагався повернутися до переголосування  даного питання, та все одно питання не біло підтримано і гроші залишаться у районному бюджеті.

Депутатським запитом Михайло Іваночко торкнувся і ще одного важливого питання. В Ланчині, і напевно і в інших населених пуктах району, з берегів річок несанкціановано вивозиться пісчано-гравійна суміш. Жителі прибережних районів біля р.Прут, що в селищі Ланчин, зверталися неодноразово до місцевої влади для запобігання незаконного вивозу гравію, по який приїздять машини і з Добротова, і з Красної, і з Саджавки. Крім того  річка Прут потерпає не тільки від вивозу гравію з її берегів, але й від дій браконьєрів, які з сітками та електровудками виловлюють і без того мізерні рибні ресурси, про що депутат вже звертався і раніше до керівництва району та міліції та, нажаль, немає жодного результату.  Депутат поставив вимогу, і сесія підтримала даний запит, негайного реагування на викладені факти відповідні органи виконавчої влади.

Сесія районної ради підтримала і інший запит Михайла Іваночка, в якому  були викладені обґрунтовані побоювання щодо аварійного стану моста через річку Слобожниця в селищі Ланчин (так званий Янів-міст), який потребує ремонту дорожнього покриття, огорожі та, можливо, несучих конструкцій. Знову ж таки, запит депутатом подається вже втретє, але два роки жодного реагування на дане питання зі сторони РДА немає.

Минулого року в селищі Ланчин, на території ЗОШ І-ІІ ст. було відкрито футбольний майданчик зі штучним покриттям, який збудований  за кошти Надвірнянської районної ради. На сьогоднішній день покриття прийшло в такий жалюгідний стан, що на ньому вже неможливо займатися школярам. Якість покриття не витримує жодної критики.    Михайло іваночко звернувся з депутатським запитом до керівників району з вимогою перевірити та дати оцінку стану штучного покриття футбольного майданчика, яке було закуплено у ТОВ «Центр дитячого та спортивного обладнання» (така собі фірмочка з Києва). Також депутат звернувся з вимогою перевірити договірні документи на встановлення покриття з цією організацією, відповідальність сторони-виконавця за якість, конкурсні формальності при укладанні договорів та назвати відповідальних з РДА за використання бюджетних коштів на облаштування футбольних майданчиків зі штучним покриттям та створити комісію для перевірки стану всіх футбольних майданчиків, які встановлені за бюджетні кошти.

За наполяганням фракції Свободи до порядку денного сесії було включено та обговорено питання підтримки  заяви Івано-Франківської обласної ради щодо намірів депутатів Сейму Республіки Польща прийняти антиукраїнську ухвалу. Сесія одностайно підтримала дану заяву, в якій висловлюється своє категоричне несприйняття намірів частини депутатів Сейму Республіки Польща домагатися прийняття шовіністичної за змістом та антиукраїнської за суттю ухвали про визнання ОУН-УПА «злочинними організаціями, які вчинили геноцид польського населення «східних кресів» 1939-1947 років».

Сесія проголосувала за прийняття цілого ряду інших важливих для району питань, крім одного. Доповідь заст голови РДА В.Калічка «Про  виконання програми енергоефективності в Надвірнянському районі» не знайшла підтримки депутатів і за результати виконання даної «Програми», РДА звітуватиме на наступній сесії.

 

                                                         Прес-служба Надвірнянської РО ВО «Свобода»

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 694 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
08:39
 
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0