Неділя, 28.04.2024, 12:58




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Квітень » 13 » Акція "Вставай, Україно" у Харкові.Хроніка подій
00:45
Акція "Вставай, Україно" у Харкові.Хроніка подій

 

12 квітня 2013 року в Харкові в рамках всеукраїнської кампанії "Вставай, Україно!" заплановано хід та мітинг опозиційних сил. Марш має розпочатися на майдані Рози Люксембург й завершитися на майдані Руднєва. Проте влада вже з самого ранку вдається до різноманітних провокацій, аби завадити харківцям провести акцію протесту.

Станом на 10:30 на центральних вулицях Харкова відбуваються події, що мають унеможливити проведення акції.
Московським проспектом зупинено рух усього громадського транспорту.

Майдан Руднєва оточений автобусами, тролейбусами й трамваями, які розташовані на відстані 20-30 сантиметрів один від одного, що практично унеможливлює потрапляння на сам майдан.
  

Схожу ситуацію можна спостерігати й на майдані Фейєрбаха. На мостах, що розташовані в безпосередній близькості до місць проведення акцій протесту, раптово розпочався ремонт із застосуванням важкої техніки; на набережних розпочато повалення старих дерев. Таким чином "біло-блакитні" дуже своєрідно вирішили підготуватися до першої великої акції в рамках "Вставай, Україно!" на сході України.

  

Транспортний колапс, який називали головним мотивом заборони проведення акції, створений руками харківських владців та підконтрольними їм комунальними підприємствами.


Станом на 11:00 на майдані Свободи розташовано близько п'ятнадцяти палаток, на яких розміщено напис "Волонтери Харкова" соціальної служби харківського міського центру дозвілля молоді.


Працівники цієї організації розміщують по всій площі дітей, яких, вочевидь, було знято із шкільних занять для організації "дитячого свята".


"Ховатися за спинами дітей є типовим для владного режиму, й відбувається таке далеко не вперше. Страх перед виступами опозиції наростає. Люди, з якими я спілкувався сьогодні зранку, кажуть, що опозиції потрібно набагато частіше приїздити до Харкова, тоді дерева будуть підрізати регулярно, контактна мережа буде в справному стані, а труби будуть міняти в міжсезоння, а не в січні чи в грудні", – прокоментував ситуацію голова Харківської обласної організації ВО "Свобода", народний депутат України Ігор Швайка.


12:30. Народний депутат України Ігор Швайка в етері інтернет-радіо "Голос Свободи" закликав харківців і гостей міста, попри всі перешкоди з боку влади, прийти й підтримати загальнодержавну акцію протесту "Вставай, Україно!": "Акція у Харкові відбудеться в будь-якому разі! Запрошуємо всіх небайдужих харківців прийти на майдан Рози Люксембург о 14:30. О 15-й має розпочатися марш до майдану Руднєва. Акція відбудеться, як і було заплановано".


Народний депутат України, заступник Голови ВО "Свобода" Юрій Сиротюк зазначив, що його разом з іншими активістами у Харкові зустрічали з потяга міліціянти з собаками.


Свободівець також охарактеризував ситуацію, що нині відбувається в місті: "На кожній вулиці, де стали трамваї, стоїть техніка – водовози, трактори, аварійки абощо. На зупинках пенсіонери марно чекають на транспорт, яким вони зі пільговим принципом зможуть дістатися в інший кінець міста. Тепер зрозуміло, чому Кернерс на "Шустері" так захищав Попова, коли останнього звинуватили у спричиненні транспортного колапсу. Їх об'єднує одне – жага до безкарного свавілля.


Частина людей ненавидить міського голову, частина, завдяки пропаганді Гепи, – опозицію, "яка винна у транспортному колапсі".


13:30. Оскільки рух наземного транспорту зупинено, колапс відбувається в харківському метро.


О 13:40 міліціянти та судові виконавці в закутку майдану Рози Люксембург тихенько, самі собі прочитали судове рішення про заборону акції "Вставай, Україно!" в Харкові. Вони зазначили, що заборонено використовувати партійні стяги та звукопідсилювальну техніку.


14:00. В етері першої української партійної радіостанції "Голос Свободи" триває марафон, присвячений всеукраїнській кампанії "Вставай, Україно!" у Харкові. В студії з'явився заступник Голови ВО "Свобода" Андрій Мохник. Націоналіст зауважив, що ситуація в Харкові є смішною: "Влада смішна і своїми намаганнями зірвати акцію протесту постає збіговиськом справжніх блазнів. Якщо наша акція не є актуальною, не є потужною, не є популярною й не має підтримці людей, то нащо псувати життя десяткам тисяч харківців, що намагаються просуватися містом, нащо калічити життя багатомільйонного міста. Якщо влада нас боїться, це означає що ми - на вірному шляху".


На майдані вже зібралося близько тисячі активістів.


14:30. Майдан Рози Люксембург, на якому зібралося вже кілька тисяч людей, оточений громадським й приватним транспортом із усіх боків. Кількість учасників акції протесту постійно зростає. Люди вишикувалися для початку маршу. Розгорнуто величезний прапор України.

    

Тим часом міський голова Харкова Генадій Кернес звинуватив у транспортному колапсі в місті опозицію, а наявність великої кількості зупинених автобусів, тролейбусів й трамваїв пояснив "профілактичними заходами, пов'язаними з плановими ремонтними роботами"

   
 
 
  
  

15:00. Колону, що в найближчий час вирушить від майдану Рози Люксембург, вже очолили Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Віталій Кличко. Окрім лідерів опозиції, на площі зібралося багато народних депутатів опозиційних фракцій.


Міст Дружби народів, через який планували перейти мітингувальники, на разі є перекритим, тож координатори акції вирішили змінити маршрут маршу. Колона пройде через майдан Конституції, що біля харківської "мерії", де зараз перебуває Генадій Кернес.


15:20. Колона мітингувальників почала рух із майдану Рози Люксембург в напрямку Московського проспекту.


15:30. Кількість учасників акції - до 10 000 людей. На разі мітингувальники досягли майдану Конституції. Тут лідери опозиції Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Віталій Кличко піднялися на дах мікроавтобусу, з якого почали проголошувати гасла. Мітинг розпочався біля будівлі виконкому Харківської міської ради.


15:45. Виступаючи на акції, очільник Харківської "Свободи", народний депутат Ігор Швайка зазначив: "Сьогодні тут є дві України – одна, яка визирає з вікон міськради, і друга - ті щирі люди, які прийшли сюди. Люди, які не могли проїхати через Московський проспект, які відчули на собі транспортний колапс Кернеса, які були вимушені приїхати з районів області, бо їм не сила жити за правилами цієї банди. Нині сюди прийшли депутати опозиційних фракцій парламенту, які прийшли, щоби відчути щирість ваших переконань. Зараз я чув від людей різного віку одне і те саме: як ця влада дістала. Ми вас підтримуємо, бо це наша українська земля, і час цієї банди сплинув. Слава Україні!"


З "мерії" до мітингувальників ніхто не вийшов. Чиновники лякливо спостерігають за тим, що відбувається, з вікна.


Категорія: Новини | Переглядів: 549 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
12:58
 
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0